Dit zijn de geruchten over de nieuwe Samsung Galaxy S9

Geruchten: de één laat het volledig koud, de ander strooit ze als warme broodjes de wereld in. Op het gebied van mobiele telefoons is er natuurlijk ook nog de strijd tussen Apple en Samsung. Fans van het Amerikaanse merk scrollen dit artikel zo snel mogelijk voorbij terwijl de fans van het Zuid-Koreaanse bedrijf dit met groot genoegen lezen. Hoe dan ook, wij kunnen niet om de geruchten over de nieuwe Samsung Galaxy S9 heen. Recent stuurde telecomjournalist Evan Blass de eerste persfoto de wereld in, en dat heeft het balletje doen rollen.

Samsung Galaxy S9(+)

De afbeelding die de wereld in werd gestuurd maakte één ding meer dan duidelijk: er komen twee modellen met twee verschillende afmetingen op de markt. Het is misschien voor de hand liggend, maar dit zou dan de Samsung Galaxy S9 Plus worden. Tweakers stelt dat de nieuwe Galaxy Plus maar liefst 6,2-inch wordt, wat de telefoon wel erg doet lijken op de laatste Galaxy Note. Verder wordt er volgens de kenners vooral voortgeborduurd op de Galaxy S8 én S8+ alleen dan strakker vormgegeven en voorzien van flinterdunne randen. Dus nieuwe telefoon, méér beeldscherm.

Camera

Niet alleen over het design van de nieuwe Galaxy S9 wordt gespeculeerd, ook de camera is een onderwerp van de dag. Er wordt namelijk gesuggereerd dat de lenzen en sensoren tot een ongelofelijk niveau zijn getild. Door middel van een uitzonderlijk groot diafragma van f/1.5 laten de lenzen veel licht binnen. Daardoor kun je superscherpe foto’s schieten, ook bij weinig licht. Naast dat heeft de S9 Plus naar alle waarschijnlijkheid een dubbele camera, die ervoor zorgen dat de scherptediepte nog beter wordt. En last but not least de kans is enorm groot dat er een spectaculaire super slow functie op komt. Een spiegelreflexcamera aanschaffen zal dus niet snel meer nodig zijn.

Vers van de pers

De Galaxy club heeft vermeld dat de S9 gaat draaien op Android 8.0 Oreo. Dit is het laatste mobiele besturingssysteem van Google, waardoor het allemaal nog efficiënter moet gaan werken. Naast de camera zal de grootste verandering van de telefoon dus onder de motorkap plaatsvinden. Rumoerig is het ook nog over het feit hoe de nieuwe telefoon opgeladen gaat worden. Via een pad moet het namelijk mogelijk gaan worden om de nieuwe Galaxy S9 draadloos op te laten. Via het zelfde systeem zou de S9 ook verbonden kunnen worden met een tweede scherm, zodat de nieuwe gadget gebruikt kan worden als touchpad.

Aan de prijs

Met al de nieuwe features die zijn doorgevoerd bij de S9 is de instapprijs wel gestegen. Waar de S8 nog begon bij een prijs van €800, zal de nieuwe Samsung Galaxy S9 verkrijgbaar zijn vanaf €900. Dit ligt wel volledig in de trend van nu, namelijk dat alle smartphones steeds duurder worden. Het nieuwe Zuid-Koreaanse speeltje komt (onder voorbehoud) in vier verschillende kleuren: Midnight Black, Lilac Purple, Titanium Gray en Coral Blue.

Al met al klinkt het veelbelovend wat Samsung heeft aangekondigd, alleen staan ze wel voor een uitdaging. Namelijk het nagenoeg zelfde design als vorige keer met een fikse prijsverhoging zien te verkopen. 25 februari zullen de definitieve versie’s van de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus worden onthuld.

 

Total
0
Share