Backpacken door Mexico: Yucatan

Wanneer we het hebben over backpacken, hebben we het al snel over Azië. En niet voor niks: Azië is een goudmijntje voor de backpacker. Het is goedkoop, er is enorm veel te zien en er zijn enorm veel hostels. Maar doordat landen als Thailand zo in trek zijn onder de backpackers, worden ze steeds toeristischer. Een andere plek waar je enorm gaaf kan backpacken is Midden-Amerika. Landen als Panama, Costa Rica en Mexico zijn nog niet heel populair onder backpackers als je ze vergelijk met Azië. Toch is er er enorm veel te zien en beleven. Yucatán, een schiereiland van Mexico, is een hele toffe backpack locatie. Het is relatief goedkoop en ook hier is een hoop te zien en beleven. Daarom voor jou de highlights op een rijtje!

De highlights van Yucatán, Mexico.

1. Chichén Itza

Chichén Itza, een absolute must tijdens je reis door Mexico. Deze stad is in 2007 tevens toegevoegd aan de lijst van de Nieuwe 7 Wereldwonderen. De stad is een oude Maya stad. Hij bevat prachtige oude tempels en ruïnes die nog vrij goed in tact zijn gehouden. Overal in de stad zijn aanwijzingen te vinden over de Maya cultuur en hoe zij daar vroeger leefden. Enorm indrukwekkend, en zeker een aanrader. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is de piramide van Kukulcán. Een grote piramide met 365 treden. Een voor elke dag van het jaar.

Foto: Marv Watson

2. Mérida

Mérida is de culturele hoofdstad van Yucatán. Een enorm kleurrijke stad waar veel te zien en doen is. Er zijn hier talloze Mexicaanse restaurants waar je kan genieten van een heerlijke traditionele maaltijd. In het midden van deze prachtige stad ligt het Plaza Grande. Vanaf hier kijk je uit over de oude straten van dit oude stadje. Op zondagen is hier de bekende grote markt. Daarnaast zijn de straten dan afgesloten en ontvouwt zich een waar feest in de bruisende straten.

3. Valladolid

De stad Valladolid is de oudste koloniale stad in Yucatán en enorm sfeervol. De stad is nog minder toeristisch als Mérida, waardoor je er erg goedkoop kunt eten. De stad staat bekend om de gezellige Mexicaanse cultuur die erg duidelijk naar boven komt, met daarnaast de oude straten met gekleurde huizen. De omgeving van Valladolid is daarnaast ook erg mooi: hier zijn verschillende cenotes te vinden. Yucatán staat overigens bekend om deze cenotes. Dit zijn grotten met daarin de blauwste, natuurlijke wateren.

Foto: Filip Gielda

4. Isla Holbox

Isla Holbox is een eiland in de Golf van Mexico. Het eiland is omringd door de prachtige felblauwe zee. Op het eiland zelf zijn geen auto’s toegestaan. Dit zorgt voor een enorm relaxte vibe op het eiland zelf. Het eiland kent toffe beach clubs, is te verkennen met de fiets en je kan er veel toffe activiteiten doen. Zwemmen met walvishaaien bijvoorbeeld. Zeker een bezoekje waard denken wij, aangezien het de ultieme uitvalplek is om even helemaal tot jezelf te komen.

Foto: Ragnar Vorel

5. Tulum

Tulum is een geweldige kustplaats met hagelwitte stranden en een mooie groene jungle. De stad staat ook wel bekend als hét hippiepaleis van Mexico. Er is veel toffe streetart te vinden, de strandjes zijn wederom perfect wit en de zee is felblauw en de stad kent enorm veel leuke restaurantjes. Ook hier zijn veel Maya ruïnes te vinden, en talloze cenotes. Tulum heeft het allemaal.

Foto: Spencer Watson

Yucatán

De highlights die wij hierboven genoemd hebben zijn slechts een schijn van wat er allemaal op dit schiereiland te zien is. Mexico staat niet per se bekend als het veiligste land, maar op Yucatán valt dit reuze mee. Er zijn je al best wat backpackers voorgegaan, waardoor online al heel veel leuke reisroutes te vinden zijn. Zo heb je bijvoorbeeld ook flamingoreservaten, een roze zee en de gele stad Izamal. Allemaal plekken die zeker een bezoekje waard zijn. Duik dus voor je reis naar Yucatán flink even je browser in en laat je verbazen door al het moois wat Mexico je te bieden heeft!

Foto: Earth
Total
23
Share