De beste barbers van Amsterdam

CREDITS: Hai Phung

Omdat je niet zomaar een barber in Amsterdam wordt, helpen we je een handje door de beste shops van de hoofdstad uit te lichten.

Barber Amsterdam: dit zijn de beste barbershops van de hoofdstad

Tja, volgens de inwoners van Amsterdam zelf heeft de hoofdstad namelijk van alles the finest of the finest. Dat gaan wij dus eens ‘haar’fijn op de proef stellen.

baardolie
Foto: Bigstock

De beste barber in Amsterdam opgesomd

Om het je makkelijk te maken beginnen we met de opsomming, om ze daarna haarfijn per barbershop toe te lichten. Een fresh cut nodig? Dan ben je bij deze jongens aan het goede adres:

  • Cut Throat – Beursplein 5
  • Barber District – Oudezijds Achterburgwal 80B
  • LOFTI – Oudezijds Voorburgwal 260
  • Jack 2 Gents – Orteliusstraat 191
  • Vitti Barberia – De Clercqstraat 20
  • City Center Barbershop – Amstelpassage Entrance, Stationsplein 31F
  • Calvetti Bulldog Barbershop – Nieuwezijds Armsteeg 6
  • TEFFO – Rijnstraat 125

En nu op naar het echte werk. Hier zijn de beste barbers van Amsterdam:

Cut throat, de Pijp

Heren, we beginnen direct met de crème de la crème van de barbershops in Amsterdam. Op het Beursplein en in het hartje van de Pijp vindt je Cut Throat, een wereldwijd bekende barbershop. Niet zonder reden: Cut Throath is ’s werelds eerste barber waar je een volledig restaurant en cocktailbar vindt. Old Fashioned in de handen, Caribisch streetfood achter de tanden en je haartjes weer strak. Klinkt niet verkeerd, toch? In de Cut Throath vind je barbers die op alle plekken in de wereld zijn geweest, zelfs aan de smalltalk met de kapper is dus gedacht. Hier raak je niet uitgepraat.

Barber District: Oudezijds Achterburgwal (de Wallen)

De Oudezijds Achterburgwal, that’s the place to be. Hier is namellijk de District Barber te vinden. En geloof ons: je gaat bij geen enkele barbershop binnenlopen met een charismatischer interieur dan deze barber. Deze olschool barber in Amsterdam heeft een klassieke piano uitgestald met daarboven een imposante kroonluchter. Genoeg om je ogen mee uit te kijken tijdens je knipbeurt. Over de kwaliteit van je knipbeurt hoeven wij eigenlijk niks te melden: District Barber heeft een 4,9/5 beoordeling met bijna duizend reviews. Meer hoeven we niet te zeggen.

LOTFI – Oudezijds Voorburgwal

Van oldschool gaan we juist naar minimalistisch modern en van Oudezijds Achterburgwal gaan we naar de Oudezijds Voorburgwal. Hier vinden we namelijk de barbershop LOTFI, een barber dat zelfgezegd nieuwe trends op het gebied van haarmode als passie heeft. De barbers van LOTFI knippen altijd op basis van de uitstraling van de klant, dat resulteert in gepersonaliseerde en strakke resultaten. Omdat LOTFI zo goed is in wat ze doen, worden ze vaak gevraagd voor fotoshoots en zelfs TV-commercials.

Jacks 2 Gents

Ben jij zo’n type die de kapper altijd langs laat komen? You’re missing out. Toegegeven: een knipbeurt in je eigen woonkamer is best relaxed. Maar de ervaring van een echte barbershop is unmatched. Als je dan toch heimwee hebt naar je woonkamer brengt Jacks 2 Gents je uitkomst. Bij deze gerenommeerde barber loop je namelijk in een shop met een nostalgisch ‘woonkamergevoel’. Deze barber vind je in Amsterdam West net naast het Rembrandtpark. Je moet misschien even wachten want er zijn maar vier stoelen beschikbaar, maar geloof ons: het is het wachten waard.

Vitti Barberia

Alsof je in Puglia zelf bent, zo voelt het wanneer je Vitti Barberia binnenloopt. Deze shop in Amsterdam is opgericht door Giuseppe Vitti en kent de Italiaanse ways of barbering. De meeste barbers hier komen zelf uit Italië en brengen dan ook een aardige passie met zich mee. Dat zie je terug in de resultaten trouwens, zo behoort Vitti Barberia tot de ‘Top Rated’ barbers van Amsterdam in 2021 volgens de Treatwell recensies. Bellissima.

City Center Barbershop

“You’re only as good as your last haircut.” Dat is het motto van deze barber in het centrum van Amsterdam. En als je laatste haircut of beard trim van de City Center Barbershop komt dan zit je zeker weten goed. De ambiance is compleet uniek, met zowel industriële als moderne en minimalistische invloeden. De kappers hebben stuk voor stuk boordevol kennis over haar en hun handen zijn ook nog een magisch. Een must om te bezoeken dus.

Calvetti Bulldog Barbershop

Weer eens een Italiaanse barbershop in deze hitlijsten van beste barbers in Amsterdam. Achja, dat de Italianen stijl hadden dat wisten we al wel een tijdje. Net als bij Vitti Bareria zijn de medewerkers hier Italiaans, authenticiteit ten top dus. En net als Vitti Bareria behoort deze barbershop ook tot de ‘Top Rated’ barbers van 2021. De shop heeft locaties aan de Nieuwezijdse Armsteeg en de Nieuwe Nieuwstraat in Amsterdam, maar ook shops in Italië. Mocht je dus nog met een birra aan het strand liggen aan de Italiaanse kust: in Monopoli en Castellana kan je alvast een voorproefje nemen van de Italiaanse wonderhanden.

TEFFO Amsterdam

Last, but far from least: de TEFFO Barbershop. Zeg je klasse dan zeg je TEFFO. Nee, nee wacht: zeg je asociale luxe dan zeg je TEFFO. Ja, dat is al beter. Deze barbershop zorgt namelijk voor een klein orgasme voor je ogen. Marmeren muren, royale stoelen en klassieke leren zitbanken. They’ve got it. De barbershop kent daarnaast barbers van het beste segment, dus het is een simpel rekensommetje om hier langs te gaan.

Check ook: de beste tattooshops van Nederland

Inspiratie nodig voor een nieuw kapsel? Check dan: 20 korte kapsels voor mannen

Source:
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…