Tutorial: zelf de zijkanten van je kapsel opscheren doe je zo

CREDITS: Screenshot | How to fade your own hair | Danz beard

Een herenkapsel met opgeschoren zijkanten gaat waarschijnlijk niet meer uit het straatbeeld verdwijnen. Het ziet er stijlvol uit en de dames gaan er goed op. Een belangrijk onderdeel van een opgeschoren kapsel is dat je het goed blijft bijhouden. Dat gegeven is wat moeilijker in deze tijd. Het lijkt erop dat je voorlopig nog niet naar je barber mag, dus dan moet je zelf de zijkanten opscheren. Hoe je dat doet legt deze meneer met perfecte baard haarfijn uit.

Zo kun je zelf de zijkanten van je kapsel opscheren

Als je op Google intikt ‘How to cut your own hair‘ worden er duizenden filmpjes naar je hoofd gegooid. Iedereen wil natuurlijk in deze tijd weten hoe je zelf je kapsel bijwerkt. Om dan het beste filmpje uit te kiezen is lastig. Deze tutorial trok onze aandacht omdat de beste man een simpel – maar geniaal – hulpmiddel gebruikt. Hij scheert zijn haar namelijk op door gebruik te maken van een hoofdband.

Een hoofdband gaat je leven (en kapsel) beter maken

De beste man, hij noemt zichzelf danz beard, gebruikt een hoofdband waardoor je een goed startpunt hebt. Als je out of the blue jouw tondeuse aanzet en je kapsel begint op te scheren dan gaat het gegarandeerd mis. Vanaf de lijn die hij met de hoofdband heeft gemaakt gaat hij verder met zijn fade. Danz beard laat zien in zijn tutorial hoe je met jouw haarlijn mee kan scheren. Een belangrijk aspect waardoor je ‘opscheer’ er strak uitziet.

Om je eigen kapsel goed te onderhouden is een professionele tondeuse een must. Deze set heeft tien opzetkammen en is ideaal om te gebruiken als starterset.

zelf opscheren
Foto: Screenshot | How to fade your own hair | Danz beard

Niet vanwege corona

Deze tutorial is niet in het leven geroepen vanwege COVID-19. De professional maakte zijn video al in 2018 en wilde gewoon laten zien dat je ook zelf jouw kapsel stijlvol kan bijwerken. Dit maakt de video ook stuk betrouwbaarder, want er zijn de laatste tijd héél veel cut your own hair-video’s bijgekomen. Als er een video al geruime tijd online staat, dan gaat daar onze voorkeur naar uit.

Voor de liefhebbers trimt hij zijn baard nog even

Op het eind van de video werkt danz beard ook nog even zijn baard bij. Waarschijnlijk is je baard tijdens deze crisis ook wat slordiger geworden, dus je kin kan ook wel wat extra aandacht gebruiken.

Danz beard heeft ook nog speciaal voor deze tijd een video gemaakt. Check die hieronder:

LEES OOK
MANIFY Gift Guide: Father’s Day
Ja, ja. De dag waarop je jouw ouweheer in het zonnetje gaat zetten, komt er weer aan. En dan hebben we het natuurlijk over Vaderdag. Wat heeft-ie…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…