Airbnb finds: Reizen naar filmlocaties

Reizen naar filmlocaties is een groeiende trend. En ook jij heb vast Dubrovnik, Kroatië, waar scènes van Game of Thrones zijn opgenomen, of Nieuw-Zeeland waar Lord of the Rings en The Hobbit zijn gefilmd vast en zeker op jouw film-bucketlist staan! Maar wat dacht je van Kenya, de inspiratie voor The Lion King? Of Vilnius, Litouwen, waar HBO’s Chernobyl werd opgenomen? Deze vijf Airbnb’s komen recht uit het grote doek! Perfect voor jou en je bingebuddy.

The king of the jungle

Heb je altijd het gevoel gehad dat je het verloren broertje van Simba bent? Dan kun je nu in zijn voetstappen treden in deze vette Airbnb in Kenya. Deze boomhut bevindt zich in de jungle vlakbij Nairobi. Dichtbij vind je ook verschillende nationale parken, waar de leeuwenkoning in al zijn glorie te bewonderen is. Verder word je zelf ook behandeld als een koning in deze Airbnb, zo heb je een eigen chauffeur en komt er op aanvraag een chef voor je koken.

De boomhut is geschikt voor zes personen, perfect dus wanneer je met je maten de beest wilt uithangen. De Airbnb kost zo’n € 214 per nacht, een klein bedrag voor een koning als je het ons vraagt.

Meer info

De duistere wereld van kernreactors

Wanneer je gaat reizen naar filmlocaties mag deze niet ontbreken! Treed in de duistere wereld van nucleaire energie en ontdek de filmlocatie van HBO’s Chernobyl. Deze Airbnb in het hartje van Vilnius, Litouwen, ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Ignalia – de kerncentrale waar delen van de serie zijn opgenomen. Anderhalf uur in de andere richting van Vilnius ligt Kaunas, waar de ziekenhuis scènes zijn opgenomen. Een betere plek om de serie te betreden is er dus bijna niet! Barretjes zijn er genoeg, dus na een heftige dag kun je je emoties onderdrukken met een koud biertje zoals wij mannen dat doen. Of zoals ze dat daar doen, met een paar shotjes wodka.

En voor maar € 38 per nacht, kun je deze kans eigenlijk niet laten schieten! Tevens kun je je drie beste vrienden meenemen. Time for wodka? Go to Vilnius!  

Meer info

Komedie met een vleugje horror

Stap in de wereld van de horror films en treed samen met je vrienden in de voetstappen van een groep vrienden die horror films maken in Mexico. Vanuit dit oude, kunstzinnige appartement, gelegen in hartje centrum van Mexico City, kun je de stad verkennen waar de gasten van HBO serie Los Espookys hun horror films maakte. Dit is vooral spooky tijdens Día de Muertos (de Dag van de Doden) van 31 oktober tot en met 2 november.

Dit toffe appartement staat vier mensen toe en kost maar € 48 per nacht – tijdens Día de Muertos kan de prijs natuurlijk wel een stuk hoger liggen.

Meer info

Lange dagen en prachtige vrouwen

Ga deze zomer naar Zweden, waar de dagen niet ophouden en de vrouwen… Je weet wat ze zeggen over de vrouwen in Zweden, reizen naar filmlocaties is nog nooit zo leuk geweest. Zweden is ook het land waar Midsommar is opgenomen, een folk horror film over deze belangrijkste jaarlijkse traditie. Het belooft een angstaanjagende film te worden dus beter bezoek je deze plek voordat je het licht niet meer uit durft te doen. Verblijf bijvoorbeeld met vijf van je beste vrienden in deze toffe villa. Perfect voor de outdoor liefhebbers onder ons. Zo kun je er hiken, vissen en kajakken.

Dit appartement kost € 151 per nacht, wat zeker geen gekke prijs is voor zo’n te gekke villa.

Meer info

The California Coastline

Moord en mysterie, maar ook zon en strand! Dit kast van een huis aan de kust van Malibu geef je het gevoel alsof je midden in Big Little Lies zit. Vlakbij Malibu West Beach Club staat 30760 Broad Beach Road, de villa waar actrices als Reese Witherspoon en Nicole Kidman hebben rondgelopen tijdens de opnames van de serie. Hoe cool is dat? Deze villa is geschikt voor acht personen en heeft directe toegang naar een afgelegen strand. Daarnaast heb je vanaf het balkon prachtig uitzicht op de ondergaande zon.

Voor deze villa moet je wel diep in de buidel tasten aangezien het zo’n € 1.300 per nacht kost – ze bieden wekelijkse en maandelijkse kortingen, dus misschien weet je een goede deal te bemachtigen!

Meer info