Mijn ideale 24 uur als ik een teleporterende miljonair zou zijn

Travel

Fantaseer je even mee? Als mijn levensplan verloopt zoals ik het altijd voor me heb gezien, word ik geen miljonair. Al zou je mij niet horen klagen als het wel per ongeluk gebeurt. Je weet het niet hè? De kans is groot dat tegen de tijd dat ik mijn eerste miljoentje binnen heb getikt, teleportatie ook mogelijk is. Dus zo onwaarschijnlijk is het allemaal niet… Hoog tijd om me goed voor te bereiden dus! Zo zou mijn ideale 24 uur er uit zien als ik een teleporterende miljonair zou zijn:

Note: de spelregels zijn dat ik 24 uren weg mag zijn en dus niet kan spelen met tijdzones om zo langer weg te blijven.

5:00 – 5:30 Sunrise in Cappadocië

Omdat dit de beste 24 uur van m’n leven gaan worden, vind ik het niet erg om een keer op te staan tijdens deze meest onmenselijke uurtjes van de dag. Ik zorg dat ik gedoucht ben en ‘zip’ mezelf om klokslag 7.00u naar de eerste bestemming: Cappadocië, Turkije. Dagelijks stijgen er minstens 100 heteluchtballonnen op in deze prachtige streek van Turkije, wat het een van de mooiste plekken ter wereld maakt om de zonsopkomst te kijken. Een aantal weken terug waren we erbij om dit schouwspel te ervaren. En met ‘we’ bedoel ik mijn collega Kayleigh. Balen…

5.30 – 7.00 Zwemmen op Bali

Dan is het tijd om een duik te nemen in de Hanging Gardens in Ubud, Bali. Hier hebben ze een van de mooiste zwembaden ter wereld. Deze plek is omringt door mooie natuur en complete rust. Ideaal om bij te komen van dat vroege opstaan en heftige reizen ;-).

Hanging gardens ubud

7.00 – 7.30 Opfrissen in Arizona

Ik ga niet met chloor in m’n ogen de wereld over, dus tijd om even af te spoelen en op te frissen. Waar doe je dit beter dan bij de Havasu Falls in Arizona. Diep in de Grand Canyon vind je deze natuurlijke douche welke een kristalhelder blauw bad creëert. Daarna is het tijd om af te drogen en me om te kleden voor het ontbijt.

natuurlijke-zwembaden

7.30 – 8.00 Omkleden in Londen

En dat doe ik niet tussen de roofvogels in de Grand Canyon, wie weet waar ze in bijten. Dus ik teleporteer mezelf naar Londen om een pak aan te laten meten bij Richard James, één van de beste tailors van het land. Ze staan bekend om de excellente service die je als klant ervaart. Ze hebben een bijzondere stijl en door hun Made to Measure service kunnen ze snel leveren. Super handig natuurlijk, want ik moet snel door..

richard-james-james
Foto: Richard James

8.00 – 8.30 Koffie in Capri

Als je mij kent weet je dat ik koffie niet te zuipen vind, maar ik ben wel fan van de gezelligheid er omheen. Vooral als dit een typisch Italiaans terras met uitzicht op Baai van Naples. En voor deze speciale dag wil ik koffie nog wel een kans geven.

Excelsior Parco Capri
Foto: Hotel Excelsior Parco

8.30 – 9.30 Ontbijtje in New York City

Tijd voor het echte werk. Ik zou natuurlijk kunnen gaan voor een Full English Breakfast die je om de hoek kunt krijgen, maar aangezien ik kan teleporteren en (nog) geen kater heb, ontbijt ik liever in down town Manhattan. Door de behulpzame New Yorkers laat ik me adviseren waar ik de beste bagels to go kan krijgen en eet deze op in Central Park. Nothing to fancy…

Suits

9.30 – 12.00 Eilandhoppen in Griekenland

Daarna is het tijd om de zee te trotseren op een klassiek zeiljacht. We gaan eilandhoppen in het mooie Griekenland. De groep vrienden die ik heb over laten vliegen (of mogen die ook transporteren?) noemen me ‘El Capitan’ en ik vaar ze naar de mooiste baaitjes die Griekenland rijk is. We gaan voor anker, duiken vanaf het dek het azuurblauwe water in en gaan de meest kleurrijke vissen spotten. Het glaasje Cognac dat op het dek staat te wachten hebben we wel verdient..

