Elon Musk bevestigt komst goedkoopste Tesla voor €21.500

CREDITS: Vlad Tchompalov

Gisteravond tijdens Battery Day heeft Elon Musk de komst van de nieuwste elektrische auto aangekondigd. De nieuwe Tesla zou een lekker bedrag van €21.500 moeten kosten. Daarmee zal het veruit de goedkoopste versie tot nu toe zijn. Wat het zo innovatief maakt is dat er een volledig nieuw soort batterij in gebruik wordt genomen.

Elon Musk bevestigt komst goedkoopste EV Tesla voor €21.500

De nieuwste bolide heeft nog geen naam gekregen. Wel maakte hij bekend dat het een compacte, volledig elektrische Tesla gaat worden. Ondanks dat de auto nog geen naam heeft laat het ons al wel schuimbekken. Door de nieuwe batterij moet de Tesla nóg effectiever worden. Hierdoor zal de prijs ook gaan dalen. Alleen maar goed nieuws toch?

Goedkoopste Tesla
Foto: Andreas Dress

De nieuwe Tesla zal helemaal autonoom zijn

Alle autofabrikanten zijn bezig om autonomous vehicles te ontwerpen. Tesla is daar een vooruitloper in. Zij worden dan ook gezien als één van de pioniers. Er is maar weinig bekendgemaakt over de nieuwe Tesla. Wel hebben ze aangegeven dat Tesla een techniek heeft ontwikkeld waardoor auto’s volledig zelfrijdend kunnen zijn.

In welk model wordt de nieuwe batterij toegepast

Er wordt over veel nog geheimzinnig gedaan. Dit is dan ook het geval, voor op welk model de nieuwe batterij en techniek wordt toegepast. Gelukkig maakt dat helemaal niks uit. Zolang deze bolide maar op de markt komt. Door de prijs te dalen is het voor steeds meer mensen betaalbaar. Zo kan jij straks ook de ultieme experience van Tesla ervaren.

Het is dus nog even afwachten totdat Elon Musk met meer nieuws komt, maar het is een vooruitzicht voor de toekomst. Of zal Musk te hard van stapel zijn gelopen? Hij heeft in het verleden in ieder geval al wel veel van zijn beloftes waargemaakt. To be continued…

Goedkoopste Tesla
Foto: Austin Distel