Dit weten we over de smartphones die uitkomen in 2020

CREDITS: Lisa Fotios

In 2019 hebben de smartphones zich weer overtroffen. We zagen meer camera’s, ultra-scherpe schermen en grotere accu’s voorbij komen. Ook schrikken we niet meer van een tablet als telefoon. Meer is beter. De prijskaartjes liegen er dan ook niet om. Al zijn we benieuwd hoe, maar in 2020 zullen smartphones geheid nog verder verbeteren. We zetten de verwachtingen op een rijtje. Dit zijn mogelijk de gadgets die je komend jaar je nier kosten.

De smartphones die we in 2020 verwachten

Samsung S11 – één van de snelste smartphones van 2020

Dit jaar kwam Samsung onder meer met de S10- en Note 10-serie. De telefoons staan bekend om de geweldige schermresoluties, accu’s waar je dagen mee zou doen en top camera’s.

Inmiddels zijn er heel wat geruchten over de Samsun S11. Natuurlijk streven de makers weer naar verbetering. Dit zal bijvoorbeeld vooral te zien zijn in de camera’s: deze zullen nog maar net op één hand te tellen zijn. Met vijf camera’s achterop en een hoofdcamera van 108 MP naar verwachting, concurreert deze smartphone duidelijk met de iPhone 11 Pro.

Intern zal de telefoon dus ook moeten veranderen om dit te ondersteunen. Met de introductie van de nieuwe Exynos 990-chip zal de nieuwe smartphone mogelijk de snelste processor ooit hebben.

Daarnaast verwachten we een nóg groter scherm van maar liefst 6,7 inch. Dit betekent ook een grotere uitrusting en ruimte voor meer accu-capaciteit.

https://www.instagram.com/p/B5NmJJkgI4e/

iPhone 12 Pro (Max) – nostalgisch design

De iPhone 11 Pro (Max) ligt nog niet zo lang in de winkels en hij kwam hard binnen. De camera’s, die voer waren voor vele memes, bleken baanbrekend. Ook konden nu iPhone-gebruikers genieten van een groter scherm. Dit wordt dus nog beter.

Ook de iPhone 12 Pro (Max) zal namelijk groter worden. Apple doelt volgens geruchten ook op een 6,7 inch scherm voor de Max-variant.

Het grootste verschil zal misschien wel in het design zitten. Niet helemaal nieuw misschien, want het zal wat terugvallen op het ontwerp van de iPhone 4 en 5. Dit betekent dat de afgeronde zijkanten verruild zouden worden voor een vlakke afwerking.

Wellicht komt er ook nog een extra camera op de achterkant. Aan de voorkant zal blijkbaar wel iets gedaan worden aan de inkeping. De front-cam zou dan helemaal verdwijnen in de bovenste rand. Meer scherm, meer beter.

Huawei P40 (Pro) – nieuw besturingssysteem

De lancering van de smartphone gaat niet moeiteloos nu Huawei een handelsblokkade heeft op Amerikaanse leveranciers. De Google Services die gepaard gaan met Android moeten vervangen worden. Zo zou de nieuwe telefoon een alternatief besturingssysteem moeten krijgen. Dit gaat om de Harmony OS. Dit zal dus al veel verschil met zich meebrengen.

Het ontwerp zou verder veel lijken op de voorganger, maar waarschijnlijk met een extra camera aan de achterkant. Ook de accu gaat er heel erg op vooruit met een capaciteit van maar liefst 5500mAh.

OnePlus 8 (Pro) – kleinere concurrent

De OnePlus was ooit een goed budget-alternatief met waardige specificaties. Tegenwoordig is deze ook aan de vrij dure kant. Toch goedkoper dan bijvoorbeeld een iPhone of Samsung-telefoon. Ook deze zal met de OnePlus 8 (Pro) weer moeten bijbenen.

We hoeven voor het nieuwe model waarschijnlijk geen pop-out selfie camera meer te verwachten. De camera’s zullen overigens wel wat verbeteren. Op dit moment is er echter nog geen toevoeging van camera’s aangekondigd. De OnePlus 7 telde er overigens al drie aan de achterkant.

Het nieuwste model zal waarschijnlijk wel ‘inleveren’ op formaat. Vergeleken met de concurrenten vooral. OnePlus gaat voor 6,5 inch voor de Pro-variant. Wellicht dat de smartphone dan ook weer wat budget-vriendelijker wordt?

Smartphones in 2020: meer, groter, sneller en beter

Alle smartphones proberen zich te verbeteren op een paar belangrijke elementen. Dit komt allemaal neer op meer kwaliteit en snelheid. Het lijkt wel alsof er steeds meer camera’s bij komen en de schermen alleen maar groter worden.

Ook de batterijduur wordt steeds meer uitgedaagd. Grotere telefoons hebben natuurlijk ook wel grotere accu’s nodig. Laat je daar dus niet door misleiden.

Wat betreft algemene vernieuwingen gaan we het 5G-tijdperk in. Dat hopen we. 5G zou bijna 100 keer sneller zijn dan 4G. In 2020 zal Nederland ook een 5G-netwerk krijgen. Dit zal overigens nog wat beperkt blijven. Dit betekent ook dat er meer toestellen zullen komen met deze ondersteuning. Wellicht dat de prijs hiervoor dan ook wat zakt, want op dit moment zijn 5G-toestellen nog een stuk duurder.

 

 

LEES OOK