5 Neurowetenschappelijk onderbouwde tips om die superlikes binnen te slepen

Tinder uitspelen en tig matches binnenslepen. Nieuwsgierig? We have the answers. Bewezen door de neurowetenschap! We willen eerst graag een moment stilte vragen voor de onderzoekers van ST&T Research die zich bezig hielden met deze kwestie. Gedaan? Mooi, dan kunnen we door.

Eerder is al ontdekt dat hersenactiviteit veel laat zien over ons toekomstige gedrag. Nu was de grote vraag hoe onze hersenactiviteit werkt bij daten en relaties. Kunnen toekomstige dates voorspeld worden? Oh ja zeker. Dus liefhebber van het grote digitale web, online marketing of een ware casanova op Tinder? Lees deze tips even voordat je als een hyena verder swiped en al je matches misloopt.

Tinder uitspelen voor gevorderden

Een panel van 27 participanten, zowel dames als heren, mocht een middagje lekker swipen. Zij konden door 30 foto’s – dit onderzoek is beperkt tot de profielfoto’s – heen bladeren en de leukste bestempelen met een like. Terwijl het panel aan het rondspelen was op Tinder, hielden de onderzoekers zich bezig met het echte werk. Dit deden zij door het panel te voorzien van een ‘B-Alert X10 EEG headset’ om een EEG signaal op te sporen. Daarnaast moest een externe Eye Tracker elke oogbeweging vastleggen met een snelheid van 120 metingen per seconde. De onderzoekers hebben gelet op motivatie tot toenadering, complexiteit en aantrekkelijkheid. Aantrekkelijkheid verhoogt de hersenactiviteit in de linker prefrontale cortex. Dit deel is ook actief bij positieve emoties. De resultaten van het onderzoek vind je terug in de volgende vijf tips. Notitieblokjes paraat!

1. Contrast

Jezelf meer onder de aandacht brengen is wat er moet gebeuren, want uiteindelijk draait jouw foto om jezelf. Dit doe je door meer contrast aan te brengen en de achtergrond donkerder of lichter te maken. Jij bent the focus of attention. Het brein kan het namelijk niet handelen als er blond haar en een lichte huid bij een witte muur te zien is.

tinder-research-1

2. Achtergrond

Naast een contrast tussen jezelf en de achtergrond is het belangrijk om een egale achtergrond te hebben. De achtergrond kan teveel afleiden en het dus voor je verpesten. Het onderzoek laat ons namelijk zien dat er een positieve correlatie plaatsvindt bij het bekijken van gezichten. Als er gekeken moest worden naar meer dan alleen gezichten, verdween de correlatie en zo ook de positieve waarde. Mocht je echt een profiel-foto-waardige shot hebben met een drukke achtergrond, kan je in Photoshop natuurlijk ook aan de slag met blurren.

tinder-research-2

3. Fly solo

Binnen een milliseconde moeten de hersenen kunnen bepalen om wie het gaat op de foto. Simplicity is key in dit geval. Er wordt eerder gedate als een foto makkelijk te verwerken is. Als jij met drie vrienden, vijf katten en twee pinguïns op de foto staat, weet niemand wie jij bent. In dit geval moet je toch je maten wegknippen, populariteit speelt even geen rol meer.

tinder-research-3

4. Compositie

Een goede compositie is key voor Tinder succes. Zorg ervoor dat het bovenste derde van het lichaam zichtbaar is. Onze hersenen hebben namelijk besloten dat zij dit meer waarderen. Zowel te ver weg als te dichtbij zijn funest voor de likes. Do it for the likes.

tinder-research-4

5. Geen zonnebrillen

De absolute no-go: een zonnebril. Degene aan de andere kant van het spel wil graag zien met wie ze te maken heeft, dus je gezicht moet goed zichtbaar zijn. Weer hetzelfde verhaal over simpliciteit en een foto die makkelijk herkend moet worden. Als het een ontcijfer ding wordt, heb je de kans op een potentiële date verpest.

tinder-research-5

Total
4
Share