Eilandhoppen griekenland

12.00 – 13.00 Drijvende lunch in Fiji

Alcohol zo vroeg op de dag is geen probleem voor me, maar sterke drank komt wat hard aan. Tijd voor een hapje dus. We zoomen in op Turtle Island, Fiji, waar The Blue Lagoon is opgenomen. Je kunt hier een vlot huren om romantische te lunchen met je geliefde. Dat is precies wat we gaan doen. De tafel staat vol lokale visgerechten en natuurlijk: een fles wijn.

Drijvende lunch
Foto: Turtle Island

13.00 – 14.00 Strandbad in Mozambique

Ondanks dat ik niet heel vies ben geworden, is het tijd voor een bad. Gewoon omdat het kan. Stel je een bad voor in de branding van de zee met de meest uitgestrekte horizon die je je kunt voorstellen. De lunch was al heel romantisch, maar dit topt het wel hoor. Een wijntje zou hier lekker bij smaken, maar ik hou het bij een ginger beer. Puur met het oog op mijn volgende activiteiten.

Strandbad
Foto: &Beyond Benguerra Island

14.00 – 16.00 Motorrijden in Havana

Na een beetje ontnuchtert te zijn ga ik naar een plek waar de reis de bestemming is. Ik stap op een klassieke Triumph Bonneville T120R uit 1966 en vertrek vanuit Havana, Cuba, voor een mini roadtrip. Achterop zit m’n meissie met zo’n zakdoek om haar nek geknoopt. We rijden wat rond en pakken ergens een drankje langs de kust. Go with the flow!

Havana bike

16.00 – 18.00 Sunsetsurfen in Uluwatu

Uluwatu ligt in het meest zuidelijke puntje van Bali, in Indonesië. Het is een van de meest bekende plekken onder surfers omdat de golven er oneindig lang zijn. Door de ondergaande zon zijn de kleuren prachtig en rondom je heen zijn de beste surfers ter wereld bezig met capriolen waar ik van droom. Maar tijd om te dromen is het nog lang niet, ik ben pas op de helft!

Sunset Uluwatu

18.00 – 19.30 Sunsetparty Single Fin’s Beach Club

Hiervoor laat ik mijn transportatiekunsten voor wat het zijn, want Single Fin’s zit bovenaan de klif in Uluwatu. Met uitzicht de mooiste sunset die je ooit gezien hebt én de mooiste mensen die je ooit gezien hebt (recent voorbeeldje) dans je met één Bintang op je lip en de andere in de lucht tot het zonnetje volledig onder is. Nou ja, ‘je’. Ik dan.

19.30 – 21.30 Diner bij Noma

Al dat surfen, dansen en sjansen gaat je niet in de koude kleren zitten. Gelukkig serveren ze volgens de geruchten bij Restaurant Noma in …, Denemarken, erg goed voedsel. Ze zijn niet voor niets de eigenaar van drie (!) Michelinsterren én is het uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Als miljonair zijnde krijgen we vast een tafeltje aan het raam.

21.30 – 22.30 Rooftop drinks in Singapore

Singapore schijnt volgens vrienden die er geweest zijn geen flikker aan te zijn. Zo’n dagje als vandaag lijkt me dus de uitgelezen mogelijkheid om hierover zelf te gaan oordelen. De vrienden die er nog niet geweest zijn nodig ik uit mee te gaan voor een drankje in 1-Altitude, de hoogste rooftop bar van Singapore. Het bekende Marina Bay Sands ziet er met de hoogste infinity pool ter wereld ziet er natuurlijk dik uit, maar ik ga liever voor iets minder fancy’s en kies dus voor 1-Altitude op het dak van One Raffles Place. Schijnt een heerlijk sfeertje te hangen!

22.30 – 23.00 Cocktails drinken bij Eclipse

Eclipse is dé panoramabar van Hotel W Barcelona. Er zijn drie redenen waarom dit een van mijn favoriete plekken is: 1. de muziek is er goed, 2. ik heb er de beste cocktail die ik ooit op heb gedronken en 3. je hebt een prachtig uitzicht over de Mediteraanse zee en de stad (waaronder mijn oude huisje in Barceloneta). Ik heb geen idee hoe die cocktail heette, maar er zat eiwit in en het was niks te vergelijken bij een engel die over je tong pist. En dat heeft niks te maken met het feit dat ik dat van een engel minstens zo goor vind.

