Dubai haalt regenwoud naar woestijn

Ja, je leest het goed. Het lijkt erop dat Dubai er alles aan wil doen om de grootste, beste en meest over de top pretparken, hotels, restaurants en eigenlijk al het andere te willen hebben. Als je dacht dat het niet gekker kon, zijn ze nu van plan om een regenwoud naar de woestijn te halen.

The Rosemont Hotel & Residences Dubai

ZAS Architects is momenteel bezig met de bouwwerkzaamheden van het vijf-sterren Rosemont Hotel & Residences Dubai, dat naast het 448-kamer tellende hotel dus ook een regenwoud van 7000 m2 krijgt. Het regenwoud wordt voorzien van een strand, verschillende wandelroutes en moet in 2018 geopend zijn voor publiek. Tegen die tijd moeten de bezoekers in staat zijn om de volledige jungle-ervaring te hebben, zonder de spinnen, slangen en irritante muggen. Er komt blijkbaar zelfs een sensorisch regensysteem, dat de sensatie van regen geeft, zonder daadwerkelijk nat te worden. (!?)

En waarom het daarbij houden? Want wat is een regenwoud zonder zipline? Voor de adrenalinejunkies onder ons komt er de mogelijkheid om je in een harnas te hijsen en via een kabel door de bomen te vliegen. Mocht je dit nou niks vinden zijn er genoeg andere mogelijkheden om je dag door te komen (lees: geld uitgeven). Zo kun je na een lange dag in de jungle lekker ontspannen bij het luxe zwembad dat uitzicht biedt op de skyline van Dubai. Maar ook gemasseerd worden in een van de spa’s, een filmpje pakken in de bioscoop of een lekker hapje eten in de verschillende sterren restaurants. En dit allemaal onder één (blader)dak. Dit geintje gaat overigens een slordige €550 miljoen kosten. Het project zal dus door Dubai ongetwijfeld met open armen worden ontvangen.

Maar zoals ik al zei zullen de bouwwerkzaamheden zeker tot 2018 duren. Hier dus al wat foto’s hoe het er naar alle waarschijnlijkheid uit gaat zien. Als het ook maar enigszins in de buurt komt, neem ik m’n petje af!

also-found-in-the-man-made-jungle-is-a-prehistoric-jurassic-inspired-marsh-a-splash-pool-a-sandless-beach-and-a-rainforest-cafRosemont-Hotel-rainforest-01-cr-Plompmozesif-you-get-tired-of-exploring-the-rainforest-you-can-head-to-the-25th-floor-and-go-for-a-dip-in-the-glass-bottom-infinity-pool-which-offers-panoramic-views-of-the-citys-ever-changing-skylinedubai-rainforest-hotel

Imagecredits: Plomp MozesESSENTIALS