Dit zijn de 9 meest creepy plekken op aarde

Er bestaan verschillende prachtige eilanden en ongelofelijke plekken op de wereld waar je met gemak een paar weken kan vertoeven. Daarnaast zijn er ook een aantal plekken die zó de setting van een horrorfilm zouden kunnen zijn. Ben jij niet bang aangelegd? Dan hebben we speciaal voor jou de meest creepy plekken op aarde verzameld. Voor de afwisseling tijdens je strandvakantie of gewoon voor de kick.

De meest creepy plekken op aarde

#9 Maunsell-forten, Engeland

Deze zeeforten werden tijdens de Tweede Wereldoorlog door het Britse leger gebouwd om de nazi’s af te schrikken. De forten werden neergezet bij de oostkust van Engeland en waren soms weken lang het thuis van tientallen militairen. Na de oorlog werden de forten verlaten en gebeurde er lange tijd niks mee. In de jaren zestig zijn de zeeforten nog een tijd door verschillende radiopiraten bezet. Inmiddels ligt alles er verlaten bij en roesten de forten langzaam weg in de zee.

Engste-plek3

Foto: Penccil

#8 Hashima eiland, Japan

De oplettende kijker herkent dit decor misschien wel uit de James Bond film Skyfall, waar het eiland het hoofdkwartier was van Bond’s rivaal. Hashima – ook wel heel toepasselijk ‘The Ghost Island’ genoemd – ligt 15 kilometer van de kust van Nagasaki. Het eiland werd in 1890 gekocht door Mitsubishi voor steenkoolwinning. Lange tijd werd het bewoond, maar toen de mijn in 1974 gesloten werd, werd het eiland massaal verlaten. Hoewel het eiland ooit de dichtstbevolkte plek op aarde was, ligt het er nu griezelig verlaten bij.

Engste plekken8

#7 Suicide Forest, Japan

Als je toch in Japan bent, neem dan gelijk een kijkje bij het Suicide Forest. Het bos ligt aan de voet van de Fuji berg en heet officieel Aokigahara. De plek staat bekend om het extreem hoge aantal zelfmoorden dat er wordt gepleegd, wel 50 tot 100 per jaar. Vermoedelijk komt dit door de roman Kuroi Jakai, waarin twee geliefden zelfmoord plegen in dit donkere bos. Het boek zou een inspiratiebron zijn voor veel wanhopige Japanners. Betreden op eigen risico, want dit bos draagt niet voor niks deze lugubere naam.

Engste-plek4

Foto: Exploring with Josh

#6 Poppeneiland, Mexico

Ten zuiden van Mexico-Stad ligt dit kleine eilandje. Het eiland wordt bewoond door honderden poppen, die verspreid over de hele oppervlakte hangen en liggen. Hoe deze poppen er komen? Er gaan verhalen rond dat kluizenaar Julian Santana Barrera het lijk van een verdronken meisje aantrof op het eiland. Om haar geest gerust te stellen en nieuwe tragedies te voorkomen, startte hij met het ophangen van poppen. Sommige hangen aan galgen, andere hebben uitgestoken ogen of afgehakte ledematen. Het resultaat is een creepy, verlaten eiland. Als je bang bent voor Chucky of andere poppen is deze plek zeker geen aanrader.

Engste plekken5

Foto: Lorena Ortega

#5 Heuvel der Kruisen, Litouwen

Hoewel deze plek er dankzij de vele kruisen en crucifixen uitziet als een begraafplaats, is het dat niet. Wat het dan wel is, is nog altijd onduidelijk. Volgens oude verhalen brengt het geluk en welvaart om een kruis te plaatsen op deze heuvel. Inmiddels staan er al meer dan 50.000 kruisen in alle soorten en maten, wat een zowel indrukwekkend als spooky beeld oplevert.

Engste plekken6

Foto: Amos Chapple

#4 Buzludzha Monument, Bulgarije

Dit UFO-achtige gebouw staat op de top van de Buzludza berg in Bulgarije. Het monument diende in het Sovjet-tijdperk als het huis van de Bulgaarse Communistische Partij. Na de val van het IJzeren Gordijn werd het gebouw volledig geplunderd, waardoor nu niet veel meer dan het skelet over is. Maar dit alleen is al indrukwekkend genoeg, het lijkt het wel een verlaten ruimteschip.

Engste plekken1 Engste plekken

Foto: Dimitar Dilkoff

#3 Hanging Coffins of Sagada, Fillipijnen

Deze hangende doodkisten zijn het gevolg van een eeuwenoude en nogal creepy begrafenisceremonie. De lokale bevolking van het dorpje Sagada gelooft dat hoe hoger iemands lichaam hangt, hoe dichter zijn of haar ziel bij de hemel is. Een mooie gedachte, maar het blijft toch een luguber gezicht.

Engste plekken2

#2 Verlaten psychiatrische inrichting, Italië

Verlaten mental hospitals zijn per definitie eng en het perfecte decor voor een horrorfilm. De Braziliaanse kunstenaar Herbert Baglione vond het nog niet angstaanjagend genoeg en deed er nog een schepje bovenop. In een verlaten psychiatrische inrichting in Parma ging hij aan de slag. Door het hele gebouw schilderde hij zwarte wezens op de muren en vloeren. De lange gangen, oude rolstoelen en gestripte muren doen de rest van het werk. Het gebouw lijkt één groot spookhuis.

Engste plekken7

Foto: Paolo Luttini

#1 Body Farm, Texas

Deze plek is by far de engste plek op onze wereldbol. Hoewel het officieel een onderzoeksinstelling is, heeft het veel weg van horror-begraafplaats. Over het terrein van zes hectare liggen namelijk meer de 100 lijken verspreid, zowel begraven als vol in het zicht. De Body Farm is opgericht voor de forensische wetenschap. De lijken zijn er met opzet neergelegd, zodat wetenschappers kunnen zien hoe een lichaam precies vergaat. Onderzoekers hopen dat deze kennis helpt bij het oplossen van gruwelijke misdaden. We zullen je de foto’s van deze creepy plek besparen. Want geloof me, dan hoef je de rest van de dag niet meer te eten. Wil je het er toch op wagen, klik dan op de onderstaande afbeelding van een Aziatische dame met haar duimpjes in de lucht.

Aziatische dame met haar duim in de lucht