Dit zijn de lekkerste en best verkochte cocktails ter wereld

Het is inmiddels flink herfst, al zijn we volop aan het genieten van de nazomer. Een prima gelegenheid om een cocktailtje te drinken. Er zijn namelijk genoeg cocktails die het uitstekend doen in het najaar. Nu is er onderzoek gedaan naar welke cocktails het beste worden verkocht ter wereld. Daarvan hebben wij er twaalf uitgepikt die je een keer geproefd moet hebben. Een aantal tijdloze klassiekers en een paar nieuwkomers die wereldwijd succesvol zijn.

12 Cocktails die je écht eens moet proberen!

Het onderzoek van Drinks International dateert al uit februari, maar omdat we ook wel ‘fieldresearch’ moesten doen delen we het nu pas met je. Maar we zijn er uit. Hierbij dé lijst van twaalf cocktails die iedereen geproefd moet hebben. Wil je de hele lijst zien kijk dan even naar best-selling cocktails around the world.

12. Tom Collins

De Tom Collins wordt gemaakt met gin, citroensap, suiker en sodawater. Hierdoor is het eigenlijk vooral een alcoholische citroensap. Het recept is ondertussen flink uitgebreid met verschillende versies. Zo heb je de Pedro Collins (rum), Pepito Collins (tequila), Colonel Collins (bourbon), en Captain Collins (Canadese whisky). Maar welke versie je ook drinkt het belangrijkste van elke Collins is altijd de citroen. Check dus altijd de citroenen achter de bar!

Tom Collins cocktails11. Rum Old Fashioned

Rum Old Fashioned, zoals de naam al verraad is het een op de Old Fashioned geïnspireerde cocktail. Uiteindelijk is het grootste verschil dat er rum in plaats van bourbon gebruikt wordt. Veel van de bars die mee deden aan het onderzoek gaven aan dat het een topseller was. Mix deze cocktail met je favoriete bruine rum, om dat zoete karakter te benadrukken. Geef ‘m een kans!

Rum old fashioned cocktails

10. Espresso Martini

Nummer tien is een twist op de klassieke martini. Eentje die voor iedere koffie liefhebber interessant in de oren moet klinken. Het is letterlijk espresso, vodka en koffie likeur ín een martini glas. Om het af te toppen worden daar ook nog enkele koffie bonen aan toegevoegd. Dat zorgt voor een heerlijke after-dinner cocktail, maar hij is ook zeker lekker om later op de avond te drinken. De energieboost is bonus!

Espresso cocktails

9. Dark ‘N’ Stormy

Het is de populairste cocktail in Bermuda. Samen met Gosling’s rum, gember bier en een beetje limoen. Het wordt altijd gemaakt met donkere rum (whats in a name) en heel veel ijs. Deze cocktail is een storm in een glas. Een storm van heerlijke smaken! Iets om in de aankomende winter indruk mee te maken bij die ene dame aan de bar. Want met een Dark ‘N’ Stormy wordt het vanzelf een hete avond!

Dark n stormy cocktails

8. Boulevardier

De Boulevardier is in een jaar tijd vijftien plaatsen omhoog gegaan en staat daarom ook terecht in ons lijstje. Het is een vrij simpel recept dat één ingrediënt in de klassieke Negroni vervangt. In plaats van gin wordt er Amerikaanse bourboun gebruikt samen met zoete campari en zoete vermout. De cocktail stamt uit de tijd van de drooglegging en heeft daar zijn klassieke status bemachtigd. Inmiddels is het een cocktail die standaard in de top 50 staat en een drink die je geproefd moet hebben.

