Samsung dropt 110-inch 4K TV: de ultieme thuisbioscoop 

CREDITS: Samsung

Je zult een grotere muur, en portemonnee, nodig hebben om de nieuwe Samsung 110 inch MicroLED TV op de kunnen hangen. Met dit model lanceert het bedrijf de grootste 4K Ultra HD tv ter wereld en herdefiniëren ze wat het betekent om een thuisbioscoop te hebben. Hiermee til je je mancave filmavonden naar een hoger niveau.

De Samsung 110 inch TV is perfect voor jouw thuisbioscoop

Het was nog maar de vraag om het Samsung zou lukken om met deze technologie een tv van dit formaat te kunnen maken. Het bedrijf zei namelijk eerder dat het niet mogelijk was om een MicroLED-scherm zo groot als deze voor een thuisinstallatie in grote getallen te produceren. Maar they did it. En hoe, want aan een apparaat van dit formaat kan de rest niet tippen.

Samsung 110 inch TV

Over de Samsung 110 inch TV

Het is nogal een ding, die Samsung 110 inch MicroLED TV. Om je een idee te geven hoe vet hij eigenlijk is, sommen we even een paar functies op. Als eerste geeft het 110-inch model 4K HDR beeld en maakt het gebruik van micrometer-formaat LED-lampjes die tien jaar meegaan. Daarnaast kun je gebruik maken van een Multi View-functie die maximaal vier inhoudsbronnen tegelijk kan weergeven op gesplitste schermen die maximaal 55 inch groot kunnen zijn.

Ook wordt het apparaat geleverd met 5.1 surround sound-mogelijkheid en een functie die objecten op het scherm volgt. Hierdoor kan het geluid projecteren en volgen, zoals bijvoorbeeld bij voorbijvliegende vliegtuigen. Next level Netflixen dus.

Samsung 110 inch TV

Verkrijgbaarheid en prijs

De gloednieuwe tv zal als eerste te koop zijn in Korea, de thuisbasis van het bedrijf. Daar kunnen de Koreanen als eerste ter wereld een kleine 150.000 dollar neerleggen voor de nieuwe Samsung. Vervolgens zal in het eerste kwartaal van 2021 ook de rest van de wereld hun films op 110-inch formaat kunnen kijken. Je telt dan wel een goede 150.000 dollar neer voor dit nieuwe snufje. Nog even sparen dus.

Samsung 110 inch TV

Foto’s: Samsung