De eerste foto’s van de nieuwe Samsung S20+ 5G gelekt

CREDITS: Kote PuertoโŽชUnsplash

Samsung komt dit jaar weer met een nieuw toestel, de opvolger van de S10. Nu leek het erg voor de hand liggend dat dit toestel de S11 zou gaan heten. Echter zeggen de gelekte foto’s ons iets heel anders.

New year, new Samsung S20+ 5G

Na het laatste uitgebrachte Samsung toestel, de S10, slaat het Zuid-Koreaanse bedrijf een nieuwe weg in met de S20+ 5G. De afbeeldingen die dankzij XDA Developers het internet hebben bereikt, geven veel bevestigingen en insights dat dit misschien wel de nieuwe Samsung gaat worden.

Opvallend is het camera eiland op de achterkant van de smartphone. Mogen we de geruchten geloven dan heeft het rechthoekige eiland maar liefst vier camera’s, een normale groothoeklens, een Ultra-Wide lens, een portret-lens en een nieuwe Macro-lens. Daarnaast is er ook een flashlight en een microphone aanwezig. De camera’s lijken zich wat meer richting de linker bovenhoek te hebben geplaatst en zijn dus niet meer centraal op de achterkant van het toestel te vinden.

De voorkant van het toestel heeft, wat de foto’s ons vertellen, een kleinere selfie-camera gat dan het voorgaande S10+ model. Ook lijkt het scherm wat minder afgerond te zijn dan vorige modellen.

Bevestigd, óf toch niet?

Alhoewel XDA Developers de foto’s van een anoniem bron te verkregen hebben kunnen we uit deze foto’s toch al veel bevestigingen halen. Alle Samsung-modellen geven namelijk in het beginscherm de naam van het nieuwe toestel weer. Daarom kunnen we (bijna) zeggen dat dit de nieuwe Samsung gaat worden.

Het wordt nog even wachten tot 11 februari, waar in San Francisco een onthulling event zal plaats vinden. Samsung de unpacking van de S20+ 5G kunnen we hoogstwaarschijnlijk ook voor de nieuwe opvouwbare Galaxy Fold 2 verwachten.