Airbnb Finds: excentriek optrekje aan de kust van Mexico

Tot nu toe verloopt 2020 nog niet zoals we hadden verwacht, en al helemaal niet zoals we hadden gehoopt. Ben jij het thuiszitten al zat en verhuis je liever naar een schelp? Nee, we zijn niet gek geworden door een gebrek aan menselijk contact – we zijn geïnspireerd.

Aan de kust van Isla Mujeres in Mexico gaat sinds de bouw van deze gigantische schelp een legende rond. Airbnb neemt je graag mee op reis naar deze best kept secret. Pak je favoriete tequila erbij, zet je sombrero op en ontdek de legende van ‘Casa Caracol’.

‘Huize Slak’

Casa Caracol betekent letterlijk ‘Huize Slak’. Bij het zien van dit verblijf is daar ook geen twijfel over mogelijk. Net zoals dat er geen twijfel is dat dit een one-of-a-kind verblijf is. Afgezonderd van de drukte is dit plekje op Isla Mujeres een heerlijk tropische escape, waar je naast, een verraste voorbijganger, niemand zal tegenkomen.

Casa Caracol woonkamer

Mystieke Mexicaanse schelpen

Deze best kept secret trok al langer de aandacht van mensen in de omgeving, maar niemand wist dat zij hier zelf konden overnachten. Niet alleen de buitenkant maar ook het interieur van dit bijzondere stekje is compleet in thema. De twee grote schelpen hebben ieder een slaapkamer voor twee personen met uitzicht op het strand.

De keuken, woonkamer, badkamers en andere ruimtes zijn rijkelijk versierd met schelpjes en nautische kunst. De trap weerspiegelt de vorm van – je raadt het al – een schelp. Er is sinds kort een ook derde schelphuis te vinden, achter het hoofdgebouw. In deze schelp kunnen nog eens twee personen slapen.

Het huis heeft niet alleen een aparte look, ook aan luxe is er geen gebrek. Zo is er bijvoorbeeld een privé zwembad, ideaal voor dagen waarop je even geen zin hebt in het strand.

Schelpdecor

Om bij weg te dromen

Momenteel kunnen we er natuurlijk niet naar toe, maar tot we weer mogen reizen dromen we weg bij de accommodatie en de nabijgelegen 7 kilometer lange kustlijn. Hier kun je naar hartenlust surfen, zeilen en zwemmen, maar ook prima op het strand een biertje drinken – Corona, iemand? – en lekker chillen.

Als je zin hebt om meer van de omgeving te bezoeken is Tortugranja een echte aanrader. Bij dit rehabilitatie aquarium kun je zien hoe schilpadden worden voorbereid om terug de zee in te gaan.

Aan de andere kant van het eiland vind je veel strandtentjes waar je de echte lokale gerechten kunt proeven, zoals de garnalentaco’s, kreeftquesadillas en de echte Mexicaanse guacamole.

Uitzicht Casa Caracol

Wat je voor nu alvast kunt doen is aan vijf vrienden vragen een aantal vakantiedagen vrij te houden, want deze schelpenwoning heeft een prijskaartje. Per nacht ben je in totaal een slordige €277 euro kwijt. Deel dit door zes en het is wel weer goed te doen, je bent dan maar €46 per persoon per nacht kwijt. Tot die tijd is de digitale versie de beste optie, maar wel met een shotje tequila erbij.

Meer info

Vooraanzicht Casa Caracol