15 skills die iedere moderne man moet hebben

Het is al eeuwenlang een discussie waar mannen niet over uitgepraat raken: welke vaardigheden moet een man nu eigenlijk hebben? Mannen moeten competent en effectief zijn in de maatschappij en daarnaast moeten ze zichzelf ook nog eens goed kunnen profileren. Maar denk ook aan hoe een man moet handelen in noodsituaties. Vandaag de dag heeft een man veel meer skills nodig dan de primitieve man van vroeger. Als we konden jagen en vechten waren we al een heel eind. Nu red je het daar niet meer mee.

Daarom helpen wij je alvast door een 20 skills uit te lichten. Sommige skills zul je bijna dagelijks gebruiken, anderen kun je bewaren in je achterzak. Die komen van pas als het écht nodig is.

20 skills die iedere man moet hebben

1. Fileparkeren

Ga je naar de grote winkels langs de snelweg, dan heb je een zee van ruimte waar je jouw bolide kan parkeren. Kom je in het centrum dan is het een ander verhaal. We weten ook dat er parkeergarages zijn, maar toch zal je hem vaak tegen de stoeprand aan moeten zetten. En dan wil jij niet die guy zijn die het verkeer stil legt. Dus als je wil voorkomen dat je gefrustreerd (en vol schaamte) weg moet rijden, na zeker vijf mislukte pogingen, leer dan parallel inparkeren als een baas. Scheelt een hoop boze mensen en jou een rood hoofd.

2. Een lekkende kraan maken

Niets is zo vervelend als een druppelende kraan in de nacht, die ervoor zorgt dat jij en je meisje niet kunnen slapen. Dit is niet het enige, het kan ook nog eens geld kosten. Zowel jouw rekening voor het watergebruik als de factuur van de klusjesman. Over het algemeen is het maken van een lekkende kraan vrij eenvoudig, waardoor je het zelf kan oplossen. Je vriendin zal het leuk vinden als je zelf maakt en jij haalt er ook nog eens voldoening uit. Win-Win.

3. Een grap vertellen

In deze tijd zien we de hele dag door memes en viral videos en daardoor verdwijnt langzaam aan het ras wat nog een goede grap kan vertellen. Mensen aan het lachen maken is een kunst, waardoor mensen sympathie voor jou gaan krijgen. Leer dus een aantal goede grap-technieken die op elk tijdstip kunnen. Hoewel een goede grap die inspeelt op de situatie waarschijnlijk zorgt voor hoger aantal mensen met een glimlach op hun gezicht.

4. Grill met houtskool

Terwijl het makkelijkste is om op gas te barbecueën, is er niets mannelijker dan een goed stuk vlees bereiden op een barbecue met houtskool. We grillen al duizenden jaren op houtskool en dat zal niet snel veranderen. In plaats van op een knop drukken voor je vuur, heeft houtskool meer behendigheid en zorg nodig. Het vlees smaakt beter – persoonlijke mening – en het maakt van jou een ‘Barbecue King‘.

Een barbecue aansteken5. Een lekke band vervangen

Als er iets ontmoedigend is, dan is het wel het geluid dat je hoort als je band geklapt is. In plaats van te vloeken en boos te worden, kun je ook jou mannelijkheid laten zien en die band gewoon vervangen. Dit is juist een kans om jezelf te profileren. Je kunt je eigen hachje redden als je alleen op de snelweg rijdt, maar misschien nog wel beter: die bloedmooie dame die met pech langs de weg staat. Jij kunt haar held zijn door haar weer op de weg te helpen.

6. Een deur openbreken

Het moment is aangebroken wat niemand ooit heeft gewild, brand in huis. Of je vriendin is juist in huis en jij bent buitengesloten. Wat moet je dan kunnen doen? Juist, de held van de dag zijn. Zorg ervoor dat je een deur kan openbreken, je bent tenslotte toch een echte vent? Breek met al je power die deur open en neem je dierbare weer mee naar buiten.

