Dit is volgens de wetenschap essentieel voor een goed seksleven

De wetenschap is momenteel redelijk verslaafd aan seksonderzoek. Dat is natuurlijk alleen maar mooi, want hoe meer tips, hoe beter. Of wil je zeggen dat er bij jou geen ruimte voor verbetering is? Nope, want dan had je hier niet geklikt! Er is alleen zoveel informatie te vinden dat je door het bos de weg naar het poesje niet meer ziet. Maar de uitslag van dit onderzoek was eigenlijk heel simpel. Als je je hier aan houdt, dan komt het altijd goed.

De vrouwelijke sexpert

Dit wetenschappelijke onderzoek is gedaan door Sarah Hunter Murray. Ze heeft 44 vrouwen geïnterviewd die zichzelf identificeerden als ‘sexperts’. Ze hadden een higher level van sexual desire bereikt en wilde dat wel delen. Maar alleen vrouwen interviewen is natuurlijk niet genoeg, dus heeft Sarah ook twintig sekstherapeuten betrokken bij haar onderzoek. Zo ontstaat er een redelijk betrouwbaar resultaat waar wij de vruchten weer van kunnen plukken. Uit al die interviews kwam steeds een terugkerend thema naar voren. Je moet mentaal aanwezig zijn om volop te kunnen genieten van de vrijpartij. Of in de woorden van één van de sexperts:

“If we decide we want to have sex, it’s just like, forget about everything else right now. I’ll just concentrate on pleasing my partner, and he’ll concentrate on pleasing me. Like being in the moment.”

Je seksleven beleven

Het is niet zo gek dat vrouwen willen dat je de aandacht erbij houdt tijdens de seks. Het ligt eigenlijk zo voor de hand dat je bijna denkt dat onderzoek overbodig is. Je gaat bijvoorbeeld niet de voetbalwedstrijd opzetten als je meissie in een sexy lingerie setje klaar ligt toch? Tenminste, ik ken jouw meissie niet. En het ligt er natuurlijk ook aan wie er speelt…

Maar in plaats van afwezig ben je dus het beste mentaal aanwezig, zodat je jouw seksleven ook echt kunt beleven. Wat je vooral uit dit onderzoek meekrijgt is dat de vrouw óók mentaal aanwezig moet zijn. En daar kunnen wij mannen dan best wel even voor zorgen.

In the moment

Dat is het beste te fixen als je een vibe creëert waarin de vrouw zich helemaal vrij voelt, volgens het onderzoek geen afdwalende situaties of gedachten en absoluut geen televisie aan. De gouden tip zit dan ook verstopt tussen je oren en mindfulness kan daar volgens dit onderzoek bij helpen. Daarnaast kun je ook altijd experimenteren met verschillende posities, outfits, speelgoed en fantasieën. Maar een keer gewoon in the moment samen genieten van elkaar werkt blijkbaar ook verdomd goed. Voordat je het weet verdien jij zo dat ontbijt op bed door alleen maar aanwezig te zijn!

Total
59
Share