Tesla Cybertruck: geinspireerd door deze 007-submarine

Sinds het debuut heeft de Tesla Cybertruck de gemoederen flink bezig gehouden. Vanaf de onthulling van de opmerkelijke bak tot de mislukte demonstratie.

Nu blijkt ook de inspiratiebron van de Cybertruck bijzonder te zijn. De ‘auto’ is namelijk geïnspireerd op een verschijnsel uit een van de Bond-films. Het gaat om de duikboot Lotus Esprit uit 1977 uit de film ‘The Spy Who Loved Me’.

inspiratie tesla cybertruck lotus esprit 007 foto

Dit is de inspiratie voor de Tesla Cybertruck

Opmerkelijker nog is dat dit pareltje bemachtigd werd door een stel die de waarde of achtergrond niet kende. In 1989 kocht een koppel uit Long Island dit attribuut uit de Bond-films ‘per ongeluk’. Zij namen deel aan een blinde veilig en wisten niet waar ze op boden.

Voor maar 100 euro hadden ze de gekke onderzeeër in bezit. Vervoerders die de ‘wagen’ op hun aanhanger plaatsten, merkten op dat deze afkomstig was uit de film. Het cultureel erfgoed werd toen dus veilig opgeborgen.

Hoe je heel veel winst maakt

In 2013 heeft het stel de Lotus Esprit weer verkocht bij een veilig. De anonieme koper destijds bleek uiteindelijk Elon Musk te zijn. Hij kocht deze voor maar liefst 997.000 dollar op. Dat noem je nog eens winst maken.

Uiteindelijk inspireerde Musk ook zijn Tesla Cybertruck dus deels op deze eigenaardige ‘sportwagen’. Dat dacht hij in ieder geval. Nadat hij de duikboot had gekocht, kwam hij erachter dat deze niet van een sportwagen transformeerde naar een onderzeeër.

De teleurstelling weerhield hem er niet van het bijzondere voertuig als inspiratiebron te gebruiken. Je ziet de hoekige vormen goed terug in het ontwerp van de Tesla Cybertruck. Ook de loze beloftes komen terug in het nieuwe model. 😉

inspiratie tesla cybertruck lotus esprit foto

https://www.instagram.com/p/B5V7w9THfp0/

tesla cybertruck, Tesla Cybertruck: geinspireerd door deze 007-submarine

tesla cybertruck, Tesla Cybertruck: geinspireerd door deze 007-submarine

tesla cybertruck, Tesla Cybertruck: geinspireerd door deze 007-submarine

Tesla Cybertruck Outdoor