10 Dingen die je beter niet kunt doen tijdens het daten..

Een echte gentlemen kent de do’s en dont’s van het daten. Tenminste, dat mogen we wel verwachten. Toch is het niet erg om af en toe nog te spieken naar een lijstje om een ‘aha-‘ momentje te beleven; je hebt natuurlijk niet iedere dag een date. Hoe zat het ook alweer? Wat kan absoluut niet? Wat zijn de afknappers waar je op moet letten ? We helpen je graag verder…

1. Liegen

Of het nou kleine of grote leugens zijn. Het is al eerder gebleken dat Nederlanders er een handje van hebben om te liegen op datingsites. Of het nou een klein detail is om je verhaal wat op te leuken, of een compleet zelf gefabriceerd verhalen waar niets van waar is. Mocht uitkomen dat je een leugen hebt verteld zal dat je geloofwaardigheid ernstige schade opleveren.

2. Meer geïnteresseerd zijn in je telefoon dan in je date

Facebook updates: check. Instagram gecheckt, LinkedIn updates ook bijgewerkt Oh ja, ook nog even de spam uit mijn mailbox halen. Huh? Ben je nu al terug van de WC? Hoelang sta je hier al!?

Ofwel, niet met je gezicht geducttaped aan je smartphone zitten tijdens je date. Af en toe op je telefoon checken? Prima. Een leuke foto laten zien? Helemaal goed. Maar houdt dit alsjeblieft binnen de perken.

3. Constant negatief zijn

Kritisch zijn op de wereld is fijn. Goed zelfs! Door kritisch te zijn en te blijven houd je jezelf, maar ook je omgeving, scherp. Mee-praten kunnen we allemaal wel. Negatief zijn is iets anders. Vooral als je date je ziet als een negatief persoon. Je wil niet gezien worden als de persoon die altijd iets negatiefs ziet in een situatie. Stel vragen, in plaats van te oordelen.

4. Koppig zijn

Tijdens een gesprek zo koppig zijn dat je gesprekspartner haar punt niet kant maken. Dit kan zo frusterend zijn, dat zij geen zin meer heeft om een interessante discussie met je aan te gaan.

5. Geen gevoel voor humor hebben

We kunnen niet allemaal Hans Teeuwen of Martijn de Koning heten. Maar wat is er leuker dan met je date te lachen? Haar laten lachen is het beste wat er is. Neem jezelf ook niet te serieus. Zelfspot kan -mits goed uitgevoerd- uitstekend werken om het ijs te breken tijdens een date.

6. Geen hobby’s of interesses hebben

Erg gepassioneerd praten over je hobby’s en interesses is iets wat als erg aantrekkelijk wordt ervaren. Een sterke ambitie hebben is immers een zeer aangename eigenschap. Allicht komt het ook door je manier van praten die wat enthousiaster wordt, of de twinkeling in je ogen als je het over leuke dingen hebt, zoals je hobby’s.

7. Werkloos zijn en ook geen ambitie hebben

Het kan iedereen overkomen om een keer ontslagen te worden of misschien wel boventallig verklaard te worden. Post-crisis, kan gebeuren. Maar wat is game-plan? Wat is je volgende stap? Geen ambitie of plannen hebben zal een mega afknapper zijn.

8. Met je mond open eten

Met je date ga je waarschijnlijk een drankje doen, allicht een hapje eten. Let ook hierbij op je manieren. Niet met open mond eten, geen ‘gesmek’ en ook niet je soep slurpen. Al moet je natuurlijk ook niet vergeten je mond open te doen als je een hap wilt nemen. Het zijn die kleine dingen die je date gaan irriteren…

9. Onbeleefd zijn

Ah, we hadden het zojuist over ‘kleine dingen’. Ook onbeleefdheden kunnen voor je date een totale afknapper zijn. En dit kan vaak in kleine dingen zitten. Hoe je de caissière behandelt, hoe je een serveerster aanspreekt. Of je voor haar de deur openhoudt, of haar niet laat uitpraten. Het zijn vaak de kleine dingen waarop je date je gaat zien als gentlemen of onbeleefde hork… 

10. Roddelen

Het kan zomaar zijn dat je date met iemand die je kent. Waar je al een verleden mee hebt. Een absolute no-go is om te roddelen over vrienden, collega’s of zelfs familieleden. Je weet immers niet met wie zij nog omgaat en wie ze spreekt. Het laatste wat je wilt is een reputatie opbouwen als King Gossip. Houd je daarom altijd positief als het over anderen gaat en spreek geen onwaarheden uit.

Total
0
Share