Modemissers anno 2014

Helaas moeten we toegeven dat ook wij mannen foute kunnen maken op gebied van mode. In dit artikel vind je de 10 meest voorkomende en ergste modemissers. Ben jij één van de vele zondaars bij onderstaande missers doe dan je voordeel met dit artikel en faal vanaf nu niet meer.

10 Modemissers

S(ch)andalig!

Een absolute NOT en daarom ook met stip op 1 zijn sokken in sandalen of slippers. Anno 2014 zijn toffe sandalen bij het warme weer niet weg te denken uit het straatbeeld, maar we zien helaas nog te vaak mannen die hier sokken in dragen. Knoop daarom goed in je oren dat sandalen en slippers bedoeld zijn voor blote voeten.

Baggy pants

Op de tweede plaats zetten wij de “baggy” broek die op de enkels hangt. Een wijde broek, meestal een spijkerbroek die zo los zit dat hij onder je kont komt en iedereen mee kan genieten van je onderbroek een echte NO GO. Deze look komt uit de gevangenis waar de gevangen geen riemen mogen dragen en het dus niet mogelijk is de broek strak te trekken. Het is sowieso vrijwel onmogelijk om normaal te lopen als je broek op je enkels hangt (geloof me, dit heb ik getest).

Elastiek

Ook op de derde plaats vinden we een bepaalde soort broek terug. Spijkerbroeken met aan de onderkant van de broekspijp een elastiek, alles behalve modieus. Laat deze broeken dus lekker in de kast hangen anno 2014.

Merken met grote emblemen

Een NO GO zijn de kledingstukken met daarop heel groot vermeld van welk merk ze zijn. Super groot de merknaam of het logo van het merk is iets wat we steeds vaker zien maar wat er eigenlijk niet uitziet en wat gewoon heel erg jaren 90 is.

Getatoeëerde bril

Een modetopper, de bril. We zien het steeds vaker en dat ondanks onze ogen echt niet slechter worden. Een bril als mode statemunt daar is absoluut niks mis mee maar het is dan wel noodzakelijk dat het een bril is die eruit ziet alsof je hem wel nodig hebt. Het is dus niet de bedoeling dat je een bril op je hoofd laat tatoeëren bijvoorbeeld.

Kapotte Vans, afgetrapte All-Stars, smerige Adidas

Afgetrapte schoenen je ziet ze steeds vaker maar man o man wat is het lelijk. Zelfs als student is het niet meer goed te praten dat je op je oude schoenen loopt. Een absolute modemisser dus

Uggs

Om dan nog maar even bij de schoenen te blijven, althans naar mijn mening zijn het meer sloffen maar oke. Uggs voor mannen, een absolute not! Vrouwen op uggs daar hebben wij absoluut geen commentaar op maar van mannen is dit echt een afrader.

Oh nee, de driekwartsbroek

Korte broek tot over de knie, iets wat echt niet meer kan. Een korte broek met het warme weer daar is natuurlijk niks mis mee maar let alsjeblieft wel op wat voor korte broek. De mode van 2014 is namelijk echt tot boven de knie, alles daaronder is not done.

De ballenknijper

Nu de zon dan toch schijnt en we net de korte broek hebben besproken gaan we verder naar de zwembroeken. Een absolute NO GO geven wij aan de speedo Het strakke, kleine zwembroekje waarbij iedereen kan zien hoe groot je magische stok is is helemaal uit de mode. Kies liever voor een korte zwemshort.

De zonnebril, know how to use it!

Dan sluiten we ook af met een zomerse tip. Je zonnebril binnen dragen is natuurlijk nergens voor nodig, doe dit dan ook niet. Ga je even snel een drankje pakken dan kan je hem gerust ophouden maar kom je van buiten en ga je naar binnen om daar ook nog even te blijven doe je zonnebril dan alsjeblieft gewoon af en zet jezelf niet voor gek.

 

 

 

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS

9 comments

 1. Modemisser nr 1. Zeggen dat mensen voorschutlopen als ze bepaalde kleding dragen. We moesten maar eens meer richting acceptatie gaan. 😉 zelf doe ik er wel een paar van deze als t warm is. Zoals de driekwarts broek. Of gewoon een tshirt met afgeknipte mauwen. Dat is voor sommige mensen gewoon de stijl die ze dragen. :p

 2. Sokken in sandalen is DE trend onder de 65plussers!
  Ik ben het wel een beetje met Harrie Oosterwaal eens…
  Wat is mode precies? Meeste mensen volgen elkaar hier maar in waarmee mensen naar mijn mening hun eigen identiteit dreigen te verliezen.
  Een eigen stijl vind ik persoonlijk de leukste! Ookal ziet dat er in andermans ogen soms een beetje bijzonder uit

 3. Je hebt gelijk Harrie! Misschien is ‘voorschutlopen’ niet de juiste benaming! We proberen echter aan te kaarten wat volgens de huidige mode op dit moment ‘niet kan’. En mode is per definitie natuurlijk een kwestie van smaak! Doe er dus vooral mee wat je wil. Het laatste wat we willen is iemand kwetsen of iemand zijn eigen stijl afnemen!

 4. Sokken in Adidas slippers is bijvoorbeeld ook een trend die we veel zien de laatste tijd. Iets wat wij niet echt iets voor een moderne man vinden. Mooi voorbeeld dat mode dus vooral een kwestie van smaak is!

 5. Toch vind ik dat mode meer een kwestie van meelopen is dan van smaak.
  Kijk bijvoorbeeld naar het dragen van bont (waar ik echt heel erg tegen ben als dierenliefhebster)… Ineens liep heel Nederland met bont… En die Uggs (evengoed dierenleed)… Dat heeft meer met meedoen met de massa te maken dan met smaak denk ik…

 6. Maarjah. Ik maak me er ook schuldig aan hoor. 😉 crocs en sokken in sandalen of sokken in crocs. Of die lelijke schoenen die jullie ook al genoemd hebben. Met dat geslachte schaap of hondje in de binnenkant. 😉

 7. En femke. Idd. De hele mode is in principe meelopen. Maar dat is net als met pop muziek. Het is wat de massa graag draagt of waar de massa naar luistert. En dat word dan mode of pop genoemd. En mensen die de mode voorspellend kijken naar de trend van de afgelopen tijd. 😉

Comments are closed.