Daar is ‘ie dan: Lucid Air, de beste elektrische auto van nu

CREDITS: Lucid Motors

Het Californische Lucid Motors heeft de nieuwe Lucid Air onthuld. De Dream Edition zal in de smaken vallen bij elke liefhebber van stekkers. Als we de cijfers moeten geloven – en dat doen we – dan is dit de holy grail van de snelweg. Lucid Motors is op jacht en Tesla staat op het menu. Naast Tesla wordt de Porsche Taycan ook uitgedaagd met de onwerkelijke prestatiecijfers van Lucid Air.

Lucid Air: de beste elektrische auto van nu

De Lucid Air komt pas net om de hoek kijken, maar laat er geen gras over groeien. Alleen de cijfers zeggen al meer dan genoeg. Waar de elektrische Porsche Taycan 400 meter in 10,7 seconden af kan leggen doet de Lucid Air dit in 9,9 seconden. Daarnaast is ‘ie ook sneller dan de Tesla Model S, is Lucid Air dan echt de beste elektrische auto van nu?

lucid-air-exterior-09-2
Foto: Lucid Motors

De kenmerken van deze prachtige bolide

De Lucid Air is voorzien van een dubbele motor met een vier-wielaandrijving. Hij kan hierdoor deze 400 meter keer op keer op dezelfde snelheid afleggen. Met een enkele lading kan de Lucid Air ongeveer 832 kilometer afleggen. Niet verkeerd hoor. Binnen 30 minuten is de auto opgeladen met een actieradius van 804 kilometer. Bijna helemaal vol in no time. Dit zijn toch verbijsterende cijfers.

Een interieur om bij te schuimbekken

Als deze kenmerken je al omver blazen, doe je gordelriem dan goed vast. Het interieur is namelijk nog indrukwekkender. Om te beginnen is er cockpitdisplay van betere kwaliteit dan je tv. Het heeft 34-inch 5K scherm met gebogen glazen, naast het inklapbare centrale stuurvenster. Dit geeft de cabine een zwevend en rustig gevoel, een echte auto van de toekomst. De Lucid Air heeft een enorme opbergruimte en is toch even groot als een middelgrote sedan. Lucid Motors geeft ook aan één van de meest geavanceerde verlichtingstechnologieën  te hebben.

lucid-air-interior-04-2
Foto: Lucid Motors

Wat mag dat kosten

Voorlopig moet je het doen met de prachtige foto’s. De Lucid Air zal namelijk volgens verwachtingen pas in het voorjaar van 2021 leverbaar zijn. Gelukkig geeft dit de tijd om even te gaan sparen. De Lucid Air Dream Edition zal dan ook wat mogen kosten: er hangt een prijskaartje van € 142.559,10.

Foto’s: Lucid Motors

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…