Ibiza Tips

Iedereen denkt dat Ibiza hét party-walhalla is van Europa, en dat is het ook! Maar Ibiza heeft heel veel meer te bieden dan alleen maar dikke feesten. Wij zijn ook even naar Ibiza geweest en of je nou van God los wilt, of ultiem wilt relaxen en genieten van mooie natuur en cultuur, Ibiza heeft het allemaal. Je moet er gewoon ooit geweest zijn. En als je er ooit bent geweest, én je hebt het hele eiland verkend, dan weet je dat het vast niet de laatste keer zal zijn geweest.

Overnachten

Ibiza kan heel duur zijn, maar is voornamelijk ook heel goedkoop. Zo kan een pilsje in een club makkelijk 15 euro kosten, maar een nachtje in een hostel tijdens het laagseizoen ook. Als je met een groep bent raden we aan om in een appartement te gaan, en als je niet te veel uit wilt geven buiten Eivissa. Als je met je meisje gaat, ga AirBnb! Wij sliepen in een villa, van anderen, waar we beschikking hadden over de een luxe slaapkamer, een grote badkamer en de tuin. Alles was geregeld. Onder een overkapping, in de tuin, stond een koelkastje en keukenspullen. Meer hadden we niet nodig, want je gaat als je op Ibiza bent toch niet de hele dag ‘thuis’ hangen.

Het eiland is niet heel groot, maar wel groot genoeg dat je je er lange tijd kunt vermaken. Met onze gehuurde scooter reden we van noord tot zuid in 1,5 tot 2 uur tijd. We sliepen vlak bij Santa Eularia, zo’n 30 kilometer van de hoofdstad Eivissa (waar de meeste clubs zijn). Santa Eularia en Sant Carles (waar we sliepen) is een beetje het epicentrum van de hippies, zodat je ook wat van de cultuur mee krijgt. Én zeer dichtbij mooie…

Strandjes en baaitjes

Ibiza is, zoals niet iedereen zal verwachten, super mooi. Het binnenland is prachtig, maar de kust is toch wel het mooist. Het stikt er van de baaitjes met helder blauw water. Sommige baaitjes zijn vrij druk bezocht, maar hebben nog steeds een rustige sfeer en zijn super mooi (zoals Cala Llenya, aanrader!), maar sommige zijn juist heel verlaten en die moet je dus zelf maar opzoeken! 😉

Partytips in Ibiza

Als je er bent, moet je natuurlijk minimaal één avond helemaal los. Dit kost je een godsvermogen, maar dan heb je over het algemeen wel een van de tofste avonden van je leven. Op straat verkopen ze overal tickets voor de grote clubs, maar er zijn ook officiële winkeltjes te vinden. Daar kochten we tickets voor de Ushuaïa. Dit is momenteel de dikste club van het eiland. Space, er tegenover, is iets groter maar oud en Pacha megaduur en overrated. Ushuaïa zit er pas sinds 2013 en host sindsdien de dikste feesten. De club is ook een soort party-hotel en in het midden, rondom het grote zwembad wordt elke dag flink uitgepakt. Grote namen, zoals Armin van Buuren, Joris Voorn en Avicii zijn er residents en qua show wordt alles uit de kast gehaald. Mensen staan overal te feesten: voor het megagrote podium, in de tuinen en balkons van hun appartementen en zelfs op de daken van de twee Usuaïa Towers, die er naast staan. Dit moet je mee gemaakt hebben!

Jezelf anders vermaken in Ibiza

hippy-market-ibiza - meliefbender.nlZoals ik al zei, hebben we een scootertje gehuurd in Ibiza – dit kan zo’n beetje overal, maar je hebt wel een credit card nodig in de meeste gevallen -. Een auto kan ook, maar vooral in het hoogseizoen zit je dan te vervelen met parkeren. Met de scooter mag je op alle wegen in Ibiza rijden en je voelt je heerlijk vrij. Zo kun je het eiland mooi ontdekken en bijvoorbeeld naar de Hippiemarkt in Sant Carles gaan of het trommelconcert op het strand bij Sant Miquel. Lachen man.

Dus houdt het vast in je hoofd voor volgende zomer, op vakantie naar Ibiza!!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS

1 comment

  1. Het eiland zelf is prachtig, maar het volk dat op de grote clubs en die hippieshit afkomen, maken het voor mij de hel op aarde. Eens maar nooit weer.

Comments are closed.