Leer alles over wijn in dit wijnpretpark in Bordeaux

Frankrijk is natuurlijk hét land van goede wijn. Als eerbetoon aan de wijncultuur is vorig jaar ‘La Cité du Vin‘ geopend: de stad van de wijn. Midden tussen de bekendste Franse wijnvelden in Bordeaux ligt een waar wijnpretpark. Je leert er interactief alles over wijn en kan wijn proeven van over de hele wereld.

Wijnpretpark

De architectuur van La Cité du Vin is erg indrukwekkend. Het is een enorm gebouw van 55 meter hoog en bestaat uit tien verdiepingen. Het gebouw straalt de wijnervaring uit: van het kweken van druiven tot het inschenken van de wijn in een glas. De buitenkant is bewerkt met metaal en gouddetails waardoor het gebouw lijkt te bewegen en mee verandert met het weer.

Het wijnpretpark wordt zo genoemd omdat het een belevingsmuseum is. Je vindt er, op een interactieve, speelse manier, een ode aan de wereldwijde wijncultuur. Er is een tour over het proces van wijn maken, je kan er workshops volgen van wijnexperts, wijn van over de hele wereld kopen en uiteraard (heel belangrijk!) ook verschillende wijnen proeven.

Wereldwijnwinkel

Op de begane grond vind je de ‘wereldwijnwinkel’. Hier vind je een enorm assortiment aan verschillende wijnen, niet alleen uit Frankrijk maar uit de hele wereld. Er staan zelfs wijnen uit Nederland tussen! De keuze welke je mee naar huis neemt zal niet easy zijn, aangezien er 14.000 flessen in de wijnkelder staan…

De Permanent Tour

De Permanent Tour op de tweede verdieping neemt je mee in het proces van wijn maken. Een zogenaamde interactieve gids leert je alles over de geschiedenis en cultuur van wijn. De tour is interactief en door te ruiken, voelen, kijken, luisteren en proeven word je meegenomen in het hele proces van wijn maken.

De Belvedere

De Belvedere is te vinden op de achtste verdieping. Hier vind je de wijnbar, waar je met je ticket een van de 20 wereldwijnen kan proeven. Het plafond hangt vol met lege wijnflessen en de muren zijn volledig van glas, waardoor je een indrukwekkend, panoramisch uitzicht hebt op Bordeaux en de wijnvelden eromheen. Een verdieping lager vind je het restaurant La 7, waar je een hapje kan eten met – uiteraard – een bijpassend glas wijn.

Je kan je bezoek aan La Cité du Vin zo uitgebreid maken als je zelf wil. Voor slechts €20,- wordt je meegenomen op de Permanent Tour, kan je wijn proeven, ruiken en ervaren en krijg je een heerlijke glaasje wijn naar keuze in de Belvedere. Je kan je ticket upgraden als je mee wil doen aan workshops, de galerij wil bekijken of als je nog veel meer wijn wil proeven en aan dat ene glaasje niet genoeg hebt…

Total
33
Share