Deze 10 steden moet jij in 2019 bezoeken volgens Lonely Planet

CREDITS: Christian Möller
Travel

Lonely Planet publiceert jaarlijks de tofste reisbestemmingen van het jaar erop. Recentelijk is de top 10 landen, steden en regio’s die jij volgens hun écht moet bezoeken in 2019 bekend gemaakt. En laat daar nu weer behoorlijk wat tofs bij zitten! Wij hebben het op ons genomen om eens in de tien tofste steden te duiken en jullie de ins en outs te geven van deze mooie plekken.

Lonely planet’s top 10 steden van 2019

1. Kopenhagen, Denemarken

De eerste op de lijst is er eentje die niet al te moeilijk te bereiken is vanuit Nederland. Met anderhalf uur vliegen sta je in deze unieke, kleurrijke stad. En hier is kennelijk genoeg te beleven. Kopenhagen loopt voorop met haar architectuur, design en  goed doordachte infrastructuur. Je kunt overal in de stad naartoe met de fiets. De gastronomie van deze stad is daarnaast ook écht top: de ‘New Nordic Kitchen’ is er eentje die je zeker wilt proberen. Het nachtleven in deze stad is ook niet mis, dankzij de vele trendy clubs waar je bijna elke nacht terecht kan voor een goed feestje. Kortom, een bruisende, hippe stad waar je veel aan kunst en cultuur kunt beleven.

Foto: Nick Karvounis

2. Shēnzhèn, China

Shēnzhèn staat bekend als de meest innovatieve stad van China. Vroeger was het slechts een goedkoop alternatief op Hongkong voor een avondje uit, maar vandaag de dag is dit kennelijk wel anders. De stad heeft een nachtleven waar je u tegen zegt. Met een uitgebreide Indie-Music scene, leuke barren en cafés met verschillende ambachtelijke bierbrouwerij en complete kunstdistricten. Dit vissersstadje is volgebouwd met hoge gebouwen boordevol toffe hotspots.

Foto: Denys Nevozhai

3. Novi Sad, Servië

Novi Sad is de tweede stad van Servië. De stad is overigens heel anders dan het bruisende Belgrado. Deze stad is all about elegantie: hier zijn enorm veel mooie gerenoveerde gebouwen te vinden. Verwar deze elegantie overigens niet met ‘saai’: Novi Sad is de thuishaven van Exit Festival. Één van de dikste festivals van Europa, waarbij de hele stad volstroomt met honderdduizenden mensen vanuit heel Europa. Muziek, film, kunst en theater komen allemaal samen in deze stad, waar ook de rest van het jaar voldoende te beleven is.

4. Miami, Verenigde Staten

Miami, je hebt de stad waarschijnlijk vaak genoeg voorbij horen komen. Beroemd om haar bruisende nachtleven en mooie stranden. Maar deze stad is kennelijk een stuk meer dan een ontsnapping aan de Nederlandse winter. In dit tropische paradijs is genoeg te beleven. Zonnebaden, winkelen, maar ook duiken en toffe bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld een Spaans klooster, de Freedom Tower en Biscayne National Park.

Foto: Ed Derrico

5. Kathmandu, Nepal

Na de aardbeving van 2015, was Nepal een kapotte stad van rouw. Hier lijkt echter een einde aangekomen: Nepal verandert langzaam in een opkomende stad.  Er is hier enorm veel cultuur en historie te vinden. Bezoek hier boeddhistische tempels, prachtige tuinen en duik in de rijke Aziatische cultuur. Je kunt hier ook allerlei sportieve activiteiten ondernemen, geen nood om stil te zitten dus.

Foto: Fancycrave

6. Mexico City, Mexico

De hoofdstad van Mexico is er eentje die je eens in je leven moet zien. Al honderden jaren loopt deze stad voorop op het gebied van architectuur, kathedralen, musea en kleurrijke straten. In 2018 werd deze stad benoemd tot de World Design Capital. De stad is verrassend en hip. Altijd leven op straat, talloze leuke restaurantjes en geweldig eten. Een enorm creatieve stad die haar eeuwenoude tradities omarmd.

Foto: Jezael Melgoza

7. Dakar, Senegal

Kleurrijke straten, nachtclubs, overvolle markten en mooie stranden. Senegal heeft het allemaal. Deze stad is een duik in de Afrikaanse cultuur. Maar ook de tropische landschappen zijn een lust voor het oog. Lonely Planet verwacht dat Senegal enorm in opkomst gaat zijn de komende jaren. Het is dan ook nú het moment om nog een stukje van de authentieke cultuur mee te pakken voor het toerisme het overneemt.

8. Seattle, Verenigde Staten

Weer terug in de Verenigde staten vinden we Seattle. De stad ligt in de staat Washington. De stad is érg vooruitstrevend. De gebouwen zijn innovatief, met kantoren gevuld met planten en natuur. Hier vindt je wolkenkrabbers, meren, heuvels, talloze leuke kroegjes en tientallen lokaal gebrouwde biertjes. Een enorm diverse stad dus! Zeker een waar je jezelf een weekje prima kunt vermaken.

Foto: Felipe Galvan

9. Zadar, Kroatië

Zadar staat bekend om haar prachtige zonsondergang. Het is een stad met een heftig oorlogsverleden, maar deze stad is nog steeds prachtig om te zien. Zadar staat vol met Romeinse gebouwen en kathedralen. Daarnaast is er een boulevard met bijzondere kunstwerken. Een sfeervol stadje met prachtig uitzicht over de zee, marmeren straten, innovatieve musea en gezellige bars en restaurantjes.

Foto: KatkaZV

10. Meknès, Marokko

Meknès is de minst bezochte van de vier koningssteden, maar de reden hiervoor is onduidelijk. Deze stad is namelijk écht een pareltje. De stad heeft een rijke geschiedenis, enorm gave stadspoort, geweldige kleurrijke markten en een enorm interessante Marokaanse cultuur. De bouwwerken in de stad zijn erg indrukwekkend en worden gekenmerkt door hun Moorse stijl met een vleugje Spaanse invloed.

tags:
Total
1
Share