The Wall: De nieuwe microled televisie van Samsung

De CES tech beurs is momenteel in volle gang en de primeurtjes vliegen je om de oren. De opvallendste zijn natuurlijk alle innovatieve vernieuwingen waarvan de meeste consumers niks af wisten. Er gebeurt dan ook ontzettend veel op het gebied van bijvoorbeeld televisies. Er is onderhand een heuse oorlog aan de gang om een plekje in jouw woonkamer te bemachtigen. En zo hard als de smartphone strijd gaat, minstens zo hard gaat de televisie oorlog.

The WallSamsung The Wall

Samsung wil dus niet alleen vanuit je broekzak jouw aandacht opeisen, maar ook vanuit je woonkamer. Dat doen ze wel op een heel opvallende manier. The Wall: een gigantische 146 inch (3,7 meter) tv die jouw hele chill hoek overneemt. Het is niet alleen een leuk indrukwekkend groot apparaat voor je Netflix obsessie. Er zit meer achter de muur verstopt.

Zo is The Wall de eerste modulaire tv ter wereld. En dat betekent niet dat je verschillende schermen met kleine randjes tussen de panelen ophangt. Volgens Samsung is The Wall zo groot te maken als je zelf wil! En je zult volgens het bedrijf niet eens doorhebben dat je meerdere schermen in je kamer hebt hangen. Damn. 

The Verge heeft het kunnen checken en verklaart dat het klopt. Hoewel je naden ziet tussen de modules in fel licht als de tv uit staat. Maar met zo’n muur van een tv is dat geen probleem, want die staat waarschijnlijk niet lang uit.

The WallMicroLED

Dan nog even wat uitleg over MicroLED. Je bent waarschijnlijk pas net bekend met technologie zoals OLED of QLED. No worrieswe got you. Het gaat namelijk om een interessant stukje vernieuwende technologie waar ze op de CES zo van houden. MicroLED heeft raakvlakken met OLED, maar is energie-efficiënter, heeft een betere responstijd en kan een helderder beeld weergeven. En dat zonder in te boeten op het diepe zwart dat OLED ons biedt. Er is wel een addertje verstopt achter de muur. Een spontaan triootje heeft namelijk nog een betere driehoeksrelatie dan technologie, televisies en de markt. Techniek ontwikkeld zich namelijk sneller dan de markt aankan. Zo is de MicroLED techniek er al even, net als 8K, maar is de markt hier nog niet klaar voor.

Als de verhalen over MicroLED moeten worden geloven wordt het de nieuwe standaard van 2018. Mits Samsung de televisie in 2018 aan de massa verkocht krijgt. Op dit moment is de tv namelijk nog niet beschikbaar. Het Zuid-Koreaanse bedrijf komt in de lente met een aankondiging over de nieuwe tv dus fingers crossed.  En dat de televisie waarschijnlijk duurder dan je huidige muur wordt is logisch. Hij staat alleen wel ontzettend tof in je kamer en je kwam nog nooit zo dichtbij een thuisbioscoop van deze kwaliteit..

Hier nog even de CES presentatie van Samsung in twaalf minuten.

Total
13
Share