7 Redenen waarom de friend zone eigenlijk super chill is

Elke man heeft en aantal nachtmerries. Dat hij zijn baan kwijtraakt, dat zijn meissie of vrouw een ‘lekker makkelijk kapsel’ neemt, dat het bier op is en dat hij in de friend zone komt bij een prachtige dame. Vooral als je vrijgezel bent is dit killing. Toch zwicht een groot percentage van de mannen ervoor en denkt beter iets dan niets.

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom we absoluut niet in die hel van een friend zone willen belanden. En de grootste daarvan is dat het vaak gewoon een scheve relatie is: zij ziet jou als een gewone vriend en meer niet, en jij hoopt dagelijks nog op het moment dat ze je tóch nog de liefde verklaard.

Maar de friend zone is niet een en al bummer. Vandaag richten we ons op de positieve kant van deze situatie. Wij presenteren u:

Dit is waarom de friend zone eigenlijk mega chill is!

Laten we beginnen met de tip om je relatie met het andere geslacht zo recht mogelijk te maken. Het werkt beter als je niet te veel of geen gevoelens hebt voor haar. Heb je dit voor elkaar, dan gaat er een wereld voor je open. Let op:

1. Zelfvertrouwen

Natuurlijk, als dat kassameisje bij de Albert Heijn met je flirt ben jij een casanova pur sang. Maar als het om crazy mooie vrouwen gaat waar jij de eerste stap moet zetten, dan sla je compleet dicht. Geen probleem, want door jouw nieuwe positie in de friend zone kan je leren comfortabel met mooie vrouwen om te leren gaan. Ideaal!

2. Advies uit de juiste hoek

Er is een ding dat vrouwen die jou in de friend zone hebben geplaatst het liefste willen: je koppelen, want je bent zooooo’n leuke gast. Alleen niet voor henzelf. Dat dan weer niet. Maar geen probleem, speel het spelletje mee en laat je adviseren. Die gamende vriend op z’n studentenzolderkamertje gaat jou echt geen beter advies geven op het gebied van vrouwen, dus luister naar de expert. Vergeet niet dat ze immers zelf ook in de doelgroep valt, dus ze zal het wel weten!

3. Meer kansen om nieuwe vrouwen te ontmoeten

Nóg een mooie bijkomstigheid: vrouwen hebben vriendinnen! Soms mooie, soms minder mooie, soms leuke, soms irritante, maar het zijn er in ieder geval heel veel. Pick your battles right, en zet vervolgens jouw nieuwe ‘vriendin’ in als match maker. Zij zal je in situaties plaatsen waar veel potentie rondloopt. Heb je nou nog iets te klagen?

4. Emotie-cursussen

Je bent een man, dus de kans is groot dat je ontzettend slecht bent in emoties. Je hebt ze niet of je laat ze niet zien. De meeste vrouwen, daarentegen, hebben meer emoties dan ze soms aankunnen. En hier kan jij van leren. Leer tijdens jouw interessante periode in de friend zone van het andere geslacht. Dat zodra het jouw tijd is om toe te slaan, je begrijpt waar je mee bezig bent.

5. De waarheid

Mannen en vrouwen zijn niet altijd eerlijk tegen elkaar. Vrouwen tegen vrouwen ook niet overigens, maar dat ter zijde. Dat jullie ‘gewoon vrienden’ zijn maakt het wél een heel stuk makkelijker om eerlijk te zijn tegen elkaar. Tuurlijk, jij gaat haar niet vertellen dat je elke nacht fantaseert over haar. Maar zij gaat jou dus wel vertellen als je eigenlijk al jaren een stom kapsel hebt. Of dat je je lievelingsspijkerbroek na drie jaar wel een keer weg mag gooien. Of dat je niet zo’n egoïstische lul moet zijn, als het aankomt op eten. En dat is allemaal best wel heel chill, want dan hoeft het toekomstige meisje die jou wél ziet zitten dat allemaal niet te zeggen. Je komt haar misschien zelfs wel een stuk eerder tegen, zonder al die tekortkomingen.

6. Geen wachttijden

Het iets dat vrijgezellen haten, maar waar mensen in een lange relatie naar snakken: het lange wachten tussen berichtjes. Je appt iets, zij appt pas vijf uur later iets terug. Jij onzeker. Jij laat een dag niets van je horen, zij onzeker. Heerlijk! Maar ook ongelofelijk irritant. Het chille aan de friend zone: het boeit je net zo veel als zij niet direct iets terug stuurt, als dat die zolderkamervriend niets terug stuurt. Niets dus. En dat geeft wel een relaxt gevoel!

7. Geen verwachtingen

Ten slotte: je hebt heel wat minder verwachtingen naar elkaar. Er is geen jaloezie, ze verwacht ook van jou niet direct een appje terug, je hoeft niet mee naar haar familie en als je haar een Gamma-bon geeft voor d’r verjaardag zal ze niet boos worden. Heerlijk toch! Maar moet jij beloven dat jij stopt met hopen op dat dronken slippertje dat ze toch een keer met jou in bed beland. Want dan heb je alsnog scheve verwachtingen!

Total
29
Share