Met de Ambient Mode wordt je televisie onderdeel van je interieur

Tegenwoordig hoeven we niet meer naar de bioscoop als we een totale, goede ervaring met film kijken willen. Met je eigen account op Netflix, de nieuwste televisie en een goed geluidssysteem bouwen we onze woonkamer al snel om in een ware thuisbioscoop.

Hoe groter de televisie, hoe beter de kijkervaring en dat willen we allemaal. Maar helaas staat dat minder charmant en totaal niet subtiel in je interieur. Zo’n groot bakbeest aan de muur kan de sfeer nogal verpesten, als hij uitstaat. Het is dan simpelweg een storend, zwart vlak. Samsung heeft hier iets geniaals op bedacht: de nieuwe QLED TV die pas is uitgekomen, is voorzien van een ‘Ambient Mode’.

Ambient Mode

De Ambient Mode laat je televisie bijna verdwijnen in de rest van je interieur. Wanneer de tv uitstaat integreert hij perfect met de rest van je interieur. Je kan het scherm namelijk volledig naar eigen voorkeur transformeren, zodat hij perfect opgaat in de rest van het interieur. Het scherm past zich zelfs aan aan het licht in de omgeving. Het licht dat de televisie ontvangt, zet het namelijk om in kleur.

De achtergrond van televisie is volledig zelf aan te passen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen verschillende foto’s te laten zien, een bepaalde kleur in te stellen of de achtergrond van je eigen muur kiezen. Dat kan gemakkelijk door een foto te maken met de Smarthings app op je telefoon die verbonden is met de televisie, zodat het scherm en jouw muur exact overeenkomen.

Vervolgens kan je ook nog de tijd of datum erop laten zien in de Info modus of kiezen voor een andere decoratie. Je kan het hele scherm totaal naar eigen wensen aanpassen, zodat hij niet opvalt of als het ware als een schilderij functioneert. Ideaal!

Kamerkameleon: QLED TV

Uiteraard is de beeldkwaliteit het belangrijkste bij het uitkiezen van een televisie en dat is bij de QLED van Samsung gelukkig ook in orde. Ondanks de bizarre technologie gaat de kwaliteit niet achteruit! De televisies maken namelijk gebruik van Quantum Dots die licht omzetten in de meest intense kleuren en zorgen ze voor een top contrast. Door een combinatie van de helderheid en een ruime kijkhoek, is het beeld van de televisies in iedere lichtomstandigheid op en top.

Totaalplaatje

Ten slotte klopt het totaalplaatje van televisie helemaal: naast dat de beeldkwaliteit zeer goed is, hij niet opvalt in ieder interieur, heb je ook geen last van loshangende kabels. Alle kabels en randapparatuur kan namelijk ge√Įnstalleerd worden in de One Connect Box waar de QLED TV van voorzien is. Deze is verbonden met een ‘One Invisible Cable’. Dit is een transparante glasvezelkabel van slechts een paar mm dik. Alles is dus netjes weggewerkt en je hebt dus ook geen last van loshangende draden.

De nieuwe QLED TV is dus niet langer een zwart obstakel in jouw woonkamer. Samsung heeft een televisie ontwikkeld met een wel hele fijne kijkervaring, zowel als hij aan- als uitstaat.

 

Total
1
Share