Telefoon als sloopmiddel van je relatie: dit is hoe het wel werkt

Zonder het vertrouwde mobieltje in de hand komt de paniek al snel om de hoek kijken. Naast dat je telefoon essentieel is in het dagelijkse leven, maakt het ook meer kapot dan je lief is. Constant staren naar je beeldscherm is hét recept voor een breuk in je relatie. Het gebeurt helaas vaker dan gedacht.

Telefoon is hét sloopmiddel van je relatie

We hoeven je niet duidelijk te maken dat er veel te veel uren worden besteed op smartphones. Iedereen maakt zich er helaas schuldig aan. Instagram Reels checken op je iPhone, TikTokken op de Samsung Galaxy S23 of online meetings op je kleine vriend. Ontkomen aan je telefoon is vandaag de dag allang niet meer mogelijk. Hierdoor besteden jij en je vriendin meer aandacht aan 6,1-inch beeldschermen dan aan elkaar. Daarom is het de hoogste tijd om je relatie te redden. Hier zijn dé tips om je telefoon vaker te laten voor wat-ie waard is.

relatie, Telefoon als sloopmiddel van je relatie: <strong>dit is hoe het wel werkt</strong>
Bruce Mars | Unsplash

Neem je telefoon niet mee naar elke kamer

Naar de wc: de telefoon gaat mee. Aanwezig in de keuken: zo ook je slimme broekzakvriend. Even boven wat pakken: mobiel gaat ook de trap op.

Besef jezelf even hoe ongezond het is dat waar jij gaat of staat, je telefoon ook op de presentielijst staat. Wanneer je hem niet binnen handbereik hebt, is het ook niet mogelijk jezelf te vergrijpen aan de verleiding. Het achterlaten van je tellie is de stap naar meer aandacht voor de liefde en minder voor deze stoorzender.

Bedtijd

Het bed en de lakens. Een podium voor een schouwspel tussen je partner en jij. Maar helaas is het voor bijna elk persoon een normale bezigheid om voor het slapengaan uren door de socials te scrollen. De slaapkamer is juist bestemd voor intimiteit en topmomenten in de relatie. Het nachtkastje neemt de zorg voor de telefoon op zich (het liefst blijft de telefoon zelfs helemaal uit de kamer), nu jij nog voor je relatie.

Seks MANIFY
Foto: Bigstock

Break the habit

Routine is één van de sleutelfactoren voor succes. Mits ze positief zijn natuurlijk.

Veel mensen hebben er een handje van om de telefoon erbij te pakken aan tafel. Of standaard in de ochtend te ontbijten, terwijl de hot-topics worden doorgespit. Ook als je bij een ander bent of wanneer je verveelt, is de kans groot dat je naar je telefoon grijpt. Hiermee grijp je totaal naast je relatie. Leg je telefoon weg als je aan het eten bent en doorbreek je de slechte gewoonten.

Een goed gesprek hoort thuis in elke relatie

Tijd en aandacht zijn de meest kostbaarste bezittingen die een mens heeft. Wat is er dan een beter cadeau dat je kan geven? In het prille begin durfde je nog niet eens je ogen ergens anders op te richten. Als je haar dat gevoel na lange tijd nog steeds kan geven, zit je gebakken. Als je een goed gesprek hebt, laat jezelf dan niet afleiden: hét medicijn voor een goede relatie. Pak de relatiemomenten (van een wandeling tot een etentje) om écht even zonder telefoon te genieten.

relatie, Telefoon als sloopmiddel van je relatie: <strong>dit is hoe het wel werkt</strong>
Foto: Screenshot The Wolf of Wall Street
Source: