Deze auto’s kunnen op jouw verlanglijstje voor 2020

CREDITS: Tesla

In 2019 zijn er veel aankondigingen geweest van verschillende merken over nieuwe modellen. Maar auto’s die vorig jaar nog concepten waren gaan we dit jaar op de weg zien. Dit zijn bijzondere auto’s voor 2020.

Auto’s die je kunt verwachten in 2020

In 2020 zullen er veel elektrische modellen op de markt komen, maar ook de brandstof slurpers zijn nog niet zomaar uit het assortiment. Wel gaat het zo zijn dat de elektrificatie van de autobranche met rassenschrede gaat toenemen. We zetten een aantal bijzondere auto’s op een rijtje.

Honda E

Het doel van Honda is om in 2025 het Europese aanbod volledig geëlektrificeerd te hebben. Met de Honda E moet het elektrische tijdperk van Honda worden afgetrapt. De compacte citycar komt in twee uitvoeringen. Het standaard model heeft 136pk en de tweede variant heeft 154pk onder de ‘motorkap’. Beide hebben 35,5kWh aan boord in het accupakket wat je maximaal 220 kilometer ver brengt. Met het snelste model sprint je in acht seconden naar de 100km/u!

auto's 2020, Deze auto’s kunnen op jouw verlanglijstje voor 2020
Foto: Honda

Polestar 2

Polestar staat nu echt los van Volvo en de productie van de Polestar 2 begint in het voorjaar van 2020 in de Chinese fabriek. Het model kun je alleen online bestellen. Zo heeft de introductieversie een prijskaartje van €59.900. Het model komt met een totaal vermogen van 408pk en 660 Nm koppel. Hiermee mag de auto in Nederland 1.100 kg trekken aan de trekhaak. Ruim zat voor een ritje naar de milieustraat!

auto's 2020, Deze auto’s kunnen op jouw verlanglijstje voor 2020
Foto: Polestar

Tesla Roadster

Nadat Elon Musk zijn oude Roadster de ruimte in heeft geschoten moest er natuurlijk wel een nieuwe komen. In 2020 gaan we hem dan ook echt zien rijden. De auto is al langere tijd te reserveren. De auto zou een koppel hebben van 10.000 Nm en trekt in 2.1 seconden naar de 100 km/u trekken. Met een topsnelheid meer dan 400 km/u zal deze auto onder snelheidsduivels erg populair worden. We hopen hem te rijden in 2020.

Auto's 2020 Tesla
Foto: Tesla

Mercedes Vision EQS

Vorig jaar gaf Mercedes-Benz het startschot voor de elektrische revolutie van het bedrijf met de EQC. De Vision EQS krijgt op de voor- en achteras elektromotoren die goed zijn voor een vermogen van 476pk. Als we de autobouwer mogen geloven zou je met dit model een behoorlijke 700 kilometer kunnen rijden. De Mercedes EQS zou autonoom op niveau 3 moeten kunnen rijden.

Auto's 2020
Foto: Mercedes-Benz

Rivian

Onder de auto’s voor 2020 zien we ook start-ups. Rivian heeft op 24 december weer een flinke investering binnen weten te harken. Het merk gaat in 2020 nu eindelijk met deze off-road monsters op de markt komen. Beide Rivians komen in verschillende uitvoeringen. Van instapmodel tot top off the line modellen, met een actieradius tot 644 kilometer. De R1T en R1S zal in staat zijn autonoom te rijden op niveau drie. De auto kan dan zelf rijden, maar je moet nog wel in staat zijn om de controle over te pakken.

Auto's 2020
Foto: Rivian

 

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…