Haartrends voorjaar 2016

Een kortpittig kapsel of juist een shitload aan haar met vlechten, het kan allemaal. Maar welke trends op het gebied van kapsels zien we in het voorjaar van 2016? De lente staat in de startblokken, dus we mogen vast vooruitblikken naar de haartrends voorjaar 2016. Daarbij: goed voorbereid is het halve werk.

Tromgeroffel. Daar gaan we.

Haartrends voorjaar 2016

Gooi je haar los, gewoon omdat het kan

Ja, lang haar is én blijft een dingetje. Ook in het voorjaar van 2016. Knotjes zijn een beetje en op hun retour maar lang haar an sich is zeker een blijvertje. We zien kapsels die netjes achterover worden gedragen maar ook nonchalant naar één kant, is iets wat in het voorjaar van 2016 veel gaan zien. Wat je daarnaast met lang haar wel kan en wat met kort haar net iets lastiger wordt, is het volgen van de vlechtentrend. Shine braid.

Rights: Hairstyleonpoint | @this.is.harrison

Lang haar maar dan net iets korter, snap je

De bob wordt gezien als een heuse voorjaarstrend. Mocht je bezig zijn met het laten groeien van je haar, stop dan even bij de kaaklijn. Het haar is lang, maar net wel net iets subtieler dan een look waarbij het haar over de schouders valt.

Rights: Hairstyleonpoint

Army

Dit keer zien we militaire invloeden in de extreem korte kapsels van de man. Maar in plaats van het hele hoofd te scheren met standje één wordt het haar bovenop net iets langer gehouden. Dit kapsel past het best bij mannen met een duidelijke kaaklijn en opvallende jukbeenderen. Groot bijkomend voordeel is dat dit kapsel ontzettend makkelijk in onderhoud is. Waarom moeilijk als..

Rights: Hairstyleonpoint

De nonchalante kuif

Sexy by nature

Rights: Hairstyleonpoint

Mannen met lef laten moeder natuur haar werk doen dit voorjaar. Vanzelf zien welke kant het opvalt en de gelpot achter gesloten deuren houden. Het hoeft niet allemaal superstrak naar achter. Lekker losjes bovenop en gewoon met je/haar handen door het haar kunnen, daar is niks mee.

Daar waar een kuif van minimaal 10 centimeter een richtlijn is, mogen de zijkanten nog altijd wat korter blijven, ook in 2016. Opvallend is wel dat de zijkanten steeds bedekter worden. Niet meer kort in de zin van gemillimeterd kort, maar gewoon een centimetertje of een. Des al niettemin, het lengteverschil blijft er.

Kuif met textuur

Sexy by nature, maar dan net wat minder nature. De laatste voorjaarstrend is de kuif waarbij wél een beetje gel wordt toegevoegd. Ook wel, de kuif met textuur. De vervanger van de pompadour, die we nu echt minder gaan zien. De pompa-wat? De strak achterovergekamde kuif. Zijn opvolger is dus de kuif met textuur.

Met een goede wax maak je de kuif wat rommeliger dan de strakke pompadour. Met als gevolg een nonchalant kapsel, wat voor de gelegenheid altijd nog wat netter gemaakt kan worden.

Rights: Hairstyleonpoint

Total
0
Share