7. Messen slijpen

Zakmessen, keukenmessen en overlevingsmessen. Messen zijn er voor allerlei omstandigheden, en kunnen je helpen uit noodsituaties. Mits je messen dan ook wel goed scherp zijn, want aan een bot mes heb je niks. Zorg ervoor dat je weet hoe je een mes moet slijpen en doe dit dan ook regelmatig. Geloof ons, dit zal je leven een stukje beter maken.

8. Navigeren met kaart en kompas

Google Maps, iedereen gebruikt het – wij ook – en het is niet meer weg te denken uit ons bestaan. Het is ook gewoonweg super handig, maar wat als je geen bereik hebt in the middle of nowhere? Dan zul je toch de weg moeten weten met een kaart en kompas. Zorg ervoor op reis dat je deze twee onmisbare attributen dan ook niet vergeet.

9. Handen schudden

Een goede, stevige handdruk is een belangrijk onderdeel van jouw eerste indruk die je achterlaat. Een goede full-grip handdruk gegeven met precies de juiste druk en oogcontact brengt warmte en vertrouwen over. Aan de andere kant, een slappe handdruk ervoor zorgen dat jij je best moet gaan doen om het vertrouwen terug te winnen. Je bent toch geen slapjanus of wel?

10. Je eigen eten kweken

Eten verbouwen in je eigen tuin is niet alleen leuk om te doen, het is ook nog eens gezonder, lekkerder en bovendien een stuk goedkoper. Voedingsmiddelen zitten tegenwoordig vol met chemicaliën waarvan we het bestaan niet eens afweten, laat staan hoe we ze uitspreken. En koop maar is een volle kar bij de supermarkt met 100% biologische producten, dan schrik je jezelf kapot van het bonnetje. Waarom ga je het niet gewoon zelf doen?

11. Het schudden van kaarten

Als je gaat kaarten, dan wordt gerouleerd met delen. Iedereen komt aan de beurt en er zijn altijd mannen bij die het schudden van kaarten niet onder de knie hebben. Al gaat het nu om een simpel potje pesten met je neefje of juist om een heuse pokeravond, het schudden van kaarten is absoluut niet moeilijk. Maar zorg er wel voor dat je een beetje hebt geoefend want wie het met flair doet, is de baas van de avond!

12. De brandweergreep uitoefenen

Oké, je hebt de fysieke kracht en de moed om iemand zijn leven te redden. Maar dan moet je dat nog wel op de juiste manier doen, bijvoorbeeld met de brandweergreep. Iedere man zou moeten weten hoe je die uitvoert. Het is namelijk een effectieve manier om iemand zijn gewicht te verdelen, waardoor je met een minimale inspanning iemand over lange afstanden mee kan nemen.

13. Een biefstuk bakken

De schoonheid van een goede biefstuk, zit in het eenvoud. Voeg aan een biefstuk geen fancy smaakmakers toe, maar alleen peper en zout. Als je eenmaal weet hoe je een goede biefstuk bakt, dan kun je heel je leven als een koning eten. Vooral als je het voor anderen ook nog eens zo goed klaar kan maken.

14. Geef een goede massage

Heb je na haar nummer, nu ook nog eens een date geregeld? Gruwelijk. Dan is het nu tijd om eens te kijken of je haar thuis ook nog kan trakteren op een goede massage. Een massage is een perfecte gelegenheid om haar te imponeren, en waarschijnlijk zal het nog op iets anders uitlopen…

15. Jezelf vermaken zonder smartphone

Het komt zó bekend voor: als we 10 seconden niks te doen hebben, dan pakken we onze smartphone er weer bij. Het is niet alleen onbeschoft om tijdens het avondeten je telefoon te pakken als het stil is, jezelf vermaken zonder wordt ook nog eens lastiger. Daarom dien je te leren hoe je jezelf vermaakt zonder telefoon. Speel bordspellen, doe push-ups tijdens de reclame op tv, maak een papieren vliegtuigje of bedenk een filosofisch probleem in je hoofd. De hele dag bezig met je telefoon, daar wordt niemand blij van.ESSENTIALS