Dit moet je weten als je online gaat daten

CREDITS: Nathan Dumlao

Als je een dame vroeger wilde leren kennen, sprak je haar aan en vroeg je haar op een date. Je haalde je mooiste outfit uit de kast, haalde haar voor de deur op met een bosje bloemen en was direct duidelijk over je gevoelens tegenover haar. Tegenwoordig komt dit niet meer zo vaak voor. In de tijd van internet, social media en influencers beginnen gesprekken vaak via internet oftewel ‘online daten’. Alles is online en je bent voor je het weet met iemand in contact die aan de andere kant van de wereld woont. Maar hoe begin je nou zo’n online gesprek?

Hoe te beginnen met een online gesprek

De competitie is makkelijker, maar tegelijkertijd ook moeilijker geworden. Iedere man met een telefoon kan namelijk een gesprek beginnen. Vroeger was de hele klas verliefd op dat ene meisje, nu zijn er duizenden mensen die dat ene meisje leuk vinden. Je moet dus origineel zijn. Ze krijgt waarschijnlijk dagelijks dezelfde slechte openingszinnen; ‘Is jouw vader bakker Want je hebt twee prachtige kadetjes.’ of ‘Is het de of het magazijn? Nee, jij mag er zijn.’

Slecht. Héél slecht. Zorg ervoor dat je zin catchy en origineel is. Kijk dus goed naar de foto van je droomvrouw en geef een opmerking over iets waardoor je je echt aangetrokken voelt tot haar. Zijn het haar oceaanblauwe ogen, adembenemende krullen of het mooiste neusje van allemaal. Wees grappig, speels en laat haar het gesprek openen.

Online daten
Foto: Pratik Gupta

Make it personal

Stop met het schrijven van de standaard berichten bij het online daten zoals; ‘Hey, hoe is het?’ Probeer te openen met iets wat persoonlijk is en wat met haar te maken heeft. Wees geïnteresseerd in haar. Laat haar weten dat je haar aanwezigheid waardeert en blij bent dat ze tijd voor je vrij maakt. Om het gesprek naar the next level te brengen zorg dat je de goede vragen stelt, maar zorg niet dat je té persoonlijke vragen té snel stelt.

A compliment a day keeps the doctor away

Geef de dame in kwestie een compliment, maar wel één die gemeend is. Zeg dus niet zoals iedereen dat ze prachtig is, maar maak het persoonlijk. Bekijk haar profiel en zoek iets wat je nou echt laat zweten als je haar ziet. Vaak waarderen ze dat je iets persoonlijks toelicht. Denk outside the box en je zal op een unieke manier haar hart veroveren.

Online daten
Foto: Austin Distel

Daag haar uit voor een reactie

Nu je haar hebt laten weten dat je haar mooi vind, haar hobby’s je interesseren en je er potentie in ziet moet je gaan uitbreiden. Zorg dat je gemeenschappelijke interesses vindt en dit ter sprake laat komen. Houdt zij bijvoorbeeld van reizen en deelt ze al haar reisverhalen met je? Zorg dat je ook reisverhalen deelt en wellicht kunnen jullie hier op de eerste date verder over door praten.

Plagen is kusjes vragen

Probeer de dame ook een beetje uit te dagen. Het online daten is perfect om elkaar beter te leren kennen, maar ook om luchtig elkaar uit te dagen. Het zorgt voor een beetje outgoingness en positiviteit dat een vrouw vaak aantrekkelijk vindt. Uit jezelf met zelfvertrouwen en wees niet bang om er een beetje humor bij te doen.

Nu nog de kogel door de kerk

Vergeet niet dat je uiteindelijke doel is om de dame op date te nemen. Wacht daarom niet jaren voor je op date gaat, straks zit je in een catfish aflevering. Zorg ervoor dat je niet te gehaast haar nummer vraagt of een date afspreekt. Leer d’r kennen, wanneer je haar een beetje kent en jullie hebben al vaker gesproken wees dan niet bang en neem haar mee op een date. Wil je echt uitpakken? Probeer dan op een date te gaan zoals ze dat in de tijd voor internet deden.

Online daten
Foto: Clem Onojeghuo

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…