7 Essentiele dating-tips voor op Whatsapp

WhatsAppen is niet alleen een werkwoord, maar ook een primaire vorm van communicatie geworden en speelt dus een belangrijke rol in de wondere wereld van het daten. Het is zelfs zeer waarschijnlijk dat je tweede, of zelfs eerste indruk wordt gedicteerd door een gesprek via WhatsApp. Dus heb je de feestdagen zonder liefje aan je zij doorgebracht, let dan goed op. Hier volgen een aantal WhatsApp date tips die je kunnen helpen in de aanloop naar een date en/of relatie.

Emojis

Emojis zijn best wel een dingetje tegenwoordig en is een geheel nieuwe tak van sport, wat communiceren betreft. Ze kunnen worden gebruikt om, anders dan droge teksten, bepaalde emoties over te brengen, zodat de lezer het interpreteert zoals je het ook bedoelt hebt. Terugkomend op het dateverhaal, let op dat je tijdens het WhatsAppen met je crush, woorden niet volledig vervangt door emojis of achter elk woord een aubergine gooit. Dit is smakeloos en totaal niet gentleman like. En hoewel het later in de relatie misschien wel kan, is het niet zo’n beste manier om een goede eerste (of tweede) indruk achter te laten.

Double Texting

Jij stuurt een berichtje, ze reageert een tijd niet en daarom besluit je haar nog een bericht te sturen. Dit, heren, is een no goZo lijk je wanhopig en dat ben je dan ook. Ieder heeft een eigen leven en de één is drukker dan de ander. Misschien staat ze wel onder de douche of is ze op pad met wat vriendinnen. Wanneer ze niet binnen 5 minuten een berichtje terugstuurt, wil dat niet meteen zeggen dat ze onder de eerste beste spierbonk ligt. In de date-fase moet je niet teveel berichten willen sturen in een korte tijd, jullie zijn gewoon twee volwassenen die kijken of ze elkaar de moeite waard vinden. No strings attached.

Grammatica

Goede grammatica is key. Je berichten hoeven echt niet aan de eisen van een afstudeerscriptie te voldoen, maar gebruik afgemaakte woorden en zinnen. Helemaal als een dame vragen stelt. Dit is een indicatie dat ze geïnteresseerd is. Voed die interesse dan ook met zinnen waar over nagedacht is. Oké, sommige dames vinden het vervelend wanneer je achter elke zin een punt zet (ja, dit is mij ook ooit verweten. Maar hey, ik schrijf artikelen en deze gewoontes zijn nou eenmaal moeilijk af te leren). Reageren met ‘K’ is een absolute afknapper, zelfs voor mannen. En als je ooit iets goed hebt te maken typ alsjeblieft gewoon ‘sorry’ in plaats van ‘srry’, dan lijkt het in ieder geval dat je het meent. Elke telefoon heeft voortaan een volledig toetsenbord dus je hebt geen excuus om halve woorden of zinnen te typen. En met als ze niet meer reageert als je zojuist hebt gezegd dat ze de ‘enigste voor je is’, dan moet je niet verbaasd zijn.

Reactietijd

Er zijn verschillende filosofieën over wat de perfecte wachttijd is voordat je een bericht terug stuurt. Mijn advies is gewoon iets terug te sturen wanneer je het ziet. Ik doe dat bij iedereen, dus ook wanneer ik een dame interessant vind. Waarom ineens je gewoonten veranderen nu je iemand leuk vindt. Doe gewoon wat je fijn vindt, want het belangrijkste is dat je jezelf bent.

Ben enthousiast

Enthousiasme is iets heel belangrijks in een (pré)relatie. Vooral in het begin. Er zit echter een dunne lijn tussen enthousiasme en wanhoop. Uitroeptekens aan het einde van de zin kan een teken zijn van interesse, maar een hele rits van deze tekens kan weer iets heel anders overbrengen. Zoek dus naar de juiste balans.

Confrontatie

Wanneer je een dame net leert kennen en je hebt in die fase al confronterende gesprekken via WhatsApp, dan is dit over het algemeen geen goed teken en lijkt het niet verstandig hiermee door te gaan. Mocht dit ooit voorvallen en je denkt alsnog dat ze de ware is, ga dan niet de confrontatie aan via WhatsApp maar bewaar dit voor wanneer je elkaar ook daadwerkelijk aan kunt kijken. Zo voorkomt je misverstanden en is het moeilijker om zomaar van elkaar weg te lopen.

Ben beleefd

Dit is het belangrijkste advies en geldt natuurlijk niet alleen voor tijdens de WhatsApp gesprekken met je misschien wel toekomstige vriendin. Beleefdheid is wat een man in elke situatie moet blijven tonen, dus ook tijdens het WhatsAppen. Probeer altijd de verstandigste te blijven, wat voor vuur er ook naar je gespuwd wordt.

Nogmaals, deze WhatsApp date tips geven uiteraard geen garantie dat je die leuke meid versiert, maar voorkomt misschien wel het maken van wat blunders waar je in de toekomst misschien spijt van zou hebben gehad!

Flirten whatsapp

Total
1
Share