De tofste elektrische auto’s van nu en volgend jaar

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, zeker nu er steeds meer betaalbare elektrische auto’s op de markt komen. In aanschaf zijn elektrische auto’s duurder dan wagens die rijden op benzine of diesel, maar dit kun je terugverdienen door middel van de stroomvoorziening. Als je je elektrische auto thuis oplaadt, kan het financieel namelijk zeer voordelig uitpakken en kun je grofweg de helft besparen op je huidige benzine- en dieselkosten.

Het is dus van belang dat je op je woonadres een goede energieleverancier hebt, en dus gaat energie vergelijken. Je kunt dan zonder meer voordelig in een van de tofste elektrische auto’s van dit moment rijden.

Tofste elektrische auto’s 2018 – 2019

2018 BMW i3 & BMW i8

Dit sportieve model is puur en alleen ontwikkeld als honderd procent elektrische auto. Je kunt deze BMW aanschaffen in twee varianten: de i3 en de i3s. Het laatste type heeft meer vermogen en een groter bereik. Ook heeft de BMW i3s een sportievere uitstraling. De BMW i3 heeft een totaal vermogen van 125 kW, dit is vergelijkbaar met 170 pk. Zijn topsnelheid ligt op 150 kilometer per uur en de accu is binnen drie uur weer helemaal opgeladen.

De BMW i8 is een geheel nieuw concept van sportwagen, de BMW i8 is efficiënter als gevolg van de intelligente lichtgewicht constructie met koolstof en aerodynamisch ontwerp. De BMW i8 is duurzamer, met uiterst efficiënte BMW eDrive-technologie en recyclebare materialen in het interieur.

2018 Tesla Model S

De Tesla is een van de populairste auto’s die op de Nederlandse wegen rondrijdt. De Tesla Model S is een bijzonder luxe, volledig elektrische auto die de prestaties levert van een sportwagen. De Tesla Model S kan van 0 tot 100 kilometer per uur in 2,9 seconden, iets wat menig sportwagen de auto niet nadoet. In de p100d zit een 100 kWh-batterij in die een vermogen levert die overeenkomt met 413 pk. De Tesla Model S heeft trouwens weinig eigenschappen van een sportwagen: het is een bijzonder stille en elegante auto die over de weg zoeft. Alleen dan crazy snel.

Jaguar I-Pace

De Jaguar I-Pace is de volledig elektrische telg van Jaguar’s Pace familie. Met 400pk, 0-100 km/h in 4.8 seconden, een actieradius van 470km  en een design om bij weg te kwijnen is dit een auto met een dikke streep onder zijn naam in deze lijst. Het feit dat er al meer dan 1800 besteld zijn in Nederland geeft aan dat ik niet de enige ben die daar zo over denkt.

2018 Volkswagen e-Golf

We kennen allemaal de Volkwagen Golf, de e-Golf is de elektrische variant hiervan. Daarom wordt de e-Golf niet door iedereen als volledig elektrisch gezien, omdat dit model ook als benzine- of dieselauto verkrijgbaar is. Toch is de Volkswagen e-Golf wel degelijk een honderd procent elektrische auto. De elektrische variant heeft een actieradius van 300 kilometer en is qua model verder hetzelfde als de gewone Golf.

2019 Porsche Taycan (Mission E)

In 2015 werd hij al aangekondigd, maar volgend jaar in september gaat hij toch echt op de weg gezien worden: de Porsche Mission E, ofwel ‘Taycan’. Het is de eerste volledig elektrische Porsche ooit en er wordt verwacht dat startprijs €90.000 gaat zijn. De actieradius wordt zo’n 325-635 km, afhankelijk van het weer en je rijgedrag. Is hij leeg? Dan laad je ‘m in 15 minuten voor 80% vol! In 3,5 seconden zit je op de 100 k/m en je kan ‘m doortrekken tot 250, waar hij op begrenst is. Het beestje krijgt 440 kW, wat gelijk staat aan 600 paarden!

2019 Audi e-tron

Begin volgend jaar zal de Audi e-tron de markt betreden. Een prachtige SUV met een actieradius van maximaal 500 kilometer. Qua grootte zal het model tussen de Q5 en de Q7 in vallen, maar heeft met een dalende daklijn een sportiever karakter. Daarnaast zal de e-tron over een stuk meer technische snufjes beschikken. De e-tron zal over maximaal 370 kW beschikken en met de quattro betekent dit dat je in 4,6 seconden op de 100 zit. De begrensde topsnelheid is 210 km/h.

2019 Tesla Model 3

Stel je hebt over 12 tot 18 maanden een nieuwe auto nodig? Dan kan je nu vast de Model 3 van Tesla bestellen. Vanaf begin 2019 zal je de nieuwe telg van Tesla op de wegen gaan zien. Het bedrijf belooft veel: max. 500 km actieradius, 3,5 seconde naar de 100 km/h, in 30 minuten voor 80% vol bij een Supercharger. Zeer mooie specificaties als je bedenkt dat de auto maar rond de €30.000,- gaat kosten.

Total
1
Share