Daten in de zomer: dit zijn de grootste afknappers voor vrouwen

CREDITS: Unsplash | Trend

Wij mannen vragen in de zomer graag een dame op date. In de zomer raak je nét wat sneller verliefd, dus dat is een mooie bijkomstigheid. Alleen daten met warm weer brengt ook nadelen met zich mee. Je zal jezelf altijd goed moeten voorbereiden op een date, maar in de zomer zijn er een paar extra afknappers voor vrouwen.

Een date in de zomer: dit zijn de grootste afknappers voor vrouwen

Het is als man goed om te weten waar je punten op kan scoren bij een vrouw. Toch is het misschien nog wel belangrijker om te weten wat de afknappers zijn. De datingapp The Inner Circle vroeg aan meer dan 1000 singles naar hun grootste afknappers op een zomerse date. Een aantal resultaten zijn voor de hand liggend, maar er zitten ook bizarre uitkomsten bij:

1. Stinkende voeten – 57%

Tja, deze kon je zelf ook wel bedenken hè? Wij kijken er ieder geval niet raar van op dat dit een grote afknapper is voor vrouwen. Als je op een date je schoenen uitdoet en er komt een geur vanaf waardoor het lijkt alsof er drie weken een dode vis in je schoenen heeft gelegen, dan gaat er iets mis.

Dan kan je toch écht even beter je schoenen aanhouden op een date. Dat is toch ook niet meer dan normaal?

2. Te ver gaan in het day drinken – 40%

Als je écht zat wordt op een date die overdag is, heb je ook een probleem bij de dames. Het is namelijk een hele grote afknapper als je te ver gaat in het day drinken. Er is niets verkeerd aan samen een goede GT drinken in het park. Alleen let even op als je aanvoelt dat je aangeschoten begint te worden. Dan kun je beter even de rem erop zetten.

Check ook: Dit is wat je drankje op een date over je zegt

afknappers vrouwen
Foto: Thom Masat

3. Dates die te veel zweten – 37%

Een man die helemaal bezweet aankomt gefietst op een date zal geen hoge ogen gaan gooien. Als je rustig een drankje gaat drinken aan ’t water of in het park, en je zweet jezelf achterover is een van de grootste afknappers voor vrouwen.

Het is aan jou ervoor te zorgen dat dit niet gaat gebeuren. Zo kun je jouw outfit aanpassen op de temperatuur door luchtige stoffen te dragen. Of je kiest ervoor om het op de eerste date een beetje rustig te houden qua activiteiten.

4. Speedos – 34%

Is er een kans dat je op een date het water ingaat? Doe dan jezelf een plezier en kom vooral niet in een speedo aanzetten. Die speedo laat je maar lekker in je kast liggen, of nog beter: je kan ‘m ook verbranden.

5. Zweterige of uitgelopen make-up of zonnebrand in baarden – 30%

Het soms rare wezens die dames. Maar goed, dat vinden zij ook van ons. Van deze afknapper gingen onze ogen knipperen: ‘Zweterige of uitgelopen make-up.’ Het kan aan ons liggen, maar we hebben niet het idee dat er héél mannen met make-up over straat gaan.

Als er zonnebrand in een baard is het een ander verhaal. Als man kun je beter investeren in een goede zonnebrand en daarmee jezelf aan ’t begin van de dag insmeren. Dan heb je daar in het park in ieder geval geen last van.

6. Dates die zijn verbrand – 22%

Als je verbrand bent kun je beter thuisblijven. Het is namelijk best wel een fikse afknapper voor vrouwen. Om nog even terug te komen op zonnebrand; voorkomen is beter dan genezen, dus zorg goed voor jezelf. Als je niet verband bent kun je met een gerust hart op date gaan.

afknappers vrouwen
Foto: Joyce Huis

7. Mannen die een gilet dragen – 19%

Oei, we hopen niet dat je jezelf aangesproken voelt nu. Een vrouw schetst een beeld van iemand voordat ze op date gaat. En in dat beeld komt zeker geen gilet voor. Je kan er dus beter voor kiezen om het op een date wat meer casual te houden qua outfit.

Check ook: Wat moet je dragen op een eerste date

8. Slippers – 17%

Ook je slippers mag je thuislaten als je op date gaat. Je kan beter een paar zomerse sneakers dragen of de altijd stijlvolle espadrilles. Er is één vuistregel als je schoenen onder een korte broek draagt in de zomer; zorg ervoor dat je sokken er niet bovenuit komen. Invisble socks zijn daar de ultieme oplossing voor.

9. Mannen die hun shirt uittrekken – 17%

Beste man zonder shirt,

Als je een ‘zwemdate’ hebt mag je je shirt uitdoen. Maar anders: we houden best een beetje van je, ondanks ons gegiechel en af en toe een vieze blik. Alleen de dames worden er héél erg moe van. Dus je doet er goed aan om gewoon je T-shirt aan te houden op een date. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Check ook: Guide voor het aanhouden van je shirt op een festival

10. Hooikoorts – 16%

Dames kunnen soms keihard zijn. Dat blijkt maar weer eens uit dit onderzoek. Als een man hooikoorts heeft dan kan hij daar in principe niet veel aandoen, dames. Toch is het voor 16% van de ondervraagden een afknapper. Niet lief.

Naast deze tien afknappers zijn vrouwen ook niet gecharmeerd van veel fysiek contact in het openbaar. Maar liefst 90% van de singles zegt dat knuffelen in park écht niet kan en 80% geeft aan dat massages in publieke ruimtes uit den boze zijn. Oké, good to know. Dan houden we onze handen volgende keer maar veilig thuis.

Nog meer inspiratie nodig? Check hier onze ultieme date guide met 28 goede date ideeën 

afknappers vrouwen, <strong>Daten in de zomer:</strong> dit zijn de grootste afknappers voor vrouwen
Foto: Marvin Meyer