Mercedes-Benz komt met een zeer exclusief jacht

Bij veel presentaties van nieuwe jachten gaat het slechts om een concept model, dat nooit uit lijkt te komen. Toen de Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo in 2012 aangekondigd werd tijdens de Monaco Yacht Show, leek het om een conceptversie te gaan. Nu, vier jaar later, is dit concept toch echt gerealiseerd. We presenteren de: Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo.

Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo

De samenwerking tussen Mercedes-Benz en schepenproducent Silver Arrows Marine heeft een schitterend resultaat opgeleverd. Het 14 meter lange schip is voorzien van twee 480pk diesel motoren. Mede door het materiaal en de vorm weet de boot een maximum snelheid van ongeveer 80 km/u te behalen. In totaal worden er slechts tien boten geproduceerd en is er maar één per land verkrijgbaar. Dat neemt niet weg dat de meeste modellen uiteindelijk aan de Franse kust in de Middelandse zee te vinden zijn.

Tijdens de perspresentatie was het interieur van de boot nog niet klaar. Maar het design van Mercedes zal zeker aanwezig zijn in de Granturismo. Er zal gebruik gemaakt worden van Nubbik en Eucalyptus hout. Elke boot zal anders zijn omdat ze custom op wensen en behoeften van de toekomstige eigenaar afgestemd worden. Wel zal het interieur geheel in de stijl van Mercedes-Benz en Silver Arrows Marine blijven. Dit is trouwens ook niet de eerste samenwerking tussen een automotive design en een schepenproducent.

Ruime kajuit

De boot biedt plaats aan tien personen. Zoals je op de afbeeldingen kunt zien, kunnen slechts twee personen in de kuip zitten. Achter deze stoelen is wel genoeg ruimte om met een groot gezelschap te staan. De kajuit is daarentegen wel erg groot en is van alle kanten voorzien van ramen. Het glas is dimbaar, gepolariseerd, wat erg comfortabel is voor de inzittenden. Zowel de ramen aan de zijkant, als ook de voorruit kunnen automatisch ingetrokken worden. Dit zorgt er voor dat de passagiers toch het gevoel hebben dat ze buiten zitten. 

Met alle gemakken waar de kajuit van voorzien is, is het dan ook zeker geen straf om binnen te zitten. Zo beschikt het onder andere over airconditioning, een gekoelde wijnkelder en een ijsmachine. De Granturismo is voorzien van een JBL en Bose geluidsyteem. Het aantal slaapplaatsen is voor nu nog onbekend, maar er is wel aangekondigd dat de tafels en banken omgezet kunnen worden tot bedden. Daarnaast is er een aparte kleedruimte en badkamer aanwezig in de boot. De prijs van Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo start bij $1,700.000 en loopt op door alle specifieke wensen van de potentiële koper. Ben er snel bij want ze zijn dus erg exclusief!ESSENTIALS