De mooiste roadtrip maak je heel dicht bij huis!

Een roadtrip, iets dat bovenaan de bucketlist prijkt van vele mannen. Er zijn plekken die zich heel goed lenen voor een legendarische roadtrip, zoals natuurlijk de westkust van de V.S. en Vietnam bijvoorbeeld. Maar je kunt het ook dichter bij huis zoeken..

Grand Tour of Switzerland

Enkele weken terug reisden we af naar Zwitserland om een gedeelte van de ‘Grand Tour of Switzerland’ te gaan rijden met twee Harley’s. Deze 1600 kilometer lange roadtrip door Zwitserland brengt je langs de mooiste gedeeltes van het land zoals de Alpen en de Jura, maar ook unieke steden en dorpen die je niet mag missen. Als je ‘m volledig doet, passeer je 22 meren, 11 UNESCO-werelderfgoederen en 5 Alpenpassen. Wij hadden vier dagen om een gedeelte ervan te rijden en zo mooi mogelijk op film te zetten. Alle spots tussen Bern en Genève hebben we gezien en natuurlijk zo veel mogelijk van gefilmd.

Roadtrip

Als je dicht bij huis een roadtrip wilt maken, dan is dit echt de ideale plek. Ik moet wel honderden vliegjes hebben ingeslikt tijdens het rijden, want mijn mond stond constant open van verbijstering. Alles is er prachtig!

Zwitserland, en dus de Grand Tour, bestaat uit de mooiste wegen en bergpassen. Je moet niet bang zijn van een haarspeldbochtje, want daar zijn de Zwitsers dol op. Ben je eenmaal boven, dan heb je de meest ongelofelijke uitzichten.

Met ons waren nog negen andere reisjournalisten uit Nederland en België verschillende gedeeltes van de Grand Tour of Switzerland aan het verkennen. Tegelijkertijd gingen we de mooiste plekken van Zwitserland vastleggen. Via deze site kun je precies zien wat de tour inhoudt en waar de hotspots zijn die je niet mag missen.

Harley-Davidson

In een buitenwijk van de prachtige stad Bern zit de grootste Harley-Davidson dealer van Zwitserland, Hess. Daar stonden twee dikke Harley’s op ons te wachten. Een 1680cc Street Boy Special en een 1600cc Wide Glide. Zonder enige ervaring op choppers sprongen we als enthousiaste kinderen met gezonde spanning op deze zwaargewichten. Het was even wennen, maar dan heb je ook wel wat. Zo’n roadtrip doe je gewoon op een Harley.

Hotspots

Tijdens onze tour zijn we op veel verschillende plekken geweest die je absoluut niet mag missen. Deze zie je natuurlijk ook terug in de video. Genève: een prachtige stad aan een enorm meer met misschien wel de beste bar ter wereld. Naast de stad staat een grote berg, de ‘Mont Salève’, met een prachtige panorama uitzicht over het hele meer. Leuk feitje: deze Zwitserse berg staat in Frankrijk. Hmm, oké?

Tussen Genève en Neuchatel ligt Creux de Van, een zeer unieke gebergte met bizarre uitzichten. De bergwand van grijs gesteente is op sommige plekken wel 150 meter diep en volledig verticaal. Op een smal stukje van niet meer dan 1,5 meter breed je kun sowieso je nieuwe profielfoto maken, als je durft. Het is een stukje rijden, maar onmisbaar. En dat geldt ook voor de typische kaasfondue van 100% Zwitserse Gruyere kaas in Restaurant Ferme du Soliat op de top.

Eenmaal in Neuchatel aangekomen, dan ben je toe aan luxe. Het mooiste en meest luxueuze hotel van de regio: Hotel Beaulac, met een adembenemend uitzicht over Lac de Neuchatel. Deze middelgrote stad is prachtig en zit vol gezellige barretjes.

Al met al een onvergetelijke trip. Mocht je nou interesse hebben om de Swiss Grand Tour of een gedeelte ervan te gaan rijden, al dan niet met een motor, dan kun je ons altijd om extra tips vragen! En check ook zeker de My Switzerland Instagram, want die blijven ze maar vullen met de vetste foto’s van het land.

 

Total
14
Share