Deze eetgewoontes vinden vrouwen de grootste afknappers

CREDITS: Mineragua

De eerste date. Je wil te allen tijde je beste beentje voor hebben. Afknappers zijn uit den boze. De eerste indruk is vaak doorslaggevend en moet dus perfect zijn. Tijdens het eten heeft iedereen bepaalde eetgewoontes. Dit zit gewoon in ons systeem en dat is niet erg, als je tenminste fatsoenlijk eet.

Deze afknappers moet je absoluut voorkomen bij het eten

Eten is voor sommige mensen zelfs een hobby. Je moet er dus nooit voor zorgen dat iemand tijdens het eten meer bezig is met jou dan met het eten.

Hoe je eet zegt vaak veel over jou. Eet je netjes? Ken je de etiquette? Zorg je ervoor dat een dame zich op haar gemak voelt? Om op zijn minst de grootste afknappers bij vrouwen te voorkomen, zetten wij het even op een rijtje.

koken
Foto: Jason Briscoe

Moeilijke eters

Altijd kieskeurig en krijg je veel niet naar binnen? Ben je tijdens een etentje aan het klagen over het menu? Kan je nooit een gerecht kiezen? Dan maken we ons een beetje zorgen. In het begin kan een dame hier wel overheen kijken. Komt dit nou altijd voor, dan heb je een probleem. Dit is een van de afknappers die je wil voorkomen. Je haalt het plezier uit een etentje en maakt het moeilijker voor haar om te genieten. Ze focust zich meer op het gezeik van de menukaart dan dat ze geniet van het eten.

Even een kusje tijdens het eten

Over het algemeen is zoenen één van je goals. Daar zijn de dames het hoogstwaarschijnlijk helemaal mee eens. Doe dit alleen niet met eten in je mond. Het is natuurlijk fijn om te zoenen, maar het is technisch gezien niet heel hygiënisch.  A bit disgusting during dinner. Mond leeg? Dan is het natuurlijk geen probleem. Als je tenminste niet als een holbewoner eet.

Afknappers
Foto: Nathan Walker

Je bent geen koe, dus herkauwen hoeft niet

Je bent natuurlijk aan het smikkelen en je bent in een gesprek. Stiltes probeer je in de beginfase nog te voorkomen. Goede intentie hoor, maar doe dit alleen niet terwijl je nog aan het eten bent. Een dame hoeft niet per se te zien hoe jij je eten aan het kauwen bent. Eet dus met je mond dicht, als ze graag iemand met een mondvol ziet eten gaat ze wel naar de kinderboerderij. Sommige mensen kunnen niet tegen het geluid van mensen die kauwen, smakken of slurpen. Laat ze je dit dan niet vertellen, wees ze even voor.

Fatsoenlijk met bestek omgaan

Net zoals dat je als kind leert om niet met je volle mond te praten geldt dit ook over hoe je met je bestek omgaat. Het is juist ook een beetje klasse als je netjes eet met bestek. Hou je het bestek als een barbaar vast, dan kan dit vaak onvolwassen en onaantrekkelijk zijn voor vrouwen. Ken je etiquette dus een beetje en dan heb je jouw beste beentje voor. Zorg er dus voor dat je dé tafelmanieren van een gentleman hebt.

Afknappers
Foto: Viviana Rishe

Even een patatje stelen van de ander

Van elkaars bord eten is natuurlijk nies ergs, maar wel als je diegene pas net kent. Voor sommige dames is voedsel heilig. Wil je ze dus te vriend houden? Pak dan nooit zomaar iets van hun bord. Een vrouw is soms in een bepaalde staat genaamd hangry, een subtiele mix van hongerig en angry tegelijk. Ze is zichzelf dan even niet. Een voorbeeld hiervan ken je vast wel van de snickers reclame ”You turn into a diva when you’re hungry”.

Jezelf volproppen, begrijpelijk maar niet gepast

Je kent het wel, je hebt een onbeschrijfelijke honger en het is niet te stillen. Eten is dan ook geen probleem en je kan evenveel eten als een bodybuilder. Kan gebeuren hoor, maar doe dit niet op een date. Ze noemen het ook wel binge-eating. Het kan erg onaantrekkelijk zijn en lijkt alsof je emoties probeert weg te eten. Iemand die instabiel overkomt is in eerste instantie niet iets waar een dame warm van wordt. Dit vinden vrouwen dus een échte afknapper.

Afknappers
Foto: Marcel Heil

Controlerend zijn over het eten, absoluut niet doen

Beslissingen maken over wat je date gaat eten kan lief zijn, maar het kan ook controlerend overkomen. Dat is een red flag waar vrouwen het liefst voor wegrennen. Ook als het vanuit een goed hart komt; laat de dame haar eigen eten kiezen. Je kan natuurlijk wel iets aanbieden wat ze geproefd moet hebben. Maar dat bepaalt zij, niet jij.

Je kan niet zonder een smartphone, maar je moet even offline gaan

Een hele grote turn-off is de hele tijd op je telefoon te zitten. Dit is een van de afknappers waar iedereen eigenlijk last van heeft. Je zit bijna altijd op je telefoon, maar soms moet je het even laten. Vooral als je met een dame bent, geef haar je aandacht en niet je Instagram-feed. Wie weet leer je haar ook nog eens écht kennen.

Het altijd gevaarlijke punt: wie betaalt de rekening?

Ten eerste kan dit bijna niet perfect gaan. Tenminste als er geen discussie komt, probeer dit dan ook te voorkomen. Wees gewoon simpel en probeer aan het einde aan te bieden om het eten te betalen. Wil ze dit niet? Dan bied je het nog een keer aan, maar ga niet vechten over de betaling van de rekening. Wilt ze echt splitten? Dan moet je maar eens een keer als man een stap terug doen. Ben je daar écht niet van? Betaal dan het eten al van te voren of als ze naar het toilet is. Dan is het al gedaan en kan zij de volgende keer trakteren.

Afknappers
Foto: Foodguide
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…