De beste champagnes om te proosten op 2017

NYE en champagne passen bij elkaar als Chrissy Teigen en John Legend. Miljarden mensen proosten op het nieuwe jaar met deze bubbelende versnapering en precies daarom leek het ons een goed idee om een lijstje te maken met de beste champagnes voor de jaarwisseling. Want laten we eerlijk zijn, NYE mag dan maar één avond in het jaar zijn, toasten op een nieuw jaar met een goed glas bubbels is onbetaalbaar.

Beste champagnes voor NYE

Charles de Casanove Tradition

Deze hoge kwaliteit champagne komt uit het Franse Cote des Blancs en is gerijpt in een traditionele kelder van krijt. Hij heeft een subtiele toon van eikenhout. Met een kleine twintig euro is deze champagne ideaal om een dure maand als december af te sluiten in stijl.

Moutard Pere Fils ‘Grand Cuvee’ Brut NV

Aangezien het veel gezelliger is om NYE te vieren met een groep is het verstandig om een champagne te kiezen die redelijk betaalbaar is. De Moutard Pere Fils ‘Grand Cuvee’ Brut NV kost €25,- , is krachtig maar toch elegant en past ook goed bij andere dranken. Wat toch wel handig is, want wie drinkt er nou de hele avond alleen maar champagne?

Gosset 2006 Grand Millesime

Er bestaat geen betere manier om afscheid te nemen van 2016 met een champagne van een decennium oud. Het champagnehuis Gosset bestaat al 425 jaar en staat bekend om hun kwaliteit en rijpingsproces. Deze champagne heeft zachte bloemtonen en een hint van citrus, wat zorgt voor een heerlijk frisse afdronk. Voor €60 toch allermeest redelijk.

Charles Heidsieck Brut Millésime 2005

Deze champagne aait je tong met frisse fruitsmaken en de zuren zorgen ervoor dat je nóg een, in bacon gewikkelde, garnaal wilt eten. Dat natuurlijk terwijl er ‘Happy New Year’ wordt gezongen op de achtergrond. De champagne is met €75,- niet bepaald goedkoop, maar hier maak je sowieso indruk mee! Wel even wat extra eten in huis halen!

Krug Grand Cuvée

Bij Krug streeft men naar perfectie, zo ook met de Grand Cuvée. Deze champagne wordt gemaakt met een selectie van 120 van de beste chardonnaydruiven die er zijn. Dit proef je in het typische kruidige karakter en past op geheel eigen wijze bij een groot aantal gerechten. Een champagne die voor €150,- bij jouw op tafel kan schitteren.

Armand de Brignac Brut Gold Ace of Spades

De Armand de Brignac Brut Gold is in 2010 als beste champagne van de wereld verkozen door het Fine Champagne Magazine. Dit werd gedaan in een blindproeverij van duizend prestige champagnes. Het merk laat daarmee grote merken als Krug, Cristal en Dom Perignon achter zich. En dan hebben de mensen in de jury de fles nog niet eens gezien! Pas wel op met knoeien, want deze jongen kost €250,-.

Dom Pérignon P2 1998 Blanc

Dit is de iconische vader van de champagnes. Het rijpingsproces duurt 16 tot 18 jaar, waarin de flessen ondersteboven worden bewaard om het oxideren te vertragen. Serieus één van de meest unieke champagne op de markt me betrekking tot smaak, proces en waarde. Je voelt hem waarschijnlijk al aan komen, voor €400 heb je een fles, met doos, dat dan weer wel.

Total
1
Share