Waarom het tijd is om een snor te laten staan

CREDITS: Pexels | Enoch Patro

Als je dacht dat er geen haartjes boven je lip mogen staan: shame on you. Mannen, laat één ding duidelijk zijn: je snor mag weer gezien worden. Begin jaren ’80 was de snor een vast onderdeel van het straatbeeld. Door de jaren werd dit langzamerhand minder en kwam de baard in beeld. Gelukkig kunnen we je nu vertellen dat het tijd is om jouw scheerapparaat in de kast te laten liggen. Dat grasmatje mag je weer laten staan.

I think there is nothing sexier than a handlebar moustache

Dit zijn woorden van actrice Isla Fisher. Een vrouw met een indrukwekkend cv, dus ze weet waar ze het over heeft. De snor is voor een vrouw wat billen en borsten voor een man zijn. Het is aantrekkelijk, lekker om aan te zitten en je steelt er de show mee.

Waarom jij een snor moet laten staan

Why not? Je kunt jezelf ermee onderscheiden, het is een teken van mannelijkheid en een snor geeft op een of andere manier aanzien. Eigenlijk moet je een snor laten staan om dezelfde reden als dat je een signature kapsel kiest of een tattoo laat zetten. Het is een onderdeel van je persoonlijkheid en attitude. Mocht je jezelf geroepen voelen om een specifieke stijl aan te nemen, dan moet je een moustache een keer geprobeerd hebben.

Een snor kost bijvoorbeeld ook minder tijd dan het bijhouden van een baard én het vergt minder haar. Dat je met een baard tegenwoordig overal wegkomt is niks nieuws. Maar uit ervaring weten we dat niet iedere man gezegend is met een volle bos haar onder zijn kin. De snor is dan het beste alternatief.

We bespreken vijf verschillende types en jij bepaalt zelf welke snor het beste bij je past. Het zou gek zijn als wij dat voor je doen.

No-nonsense

De no-nonsense snor kan bijna iedere man laten groeien. En als je er een beetje tijd en moeite insteekt staat die ook goed bij iedereen. Een moustache heeft een plek in het midden van je gezicht, dus je moet het zien als een balansbewaker. Als je snor de goede hoeveelheid haar heeft en past bij de rest van je gezicht kan het eigenlijk al niet meer fout gaan.

Hoewel de naam no-nonsense is moet je ‘m wel goed verzorgen. Een te lange snor à la Hulk Hogan is een regelrechte no-go voor dames. Dus zorg ervoor dat het niet de spuigaten uitloopt, maar dat je snor op een mooie lengte blijft. Dit type snor kan jouw stijl afmaken waardoor je totale look next level is.

Beardstache it is!

De beardstache is een uniek stukje kunst in dit rijtje. Deze snor loopt over in een dun baardje, met de nadruk op dun. Het is namelijk belangrijk om een duidelijk contrast te laten zien tussen het volume van beiden. Je moustache verdient meer aandacht dan je baard dus mag je ook uitstralen. Laat zien dat je er trots op bent en dat de baard een leuke bijzaak is. Een must-have om deze look te rocken is een goede trimmer. Investeer hierin!

snor
Foto: John Mark Arnold

Potlood snor

The pencil moustache zorgt voor een strakke minimalistische look. Het is een horizontale streep donsharen dat op je bovenlip ligt. Klinkt smerig. Is stijlvol. Rond de jaren ’40 was dit type snor erg populair onder celebs. Zij brachten het al snel over naar de gewone man en zo werd het een iconische look. Doordat je weinig gezichtsbeharing nodig hebt en het makkelijk te trimmen is kun je snel voor deze stijl kiezen.

snor, Waarom het tijd is om een snor te laten staan
Foto: Giordano Fabri

The anchor

De naam ‘anker snor’ zegt eigenlijk al genoeg. Een snor waarbij de uiteinden verder naar beneden zijn gegroeid, er een sikje aan de onderlip groeit en het wordt afgemaakt door een dunne baard. Dit type kennen we vooral van Johnny Depp, maar ook acteur Zac Efron loopt er al een tijdje mee rond. Vooral het sikje speelt in deze look ook een prominente rol. Als die niet on fleek is, is de look eigenlijk al mislukt. Keep that in mind.

snor
Foto: Adrian Ordonez

Lazy hair

Mensen die lui zijn houden van simpel en dat is deze look ook. We noemen deze snor voor het gemak even ‘the lazy moustache‘. Mannen die deze snor laten staan weten van zichzelf dat ze geen mooie snor hebben, maar hebben geen zin om te scheren. Ze laten hem dus staan en gooien het erop dat ze net-uit-bed look willen creëren. Begrijp ons niet verkeerd, want daar is helemaal niks mis mee. Want als vrouwen dat horen worden ze er al opgewonden van.

Je kan de lazy moustache als het begin van een nieuwe carrière. Naarmate je steeds meer tevreden bent kun je jouw snor écht laten staan. Voordat je het weet heb je een nieuwe stijl te pakken.

Mocht het toch niet lukken dan ga je weer back to normal. Je hebt het immers geprobeerd toch?

snor, Waarom het tijd is om een snor te laten staan
Foto: Derick McKinney
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…