De allernieuwste Tesla’s worden de snelste productie-auto’s ter wereld

De snelste Tesla van het moment, de Model S P90D hebben we net ingeleverd, komt Elon Musk – oprichter en eigenaar van het merk – met het nieuws dat er snel een nieuw model uit komt met wel hele bijzondere features. De Model S P100D zal namelijk van 0 naar 100 km/h gaan in 2,5 seconden en dat maakt hem de snelste productie-auto van het moment. Alleen LaFerrari en de Porsche 918 Spyder zijn ietsje sneller, maar deze zijn door een beperkte oplage al weer uit de productie gehaald.

De P90D doet er momenteel 3 seconden over, in Ludicrous mode, dus het verschil is aardig groot. Het zwaarste model, de X, doet er momenteel 3,4 seconden over en zal het in de nieuwe versie in 3 seconden gaan doen. De reden van deze verbetering? Een grotere en krachtigere batterij, die onder de auto geplaatst gaat worden. Maar deze batterij heeft nog een enorm bijkomend voordeel…

Tesla p100d

Bereik Tesla P100D

De nieuwe krachtbron van 100 kWh, verhoogt de actieradius van de Model S naar 613 kilometer en die van de Model X naar 476. Dit maakt ze direct elektrische auto met het grootste bereik ter wereld. By far.

Tesla laat hiermee zien dat ze concurrenten de baas blijven. Zo zijn bijvoorbeeld Porsche en Mercedes-Maybach druk in de weer om een concurrent voor de Tesla te ontwikkelen. Maar updates als deze, houden de Tesla’s op ruime afstand.

Klanten die een P90D Ludicrous besteld hebben, maar nog niks geleverd hebben gekregen, kunnen voor 10k de accubron upgraden naar 100 kWh. Bestaande eigenaren van de P90D, kunnen deze upgrade ook doen voor €20.000,-. Hun 90 kWh batterij zal worden vervangen voor de 100 kWh en gerecycled.

Handjes in de lucht voor een van de coolste automerken van dit moment!

Tesla Model S P90D 4

 

Total
0
Share