Eerste hands-on van de Samsung Galaxy S20 en Galaxy Z Flip was vandaag

CREDITS: Samsung

Gisteren bracht Samsung het nieuws naar buiten in San Francisco en vandaag werden de nieuwe topmodellen van Samsung in Nederland gepresenteerd: de Galaxy S20 en Galaxy Z Flip. Wij mochten erbij zijn.

De S20 volgt de S10 uit 2019 op en heeft camera’s die tot 100 keer kunnen inzoomen. Het is tevens de eerste serie van Samsung met ongekende 5G-technologieën.

De Galaxy Z Flip is het nieuwe paradepaardje van Samsung. Het is namelijk de allereerste telefoon met een vouwbare glazen display. Qua design valt de Z Flip natuurlijk enorm op doordat de telefoon helemaal anders is dan andere smartphones. Op het gebied van functionaliteit is er ook een voordeel: je kan de telefoon als een portemonnee in je broekzak stoppen.

Eerste hands-on van de Galaxy S20 en Galaxy Z Flip

De Galaxy S20-serie bestaat uit drie varianten: een reguliere S20, de S20+ en de S20 Ultra. Deze premium smartphones zijn klaar voor 5G in Nederland, wat helaas nog wel even gaat duren voordat we dat hier hebben. Dit gaat waarschijnlijk eind dit jaar worden voordat we ervan kunnen genieten. Maar je kan er maar beter op voorbereid zijn!

De Galaxy Z Flip is gebouwd voor de moderne, on-the-go lifestyle. Je kan de Z Flip opgevouwen in iedere hoek van de kamer zetten, waardoor de telefoon letterlijk op zichzelf staat. Met een opengeklapt scherm kun je aan de bovenkant bijvoorbeeld een kookvideo bekijken en aan de onderkant lees je het recept.

Of de Galaxy Z Flip nu gesloten, open of rechtop staat, je kunt alle meldingen in één oogopslag op het display ontvangen. Zo mis je nooit meer een bericht van je baas of een berichtje van jouw Tinder-match.

nieuwste samsung telefoon
Foto: Samsung
nieuwste samsung telefoon
 Foto: Samsung

Galaxy S20-serie krijgt bizar goede camera’s

Deze premium smartphones gaan ons helpen om de wereld om ons heen nog beter vast te leggen. Opvallend zijn de cameralenzen achter op de S20 Ultra. Het toestel heeft een standaardlens waarmee foto’s van 108 megapixels gemaakt kunnen worden. Op de reguliere S20 en S20+ moet je dealen met 64 megapixels. Alsof het niet genoeg is.

Met de feature ‘Single Take’ gebruik je alle camera’s tegelijk, waardoor je nooit meer te laat bent met het schieten van een foto. Nadat je de foto hebt gemaakt beveelt de Galaxy namelijk de beste shots aan. Zo heb je altijd het beste resultaat.

De S20 Ultra heeft de functie ‘Space Zoom’ waardoor je 100 keer op een onderwerp kan inzoomen. De andere twee modellen kunnen tot dertig keer inzoomen. En wat minstens zo indrukwekkend is: het filmen. Met de camera’s van de S20-modellen kun je filmen in 8k met 24fps. Deze 8k-video’s kun je dan weer streamen naar Samsungs eigen 8k-tv’s, zodat jij heel je vriendengroep kan laten zien wat je hebt geschoten op wintersport.

nieuwste samsung telefoon
Foto: Samsung

Grote schermen maar dunne randen

De schermen zijn niet héél groot maar doordat de randen zo dun zijn, lijken de schermen weer wél groot. Qua schermdiagonaal is de reguliere S20 met 6,2 inch het kleinste model van de drie. De S20+ heeft een scherm van 6,7 inch en de S20 Ultra een van 6,9 inch. Hoe lang gaat zo’n telefoon dan mee met al die opties? Heel de dag natuurlijk! Samsung heeft namelijk flinke accu’s ingebouwd: de S20 heeft een accu van 4.000 mAh, de S20+ een van 4.500 mAh en de Ultra doet het met een batterij van 5.000 mAh.