7. Bloody Mary

De Bloody Mary blijft een love it or hate it cocktail. Hij behoort nog steeds tot een van de meest bekende en gedronken cocktails ter wereld. Geef het daarom ook absoluut een kans. Hou je er niet van dan komt het waarschijnlijk door de verse tomatensap. Dat is ook zeker iets waar je van moet houden. De Bloody Mary voegt daar in ieder geval vodka, zout, tabasco, limoensap en het beroemde selderij stokje aan toe. Easy om thuis te maken en awesome om in een goed hotel te bestellen als kater-ontbijt

Bloody Mary cocktails

6. Mojito

Mojito is een van de bekendste drankjes ter wereld vanwege die ene reclame. Ken je hem nog? Hij staat bij ons op nummer 6 en is een van die cocktails die nooit meer zijn plek kwijt raakt. De Cubaanse klassieker bestaat uit rum, limoen sap, sodawater, bruine suiker, verse munt en veel ijs. Dat wordt gestampt en geschud en geroerd waardoor alles lekker mengt. Een hele fijne cocktail, maar gevaarlijk! 😉

5. Moscow Mule

Het antwoord van vodka op de Dark ‘N’ Stormy. Het wordt geserveerd in een koperen beker die nu al een klassieke status heeft bemachtigd. Samen met vodka, limoen en gemberbier is het een vrij simpele cocktail. Maar daar smaakt hij niet minder goed door. Het wordt superveel gedronken en dat komt heel misschien vanwege de beker. Het is een soort van Instagram dingetje geworden om met het koperen ding op de foto te gaan. Laat dat je echter niet weerhouden om het een keer te proberen. De cocktail is superlekker en gaat er makkelijk in (soms iets te makkelijk).

Moscow Mule cocktails

4. Margarita

Dan komen we aan bij de frozen favorite onder de cocktails. Een klassieker die overigens niet altijd bevroren geserveerd wordt. Zoek absoluut een bar uit die dat wel doet! Het wordt gemaakt met tequila, verse limoensap en agavesap. Dat smaakt bevroren gewoon het allerlekkerste. Zolang je het maar een kans geeft met een van je vrienden. Het is niet bepaald een man vriendelijke cocktail en dat terwijl het tequila als basis heeft!

Margarita cocktails

3. Whiskey Sour

De Whiskey Sour er eentje voor de liefhebbers van zure drankjes. Het wordt gemaakt van bourbon, citroensap en een klein beetje suiker. Vooral het zure van de citroen staat hierin centraal dus ook hier wil je niet te zuinig mee doen. In het klassieke recept wordt er ook nog eiwit toegevoegd. Daarna kun je het dry shaken waardoor er een super lekkere schuimkraag ontstaat. Vervolgens komt er een lading ijsklontjes bij en je kunt genieten. Probeer deze eens bij de BBQ!

2. Negroni

Zoals de naam al doet vermoeden is de Negroni een klassieker uit Italië. Het is de op een na meest bestelde cocktail ter wereld en dit is waarom. Net zoals de Boulevardier gebruikt de Negroni zoete vermout en campari. Het grootste verschil is de gin en dat blijft een goede keuze. Deze classic is perfect om in de zomer op het terras te drinken. Deze cocktail is vanuit de fles verkrijgbaar, maar voor een authentieke ervaring laat je hem natuurlijk aan de bar mixen. De drie verschillende dranken in combinatie met sinaasappelschil zorgt voor een heerlijke cocktail.

cocktails, Dit zijn de lekkerste en best verkochte cocktails ter wereld

1. Old Fashioned

We zijn bij de nummer een van de lijst beland. De klassieker onder de klassiekers. De tegenhanger van alle fizz en fancy smaken. De no-nonsense cocktail die je geprobeerd moet hebben. De kans is groot dat je dat ook al gedaan hebt. Het is namelijk dé cocktail die het vaakst gedronken wordt. Heb je de cocktail nog geen kans kunnen geven, dan is het nu tijd. Ga naar een bar en bestel de Old Fashioned. Vraag welke bourbon er gebruikt wordt, welke suiker en bitters. Krijg elk detail te pakken, want hij smaakt elke keer anders. Of maak hem lekker zelf?