Samsung Galaxy Watch3: de beste aanvulling op jouw smartphone

Het blijft leuk om te zien dat nieuwe gadgets eerst door een bepaalde groep gebruikt worden, voordat ze door het grote publiek omarmd worden. Draadloze in-ear headphones, werden vergeleken met tandenborstels en overal uitgelachen. Nu zijn ze dé standaard. Dat hebben we voornamelijk te danken aan aan tieners. Oké, en misschien taxi-chauffeurs die al Bluetooth headsets gebruiken sinds de Koude Oorlog. Zo ook smartwatches. Waar het eerst voor geeks was, zijn smartwatches nu populairder dan ooit. We hebben vandaag de nieuwe Samsung Galaxy Watch3 om de pols:

Samsung Galaxy Watch3

Om te beginnen: de horloge heeft absoluut een stijlvol design. Het vintage leren bandje. De klassiek vormgeving met bezel, die aan een diver doet denken. En je kan vanzelfsprekend kiezen voor een wijzerplaat naar keuze. Van minimalistisch tot classic. Wil je helemaal verbloemen dat het een wearable is? Ga dan voor de Samsung Galaxy Watch3 Titanium, met mooie zwarte schakels.

De horloge heeft een groot display, wat fijn is, maar een nog wat lomp design vinden we. Al is de Watch3 zeker 15% lichter en een stuk dunner dan het vorige model. Door roterende ‘bezel’, die uniek is op deze smartwatch, is hij echt handig in gebruik.

, Samsung Galaxy Watch3: de beste aanvulling op jouw smartphone

Connectiviteit

Velen die (nog) geen smartwatch hebben, worden afgeschrikt door de connectiviteit. Waarom zou je alle meldingen die je op je laptop en smartphone krijgt, óók op je horloge willen. Daar sluiten wij ons enigszins bij aan. Hoe minder meldingen hoe beter! Maar vinden dat je het op twee manieren kan bekijken:

Ja, als je een melding binnen krijgt wordt er een ‘loop’ geopend en word je afgeleid. Ergens in je achterhoofd blijf je met die melding bezig en heb je dus geen full focus meer.

Aan de andere kant pak je ook minder snel je telefoon. Als je broekzak trilt ben je tóch al afgeleid en wil je kijken wat er is. Deze zelfde ‘loop’ wordt geopend, alleen nu word je nog eens extra afgeleid. Want “even Insta checken” en “Oh, ik heb ook nog wat ongelezen mails”. Nóg meer afleiding! Aan jou de keuze wat je relaxter vindt.

Sowieso is de compatibiliteit tussen je verschillende apparaten, mits ze van hetzelfde merk zijn, mega chill én efficiënt. Krijg je een berichtje? Dan reageer je snel via Smart Reply, waarbij je snel door een algoritme geadviseerde reacties kan sturen, of later uitgebreid via je telefoon.

Controleer simpel je televisie, smartphone of de muziek op je Galaxy Buds Live. Via de Spotify app schakel je easy tussen je verschillende devices.

, Samsung Galaxy Watch3: de beste aanvulling op jouw smartphone

Gezondheid

Meer dan ooit zijn we met onze gezondheid bezig. Hoe chill is het dat er een apparaat is dat je heel wat inzichten kan geven over hoe het met je lichaam gesteld is. Wat is je hartslag? Hoe zit het met het zuurstofgehalte in je bloed? Hij meet zelfs hoe de kwaliteit van je slaap was. In samenwerking met de National Sleep Foundation hebben ze functionaliteiten ontwikkeld die je slaap cycli volgen en kunnen beoordelen hoe je nacht was. Aan de hand van deze informatie kan je de kwaliteit van je slaap verbeteren. Eén minpuntje: slapen met een horloge is wennen en hij moet ook af en toe opgeladen worden.

, Samsung Galaxy Watch3: de beste aanvulling op jouw smartphone

Sporten

De Samsung Galaxy Watch3 is je beste vriend tijdens het sporten. HIj houd je trainingen bij en analyseert je prestaties. Via de Running Guide krijg je zelfs tips tijdens het hardlopen. Een geavanceerd algoritme analyseert hoe je beweegt en genereert tips om je conditie te verbeteren en blessures te voorkomen. Dit werkt serieus lekker!

Om je pols

De nieuwe Galaxy Watch3 is verkrijgbaar in twee groottes: 41mm en 45mm. De kleinere versie is beschikbaar in Mystic Silver en Mystic Bronze voor €429. En de 45mm in Mystic Silver en Mystic Black voor €459. Sinds kort is ook de Samsung Galaxy Watch3 Titanium verkrijgbaar, met lichtere en duurzamere materialen en een metalen armband. De adviesprijs hiervoor is €649.

, Samsung Galaxy Watch3: de beste aanvulling op jouw smartphone

, Samsung Galaxy Watch3: de beste aanvulling op jouw smartphone

, Samsung Galaxy Watch3: de beste aanvulling op jouw smartphone

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Samsung Mobile.
LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…