Contact onderhouden met single vriendinnen terwijl je in een relatie zit

Daten met iemand én contact onderhouden met al je goede (super aantrekkelijke) vriendinnen gaat niet altijd samen. Op het moment dat je de badkamer kastjes opentrekt en overweldigd wordt door alle crèmes en parfums, is het tijd om over dit soort dingen na te denken. You sir, are in a relationship.

Een relatie hoeft niet te betekenen dat je minder met je vrienden om moet gaan, maar met vriendinnen is het een lastiger verhaal. Het is belangrijk om je eigen ding te blijven doen. Echter moet je flirt-radar aanstaan tijdens het contact onderhouden met goede vriendinnen.

contact-onderhouden-2

Contact onderhouden met knappe vriendinnen

Gewoon vrienden blijven

Er is geen reden om al je vriendschappen met vrouwen af te kappen voor je vriendin. Als jullie al goede vrienden waren, moet je ook zeker goede vrienden blijven. Overweldigende verliefdheid en seks zijn goede redenen om iedereen wat minder te zien in de eerste fase. Echter hoeven vrouwelijke vriendschappen niet minder te worden dan die met je maten.

Toch is er een verschil tussen goede vriendinnen en vriendinnen waar je een verleden mee hebt. Of stiekem een toekomst wil starten natuurlijk. Met Lisa een Netflix and chill avond houden, terwijl je vriendin in haar eentje op de bank zit? Nope, dat gaat niet meer zonder haar te kwetsen. Het is belangrijk om te bespreken waar de grens nu ligt. Als je met Heleen eens per maand naar de bioscoop gaat sinds jullie elkaar kennen, is er geen reden om dit stop te zetten. Al zal je vriendin, afhankelijk van haar karaktereigenschappen, ook niet om staan te juichen.

contact-onderhouden-1

Grenzen trekken

Hoe weet je dan wat jouw vriendin wel en niet prettig vindt? Door het simpelweg te vragen. Op deze manier ziet zij dat je rekening met haar houdt en kunnen jullie samen wat afspraken maken. Het hoeft geen lijstje met regels te worden, maar door er al over te praten groeit het vertrouwen vanzelf. Door simpelweg te zeggen dat ze je maar gewoon moet vertrouwen werkt niet. Vertrouwen komt door situaties mee te maken waarin je ziet wat je aan elkaar hebt. Het is natuurlijk hetzelfde the other way around.

Eerlijk naar jezelf toe

Last but not least is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen hoe je vriendschappen met de dames in elkaar steken. Er zijn namelijk mensen die beweren dat pure vriendschappelijke relaties tussen mannen en vrouwen onmogelijk zijn, tenzij het vriendinnen van je vriendin of je maten zijn. Dit filmpje zet er bijvoorbeeld vraagtekens bij.

Als je geen afspraken hebt gemaakt, of moet liegen over afspraken, zit het sowieso niet helemaal goed. Op dat punt moet je gewoon objectief naar de situatie kijken en ook naar jezelf binnen de relatie. Als je stiekem toch gevoelens hebt voor een vriendin, maar wil je toch het contact onderhouden? Dan positioneer je jezelf in een lastige situatie en is het slim om jezelf af te vragen of je de relatie of vriendschap wel waardeert.

contact-onderhouden-3

 

Total
17
Share