Zo rock jij een undercut-kapsel!

De undercut is de laatste tijd weer mega populair. Je kent hem waarschijnlijk onder andere uit Peaky Blinders. Mede dankzij deze serie proberen steeds meer mannen het en zien we ook steeds meer variaties. Toch is het best een gewaagd kapsel, maar als je hem zelfverzekerd draagt zit je zeker goed. Wij hebben wat tips over hoe je dat doet.

De undercut

De undercut: bij dit kapsel zijn de zijkanten en de achterkant met de tondeuse korter geschoren dan de bovenkant van het haar. Hierdoor heb je bovenop meer haar en dat kan gecombineerd met andere haarstijlen in verschillende modellen gebracht worden. Je kunt het haar strak naar achter kammen, nonchalant voor je voorhoofd laten vallen of een kuif nemen. Net wat bij jou past. De undercut wordt dan ook vaak gecombineerd met andere haarstijlen zoals de korte kuif, slicked back, de pompadour en met een scheiding naar één kant. Zo zie je dat je veel kanten op kan na slecht één simpele knipbeurt.

Als je eenmaal kiest voor een undercut, moet je hem wel goed bijhouden. Het beste is om eens in de drie weken je kapsel bij te laten werken bij de barbier. Hij kan je ondercut bijscheren en de lange lokken bijknippen. De richtlijn is om je undercut onder de vijf centimeter te laten en het haar bovenop tussen de vijf en vijftien centimeter.

De truc van de undercut is dat je hem zelfverzekerd draagt. Kies je eigen stijl en hou hem netjes bij. Juist omdat je met de rest van het haar veel kan variëren, zal de ondercut bijna iedereen staan – krullen of recht haar en kort en medium haar. Alleen als je kalend bent of weinig haar hebt kan je beter voor ander kapsel gaan.

Total
5
Share