Met de Samsung Gear Special Edition zijn smartwatches geen gadget meer

Klassieke horloges? Daar kun je ons ‘s nachts voor wakker maken. Gadgets? Gooi ons er maar dood mee, want we kunnen er geen genoeg van krijgen. Een combinatie? Eerst zien dan geloven. Nou, we hebben het gezien én dus daarna zijn we het ook gaan geloven.

De nieuwe Gear Special Edition combineert namelijk de uitstraling van een luxe, klassiek horloge met de geavanceerde functies van een smartwatch. Zo kun je makkelijk jouw horloge combineren met een slank gesneden wollen pak én het belletje van je schoonmoeder opnemen.

Samsung Gear Special Edition

De smartwatch heeft een klassiek uiterlijk door de ronde wijzerplaat en massieve metalen horlogeband. Ondanks dat Special Editions, de Gear S3 Frontier, Gear S3 Classic en Gear Sport, een ‘gewoon’ hoogwaardig horloge lijken, hebben ze talloze extra functies. Lees vanaf je pols de inkomende berichten, check je afspraken of knal even een ander lijstje op Spotify aan. Bladeren door je apps doe je gemakkelijk door aan de roterende ring te draaien.

Verschillende varianten

De nieuwe Gear S3 Classic is de meest klassieke uitvoering. Dat zit ‘m in de naam waarschijnlijk. Dit model is timeless van buiten en innovatief van binnen. Natuurlijk heeft aan dit horloge geen Zwitserse oude man zitten sleutelen, maar het model komt aardig in de buurt van een ‘écht’ klassiek klokje. Alleen deze voorkomt dat je om elke scheet je smartphone uit je zak moet halen, wat je in de gelegenheid stelt om jezelf veel socialer op te stellen. Sophisticated!

De Gear S3 Frontier is gemaakt voor de trendgevoelige man die open staat voor avonturen. Met de Frontier kun je gemakkelijk hardlopen en mountainbiken bijvoorbeeld. Op een stijlvolle manier dan welteverstaan. Deze editie zit qua design tussen de Classic en de Sport in en heeft een ingebouwde GPS-functie, waarmee je zelfs zonder telefoon de weg kunt vinden.

De Gear Sport is op zijn plaats weer stof- en spatwaterdicht tot 5 ATM. Dus hiermee kun je als de meest stylish man van het parcour, elke triatlon de baas. In principe zou je er daarna nog een Vierdaagse achteraan kunnen plakken, want de Sport gaat – net als de andere varianten – gemiddeld drie à vier dagen mee.

Ed Roos, Product Manager Accessoires en Wearables, zegt het volgende over de nieuwe Special Editions:  “De uitstraling van de horloges is tijdloos, terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. Daarmee maken we de smartwatch nóg aantrekkelijker voor de klassieke horlogeliefhebber.”

Bemachtigen

De nieuwe Gear Special Edition is te verkrijgen bij geselecteerde juweliers. De Gear S Classic en Gear S Frontier gaan voor €399 over de toonbank en de Gear S Sport is op de kop te tikken voor €369. De smartwatches zijn geschikt voor apps van zowel Android als iOS.

Total
1
Share