8 tekenen waaraan je merkt dat iemand onder de duim zit

CREDITS: Nathan McBride

We kennen allemaal wel zo iemand. Eerst was hij onderdeel van de vaste harde kern van de vriendengroep, maar sinds hij een vriendin aan de haak heeft geslagen is het over met de pret. Opeens komt hij op de vaste zaterdagavonden niet meer opdagen en op andere momenten gaat hij voor twaalf uur al naar huis. De vriendengroep heeft bij een situatie zoals deze de diagnose snel gesteld: hij zit onder de duim.

8 tekenen waaraan je merkt dat je onder de duim zit

Een groot deel van de mannen die onder de duim zit heeft het zelf niet of nauwelijks door of vindt het allemaal wel meevallen. Natuurlijk weet de vriendengroep wel beter. Het is waarschijnlijk een hartstikke lieve meid, maar sindsdien zijn jullie wel een cruciaal lid van de harde kern kwijt. Heb je voor deze vriend in kwestie meer argumenten nodig om hem te laten inzien dat hij een kale plek op zijn achterhoofd begint te krijgen, dan zijn wij je vast voor. Dit zijn 8 kernmerken waaraan je merkt dat je onder de duim zit.

onder de duim
Foto: Toa Heftiba

1. Nieuwe garderobe

Hoewel sommigen zeker wel wat lichte invloeden van de vrouwelijke modekennis zouden kunnen gebruiken, gaat het bij de persoon die onder de duim zit vaak iets te ver. Hij is een compleet nieuw persoon met een geheel nieuwe garderobe waarin je hem niet meer herkent. Hij is de nieuwe paspop van zijn vriendin geworden. Zo gedraagt hij zich trouwens ook.

2. WhatsAppen wanneer ze niet samen zijn

Dit is een doorn in het oog voor menig vrienden groep. Jullie hebben de vriend in kwestie eindelijk zo ver weten te krijgen dat hij er, zonder haar, weer eens bij is. Helaas is deze vriend alleen meer bezig met zijn vriendin en zit de hele avond continu met haar te appen. Zijn vriendin houdt het lijntje kort.

onder de duim
Foto: Startup Stock Photos

3. Hij komt altijd met haar

Ook nog zo iets. Want meestal is het bovenstaande scenario niet eens aan de orde. Vrouwlief móét namelijk altijd mee. Natuurlijk is het op z’n tijd wel gezellig om haar ook beter te leren kennen, maar niet iedere keer. Je bent hierbij toch beperkt in je gespreksstof, en hij al helemaal.

4. Nooit meer op WhatsApp reageren

Wanneer de persoon die onder de duim zit niet met zijn vriendin is, zit hij 24/7 op zijn schermpje te turen. En dat terwijl wanneer ze wél samen zijn, hij voor zijn vrienden MIA is. Compleet van de aardbodem verdwenen, en reageert nergens meer op.

5. Niet meer meedrinken

Als lid van de harde kern zijn je vrienden van je gewend dat je op de zaterdagavonden heel wat bier achterover tikt. Totdat je een vriendin aan de haak sloeg. Want vanaf dat moment was het op tijd naar huis en niet te veel drinken. Zijn het haar regels, of legt hij die zichzelf op?   De vrienden zullen het nooit weten.

onder de duim, 8 tekenen waaraan je merkt dat iemand onder de duim zit
Foto: Mark Decile

6. Zij kent alle details van jullie verhalen

Dit is misschien toch wel het doemscenario. Hoewel sommige verhalen enkel en alleen zijn bedoeld voor de mensen in de vriendengroep, kan zij opeens in alle geuren en kleuren meepraten met de kapriolen die jullie vrienden in de afgelopen jaren uitgehaald hebben. Je weet dan zeker: hij is bekeerd tot het vriendinnensyndroom en jullie zijn ‘m kwijt. Heel vervelend, want nu moeten jullie de volgende keer opletten wat je in zijn bijzijn vertelt.

7. Hij praat alleen nog over haar

Als je erover nadenkt is het ook helemaal niet zo raar. Zijn vriendin is op dat moment nog een van de enige dingen in zijn leven en hij maakt niet veel spannends meer mee. Logisch dat hij alleen nog over haar kan praten dus. Voor jullie als vriendengroep wel jammer want waarschijnlijk interesseert het jullie niks.

8. Sjaak Afhaak

Avondje met de mannen ingepland om als vanouds weer een fris pilsje open te trekken? Afgesproken om samen te sporten of een bezoekje aan de bios te brengen? Je keek er waarschijnlijk naar uit, maar op het allerlaatste moment kreeg je toch een appje met een zielig afhaakexcuus. Hij zegt erbij dat hij er écht niks aan kon doen, maar jij weet wel beter: meneer zit onder de duim. Rete-irritant.

relatie
Foto: Văn Thắng