Tesla werkt aan verbeterde versie van ‘ludicrous mode’

CREDITS: Tesla

Als je dacht dat Tesla met ‘ludicrous mode‘ het achterste puntje van zijn tong heeft laten zien, dan heb je het mis. Het automerk wil namelijk nog iets verder gaan en werkt achter de schermen aan een ‘cheetah mode‘. Althans dat beweert een Tesla-hacker die een illegaal kijkje heeft genomen in de nieuwe update die op de planning staat.

Tesla werkt aan verbeterde versie van ‘ludicrous mode’

De nieuwe ‘cheetah mode‘ moet nog indrukwekkender worden dan dat de ‘ludicrous mode‘ nu al is. Tesla-hacker Green heeft zichzelf ingelezen en schrijft op Twitter dat Tesla de ‘Launch Mode’ gaat updaten. De update zal zijn voor de nieuwe Model S en Model X.

tesla cheetah mode, Tesla werkt aan verbeterde versie van ‘ludicrous mode’

Boem: nog sneller van 0 naar 100 km/h

De nieuwe mode gaat de adaptieve zelfontwikkelde dempers van Tesla nog verder verbeteren. Op basis van de omgeving, je snelheid en skills passen de dempers zich aan om de Tesla optimaal de laten functioneren. Als het goed is komt er dus nu nog een nieuwe functie aan.

De naam ‘cheetah mode‘ is geïnspireerd op de houding van het gelijknamige dier. Om nog sneller van 0 naar 100 km/h te gaan zal de voorkant zich iets gaan verlagen en komt de achterzijde omhoog. Net zoals een cheetah dat doet en daardoor zullen de Tesla’s nog sneller worden.

Nog niet voor ons

De cheetah-modus is dus nog niet officieel bekendgemaakt door Tesla en het blijven nog even geruchten. We zijn in ieder geval wel benieuwd hoe dik de nieuwe ‘cheetah mode‘ gaat worden, vooral omdat we al erg impressed zijn van de huidige ‘ludicrous mode‘. Maar we weten dat Elon Musk niet snel tevreden is en altijd wel weer iets uit zijn hoge hoed tovert. Dat is maar goed ook want stilstaand water gaat stinken.

Over Tesla gesproken: ook het Amerikaanse bedrijf heeft zich ingezet in strijd tegen het coronavirus. In hun fabrieken zijn ze op dit moment beademingsapparatuur aan het ontwikkelen. Chapeau! Hier lees je er meer over.

tesla cheetah mode, Tesla werkt aan verbeterde versie van ‘ludicrous mode’
Foto: Cam Bradford
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…