Het meest klassieke kapsel: de fade

CREDITS: Brooke Cagle

De meeste haartrends komen en gaan. Grote vetkuiven, hippie haar of de hanenkam. Op het ene kapsel kijken we met meer trots terug dan de ander. En dat mag, tijden veranderen. Toch is er een kapsel dat er met kop en schouders bovenuit steekt: de opscheer, oftewel de fade. Het kapsel met korte achter- en zijkantjes. Dit herenkapsel is gewoon altijd goed.

De look

De fade is een model dat je met regelmaat voorbij ziet komen op straat. Het is een gemakkelijke look en kent vele variaties. Je hebt een korte fade met gemillimeterd haar op de achter- en zijkanten en net iets langer op de bovenkant. Een subtiele overgang van heel kort naar lang haar. Of juist een flinke bos waarbij de onderkant van het kapsel wel weer iets korter is. Genoeg keuze dus.

Dit kapsel is ideaal voor krullend haar of mannen met erg droog haar. Hoe korter het haar, hoe makkelijker te onderhouden én hoe verzorgder het er uitziet. Wanneer je je korte kantjes 24/7 fresh eruit laten zien, zul je wel met regelmaat langs de kapper moeten gaan. Maar ook met een gemiste kappersbeurt is dit kapsel good to go. Een kapsel dat overloopt in korter haar ziet er namelijk altijd netjes uit.

Voor wie niet?

Helaas moeten we ook een aantal mensen teleurstellen. Ondanks dit het meest klassieke kapsel is, kan niet iedereen hiermee weg komen. Mannen met kleine hoofden: doe het niet. Je wil je hoofd groter laten lijken en dus meer volume creëren door meer haar. Ook slanke, lange gezichten matchen niet zo lekker met dit kapsel. Door de korte achter- en zijkant lijkt het hoofd alleen maar langer. Dan moet je dit kapsel ook weglaten als je oren nu niet je mooiste lichaamsdeel zijn of wanneer je hoofd niet helemaal gelijk loopt.

Inspiration

https://www.instagram.com/p/BmqfLfSn_g1/?taken-by=davide_greco_barber

Total
0
Share