23.00 – 2.30  Party op Ibiza

Ik heb veel mooie feestjes mee mogen maken, maar de meest overweldigende shows vind je toch op Ibiza en dan met name in de Ushuaïa. Ik heb er ooit tijdens een feestje waar Joris Voorn resident was mogen partyen met een van de zonen van de Prins van Dubai. Bij gebrek aan vrienden nodigde hij mensen, die er wel gezellig uit zagen, uit om mee te feesten in de tuinen van de rij appartementen die hij had afgehuurd. Voor mensen die nooit in de Ushuaïa geweest zijn: deze appartementen grenzen aan de dansvloer, waar in het midden een groot zwembad zit waar niemand in mag tijdens het feest. De beste man blowde zich kapot aan Amsterdamse wiet en dronk chocomel uit een wijnglas. Zelf mochten we gaan en staan waar we wilden – no strings attached, vreemd genoeg – en ons te goed doen aan een van de vele jumbo-flessen champagne, vodka of whiskey. Vergezeld door honderden blikjes red bull en cola. En ik dacht dat m’n flesje water van €10,- duur was…

Anyway, deze man heeft heel wat mensen een bijzondere avond bezorgd en als miljonair zijnde lijkt me dit wel tof om terug te doen. Nou heb ik geen gebrek aan vrienden, dus die mogen ook allemaal komen. Maar het is altijd cool om nieuwe mensen te leren kennen. Alleen hou ik het niet bij een glaasje chocolademelk…

Ushuaia ibiza

2.30 – 3.00 Midnight snack bij The Butcher

Night dining is het helemaal these days, maar heel veel tijd heb ik niet. The Butcher Social club in de A’dam toren zou een goeie zijn voor de midnight snack, maar aangezien ik daar al eens geweest ben en héél benieuwd ben naar The Butcher die gaat openen op Ibiza teleporteer ik me maar enkele kilometers verderop. Een klein burgertje gaat er wel in. Maar we moeten dooreten, want er is nog niet genoeg gedanst…

The Butcher Ibiza

3.30 – 4.30 Afterparty in Praag

De laatste streepjes batterij van mijn lichaam vergooi ik het liefst in een foute tent in Praag. Geen striptent, maar gewoon een foute club waar veel verdwaalde dronken oostblokmensen rondrennen. Een niet nader te noemen collega van de redactie heeft er ooit met een tweeling gekust met beide een piercing door de binnenkant van hun bovenlip. Zoals je begrijpt waren het dames die rond deze tijd nog in een club te vinden waren, dus je snapt dat ze het niet van hun looks moesten hebben. Maar het waren er wél twee! Voor dit soort verhalen ga je naar Praag.

eurotrip
Foto: Eurotrip

4.30 – 5.00 Sunrise Barcelona

Voor het laatste half uurtje van mijn perfecte 24-uur, ‘reizen’ we af naar mijn favoriete stad: Barcelona. Met mijn vriendin en vrienden sluit ik hier graag af met uitzicht over de stad en zee, waar de zon uit tevoorschijn komt. Dit doen we bij Bunkers del Carmen, een oud anti-aircraft systeem uit de Spaanse burgeroorlog. Deze ruïnes waren ooit het best bewaarde geheim onder locals en expats, maar toen begonnen sommige motherfuckers er over te schrijven op het internet. Desalniettemin heb je hier het uitzicht dat beter is dan je ooit kan fantaseren, turend over de tofste stad van Europa.

barcelona_cool1

Op één puntje na lijkt me dit een zeer goed te realiseren plan, maar qua tijdzones zal nog even met een kritische blik heroverwogen moeten worden. Want nu blijk ik om 2 uur ‘s nachts te willen ontbijten in NYC, dat kan vast, maar is niet het meest ideale tijdstip. Mocht iemand zich geroepen hiervoor, meld je even, dan benader ik je over 140 jaar!

Beam my up scotty
Foto: Star Trek
Total
15
Share