Vanaf 13 maart zijn de S20-telefoons te koop:

  • De S20 kost 899 euro;
  • Een S20+ heb je voor 1.099 euro;
  • De S20 Ultra kost op zijn beurt 1.349 euro.
nieuwste samsung telefoon
Foto: Samsung

Galaxy Z Flip geeft vorm aan je leven

De Galaxy Z Flip kan in de lengte worden opengeklapt en kan op verschillende manieren worden dichtgevouwen. Dit model is revolutionair omdat het een opvouwbare telefoon is van Samsung’s Ultra Thin Glass. Het glas hebben ze zelf ontwikkeld en voorkomt dat je snel krassen krijgt op je telefoon. De vorige opvouwbare telefoon was nog van plastic.

Het fenomeen de Flip Z is eigenlijk de natuurlijke opvolger van de Galaxy Fold. In deze versie zaten nog veel kleine foutjes en Samsung had het misschien te vroeg op de markt gebracht. Een van de knelpunten met deze telefoon was dat er vuil in de vouw bleef zitten. Nu heeft Samsung daar een oplossing voor bedacht; met kleine borsteltjes verwijderd de telefoon zelf het vuil wat in de vouw blijft zitten. Dat is pas revolutionair!

Nieuwste samsung telefoon, Eerste hands-on van de Samsung Galaxy S20 en Galaxy Z Flip was vandaag
Foto: Samsung

Flex mode en de hele dag foto’s maken

De ‘Flex mode’ van de Samsung Z Flip heb jij in je leven gemist. Wanneer het apparaat vrijstaand is, splitst het display zich automatisch op in twee 4-inch schermen. Zo kun je gemakkelijk iets bekijken op de bovenste helft van het display en kun je de onderste helft gewoon gebruiken om op te werken.

Met een dubbele batterij gaat de Flip Z de hele dag mee. Handig want met de optie om overal de beste foto’s te maken, ook ’s nachts, heb je hem de hele dag ook écht nodig. Bovendien is video-opname met een 16:9-verhouding mogelijk en is daardoor perfect voor social media-platforms.

De Galaxy Z Flip is in Nederland beschikbaar vanaf 21 februari en gaat 1.500 euro kosten. Een prijzig kaartje wat eraan hangt, wat betekend dat het een telefoon zal worden voor de liefhebbers onder ons.

https://www.youtube.com/watch?v=vF7gnuYN3fo&feature=emb_logo

Ook nog wat oordopjes erbij

Samsung presenteerde niet alleen haar nieuwe telefoons, ook kwam het merk met de nieuwe Galaxy Buds+. Met de nieuwe draadloze oordoppen kun je naar de beste muziek luisteren of je zelf afzonderen met goede podcasts. Via dynamische two-way speakers krijg je een krachtige bas en kraakhelder geluid. Bang dat je zonder muziek komt te zitten in de trein? Zet dan dan je angst maar opzij: de batterijduur de Buds+ is elf uur en ze gaan nog eens elf uur extra mee met behulp van de charging case.

Al met al heeft Samsung een aantal revolutionaire producten op de markt gebracht. De prijskaartjes die eraan hangen zijn niet voor niks, maar zal zeker niet iedereen aanspreken. We zijn benieuwd hoe de nieuwe modellen zich in de markt gaan begeven.

Nieuwste samsung telefoon, Eerste hands-on van de Samsung Galaxy S20 en Galaxy Z Flip was vandaag
Foto: Samsung
Nieuwste samsung telefoon, Eerste hands-on van de Samsung Galaxy S20 en Galaxy Z Flip was vandaag
Foto: Samsung
Nieuwste samsung telefoon, Eerste hands-on van de Samsung Galaxy S20 en Galaxy Z Flip was vandaag
Foto: Samsung
Nieuwste samsung telefoon, Eerste hands-on van de Samsung Galaxy S20 en Galaxy Z Flip was vandaag
Foto: Samsung
Nieuwste samsung telefoon, Eerste hands-on van de Samsung Galaxy S20 en Galaxy Z Flip was vandaag
Foto: Samsung
LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…