Je kunt nu verblijven in een van Pablo Escobar’s luxueuze vakantiehuisjes

Met meer geld dan je ooit uit zou kunnen geven moet je creatief zijn. Zo liet Pablo Escobar een gedeelte van zijn vermogen op geheime plekken begraven, maar hij kocht ook velen ‘vakantiehuisjes’. Casa Malca is er één van en is nu toegankelijk voor de wereld.

Casa Malca

Tulum

Deze get-away van de voormalige drugsbaron ligt aan de Caribische kust van Mexico; Maya Riviera om precies te zijn, vlakbij ‘Tulum’. Tulum is een plaats van mythe en mysterie, van Maya tempels, en majestueuze kliffen. Nu, op zijn meest exclusieve en rustige zuidelijke kant, staat Casa Malca. Gelegen langs een privéstrand, misschien het breedste van de eindeloze witte zandstranden in deze hoek van het schiereiland Yucatan.

NYC

De drijvende kracht achter het pand, Lio Malca, is een leeuw in de kunstwereld die retrospectieven heeft gelanceerd in het Whitney Museum van New York en andere top locaties. “Ik zag veel verschillende eigenschappen, maar ik bleef vragen over deze,” zegt Malca. De Mexicaanse regering besloot uiteindelijk de plek in te nemen – althans acht jaar geleden, zo’n decennium na de dood van Escobar. Om deze reden kreeg Malca steeds een no-go, het was onmogelijk. “Toen vond ik een makelaar die me vertelde dat het teruggekeerd was naar de oorspronkelijke eigenaar (voor Escobar). Ik vroeg om advocaten en overheidswerkers en kwam erachter dat ik het wel kon kopen.” En dat deed hij, met de eerste plannen om het als een vakantiehuis te houden.

Casa Malca, dat veruit het grootste huis op het strand van Tulum is, is een kunstwerk op zich. Gelegen in een natuurlijk wonderland omringd door een weelderige jungle en met drie gezellige zwembaden. En om het beste te laten zien, is er een trap naar het dak, waardoor de gasten toegang krijgen tot een bar, 360 graden uitzicht en de beste plek in Tulum om de zonsondergang in je op te nemen.

Hotel

De New Yorker heeft het mansion uiteindelijk omgetoverd in een luxe vijfsterrenhotel vol kunst. De (maar) 35 kamers zijn allen erg gewild, dus als je binnenkort in de buurt bent, raden we je aan om nu alvast te boeken!

Foto’s: Claus Brechenmacher/Reiner Baumann

Total
1
Share