Deze prive-wijngrot is jouw nieuwe levensdoel

CREDITS: Casey Dunn | Clayton Korte 

Wijnliefhebbers pak de zakdoekjes maar. Bij het zien van deze privéwijnkelder krijg je direct tranen van geluk. Terecht, want deze beschutte en mysterieuze Texaanse grot met voordeuren is een architecturaal meesterstuk. Waarin je in stijl mooie wijnen kan zippen. 

Privé-wijngrot is een life goal

”Het is zoals een schip in een fles”, zegt Brian Korte van het ontwerpbureau Clayton Korte. Toch zien wij dat nét iets anders. Dit is toch wel een niveautje hoger, meneer de hoofdarchitect. Daar doe je jezelf écht mee tekort mee. De combi van ruwe materialen, moderne elementen én wijn lijkt een godsgeschenk, maar dan ontworpen door masterminds.

, Deze prive-wijngrot is jouw nieuwe levensdoel
Foto: Casey Dunn

Ideale temperatuur

Qua design hoeven we je niet uit te leggen hoé vet het is. Daar hebben we – gelukkig – de foto’s voor. Deze beelden spreken boekdelen. Aan de andere kant kunnen we wel een aantal praktische aspecten in het zonnetje zetten. De bar in de privégrot heeft ongeveer 4000 flessen in het assortiment en iedere dag komen er flessen bij. En worden er natuurlijk wijnen soldaat gemaakt.

De wijncave wordt thermisch gecontroleerd door de natuurlijke ondergrondse temperaturen. Daardoor hebben de wijnen te maken met de ideale atmosfeer van 13°C tot 15°C (55°F tot 60°F).

Foto’s: Casey Dunn voor Clayton Korte